Connect with us
Hirdetés

Euroliga

A bronzérem sem jött össze a Sopronnak

A magyar bajnoknak a negyedik hellyel kell idén beérnie.

Sopron Basket - ZVVZ USK Prága 53-64 (15-16, 16-22, 15-10, 7-16)

Euroliga Final Four, bronzmérkőzés
Sopron, Novomatic Aréna

Sopron: Fegyverneky 3/3, Turner 12, Crvendakic 12/6, Dupree 9, Határ -. Csere: Casas 7, Jovanovics 4, Dubei -, Honti -, Zahui 6.

A Prága legjobb dobói: Ayayi 14/3, Thomas 13, Harrison 12.

Miután nem sikerült megismételnie a Sopronnak a tavalyi bravúrját, és bejutnia az Euroliga Final Fourjának a döntőjébe, így a bronzmérkőzésen vigasztalódhatott. A Jekatyerinburg elleni elődöntőt követően a Dinamo Kurszktól vereséget szenvedő Prága volt a soproniak ellenfele.

Magyar kosarakkal indult a találkozó, majd szépített a prágai csapat. 6-8-nál a vezetést is átvették a vendégek, és egyre inkább megléptek a soproniaktól. A hatpontos különbséget azonban sikerült eltüntetni a negyed végére. A legjobbkor jött Fegyverneky triplája, majd Jovanovics duplája is (15-16).

Turner ismét csapata egyik legjobbja volt (Fotó: Zsu)

Hiába jött fel egy pontra a magyar csapat, a második negyedet teljesen kézben tartották a csehek. 17-18-ig még szoros volt az állás, majd 17-28-ra is vezettek a vendégek. Hazai oldalon semmi nem akart bejönni, így magabiztosan vezetett a Prága. Valamelyest sikerült kozmetikázni, így csak hét pontnyi volt a hátrány a félidőben (31-38).

Sokáig nem változott a játék képe, a vendégek tartották öt-hét pont körüli előnyüket. Ennél nem sikerült közelebb férkőznie Roberto Iniguez csapatának. 39-46 után sikerült ritmust váltaniuk, és 46-46-nál pedig kiegyenlíteniük. Az utolsó kosár a Prágáé volt, de így is nyílt lett a meccs a záró etapra (46-48).

Honti Kata sem tudott segíteni a soproniakon (Fotó: Zsu)

Az egyenlítés nem sikerült a negyed elején, mert a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Sőt, a kétpontos különbség még nőni tudott, a ponterős Ayayi triplája után 48-55 állt az eredményjelzőn. Négy perc volt hátra, amikor tizeneggyel mentek a csehek. Még ugyan hat pontig visszazárkózott a Sopron, de ennél többre nem futotta ezen az estén, így idén be kellett érnie a negyedik hellyel (53-64).

Fotó: Zsu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
missfortune599SopronKCfancsocsaJózsipapa Recent comment authors
missfortune599
Olvasó

Világszínvonalú rendezés! Óriási volt!

SopronKCfan
Olvasó

Szép volt csajok!!! Köszönjük Roberto! Köszönjük TÖRÖK ZOLI!!!!

csocsa
Olvasó

Gratula a rendezésért MINDENKINEK!

Józsipapa
Olvasó

Iniguez pedig mehet a levesbe…

SopronKCfan
Olvasó

Gratulálok neked ehhez a magasröptü kommenthez!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés