Connect with us
Hirdetés

Euroliga

A Bourges a világ legsóherebb csapata?

Nem akármilyen módon érkezett meg a Sopron Basket francia ellenfeléhez.:

:

A világ összes sportágában bevett szokás, hogy az ellenfelet fogadó csapat a repülőtéren valamilyen közlekedési eszközzel várja a vendégeket, hogy a meccsek helyszínére vigye őket. Egyetlen együttes van, amelyik tojik az írott és íratlan szabályokra: a francia Bourges kosárlabdacsapata. Ők pénteken este a Sopronnal játszanak az Euroliga negyeddöntőjében. Igaz, a Bourges nem most találta ki, hogy nekik mindegy, ki hogy jut el a kisvárosba. Már húsz éve így csinálják – derül ki az Origo helyszíni, franciaországi tudósításából.

Mindez azért van így, mert Bourges-ban nincs repülőtér, így aztán az itt játszó csapatok mindegyike Párizsban száll le. Amely 272 km-re van Bourges-tól.

A franciákat azonban teljesen hidegen hagyja, hogy az ellenfelek hogyan érkeznek meg hozzájuk.
A FIBA szabályzata csak azt mondja ki, hogy a rendező várostól 60 km-re eső reptérre kötelező buszt küldeni a fogadó csapatnak. Bourges 60 km-es közelében azonban egyetlen repülőtér sincs.

A Charles de Gaulle repülőtértől kétszeri átszállással, vonattal lehet megközelíteni Bourges-ot, vagy a franciák 1 millió forintnak megfelelő összegért adnak egy buszt, amelyet a Sopronnak kellett volna kifizetnie – írja az Origo.

A magyar bajnok más utat választott.

A csapat két kisbusza szerdán délelőtt üresen indult el Sopronból Párizsba, hogy mire csütörtök délben a játékosok oda megérkeznek, felvehesse őket. A két kisbuszba csak a játékosok fértek be, az edzői stábnak kellett egy harmadik, azt helyben bérelte a Sopron.

Ez az utazás anyagilag kevésbé terhelte meg a magyar bajnok költségvetését, mintha vonattal utaztak volna. Arról nem beszélve, hogy a kisbuszok el tudták hozni az összes játékos poggyászát, amelyet nem kellett feladni. Márpedig az Air France ezt is aranyáron számította volna fel.

A Bourges mindezt nem a lélektani hadviselés jegyében teszi, ők – egyetlen csapatként az Euroliga mezőnyében – a játékvezetőkkel és ellenőrrel sem törődnek. Nekik is maguknak kell megoldaniuk az utazást.

Húsz éve ez a trend errefelé, ezen pedig nem kívánnak változtatni.

Fotó: fiba.com

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Tom84CsapajevMásikVégétFújdMegmakelovenotwar69Chrys Recent comment authors
Tom84
Olvasó

Meg sem lepődök ezen! Büdös gyökér franciák, európa szemétdombjai…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

ORIGO, mint hírportál? EZ VESZÉLYES ! 😀

makelovenotwar69
Olvasó

Tipikus francia mentalitás: ők mindenek felett, a többiek nem számítanak. (igaz ez nyelvhasználatra, kiszolgálásra, stb.) Ezért (is) utálja őket a fél világ.
Hogy háborognának, ha az ellenfelek ugyanezt játszanák velük – de csak velük!
Jó meccsen de jó lenne egy soproni győzelem!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Egyelőre a magyarok a leggyengébbek nyelvtanulásban, idegen nyelv ismeretében. Hogy kiket utál a “fél világ”, ahogy te írod, az nagyon relatív, gondolom, hogy te sem csináltál 3.5milliárd lakost érintő, vagy akár csak reprezentatív közvélemény-kutatást e fontos témában. Te pl. lehet, hogy utálod őket, én meg pl. NEM utálom őket. De én nem érzem magam a “fél világnak”. Te vajon igen ?
SZERETLEK. 😉

Csapajev
Vendég
Csapajev

“Egyelőre a magyarok a leggyengébbek nyelvtanulásban, idegen nyelv ismeretében.”
Ebben tévedsz pajti…. Ez már sokat változott az elmúlt 15-20 évben. Látszik, hogy megint okoskodsz! Tanulmányozd a Dunning-Kruger szindrómát.

makelovenotwar69
Olvasó

Figyelj lovas! Nyelvhasználatot írtam. A franciák jellemzően nem akarnak más nyelvet használni, még akkor sem ha egyébként valamennyire beszélnék. És ugyanígy nem akarják megérteni, ha idegenek szólnak hozzájuk.
Távol álljon tőlem az általánosítás, de (sajnos) ezt nagyon sokan mondják, és nem csak magyarok. Mint ahogy azt is, hogy a franciák nem mosakodnak szívesen. Nyilván ez nem mindenkire igaz, de egy élő sztereotípia.

krapulaksz simon
Olvasó

Gondolom fordítva meg full komfort. Azért az sem semmi hogy idegenben elvárják/megkapják, amivel aztán otthon nem foglalkoznak.

Chrys
Olvasó

“Igaz, becsületükre legyen mondva, amikor idegenbe utaznak, ők sem kérnek transzfert. Megoldják maguknak.”
Nem mintha sokat változtatna a helyzeten, de ez kimaradt az itteni cikkből.

Hunter76
Olvasó

Ez röhej! Agyon kellene büntetni őket, de nyilván megvannak a kapcsolataik ha már 20 éve büntetlenül megcsinálhatják… szomorú!

ficsi
Vendég
ficsi

Egy nagy busz kedvezőbb árfekvés és mindenki elfér ! Nem ???

moldi56
Olvasó

Ezek a franciák mindig gondoskodnak róla,hogy ne szeresse őket senki.Mi magyarok aztán végképp…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

MI MAGYAROK KIKET SZERETÜNK ?
PUSZI.

MIELE
Olvasó

Remélem ki esnek holnap otthon….

J.R.Benitez
Olvasó

2 kisbuszba csak a játékosok férnek be???? Azt hogy?

Torpedó
Olvasó

Pedig ez így van, üdv a helyszínről

SopronKCfan
Olvasó

Vicc. Büntetés járna

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés