Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

A bosnyákok kikaptak, mindenki más továbbra is hibátlan Eb-csoportunkból

Mindenki pályára lépett.:

:

Múlt hét hétfőn jelentkeztünk legutóbb Európa-bajnoki csoportellenfeleink felkészülési mérkőzéseivel, most pedig újra megnézzük, mi történt a csapatokkal az elmúlt egy hét folyamán – írja az MKOSZ honlapja.

Mint ismert, a magyar válogatott 72-67-re legyőzte Szlovákiát, így háromból háromnál jár – ezen a héten csütörtökön Horvátországban lép pályára Sztojan Ivkovics együttese, ezzel zárja a edzőmeccsek sorát a Litvánia elleni, szombathelyi, augusztus 24-ei világbajnoki selejtező előtt.

Németország két sikerrel mutatkozott be – előbb 87-83-ra verte Belgiumot a Franz Wagner-Dennis Schröder duó vezetésével, majd 68-66-ra diadalmaskodott Hollandiával szemben. A németeknek még két felkészülési meccsük van: a héten Hamburgban játszanak egy tornát, ahol előbb a csehekkel, majd az eredmények függvényében az olaszokkal vagy a szerbekkel mérik össze tudásukat. Vannak egyéb hírek is: Gordon Herbert szövetségi kapitány megköszönte a részvételt a 16 fős bő keret három játékosának – némi meglepetésre Robin Benzing az egyik búcsúzó, Leon Kratzer és Kenneth Ogbe hazaküldése nem akkora meglepetés. Benzing utoljára a 2008-as olimpián nem volt ott német válogatottban világversenyen. Van új név is a németeknél: elvileg a héten csatlakozik a csapathoz a német állampolgárságát pénteken megkapó 26 éves swingman, Nick Weiler-Babb.

Szlovénia is két találkozón lépett pályára, méghozzá Isztambulban, egy háromcsapatos tornán. A regnáló Európa-bajnok egy kifejezetten jó és szoros mérkőzésen Goran Dragic triplájával verte végül hosszabbítás után 104-103-ra a házigazda törököket – úgy, hogy egyébként a ráadást Törökország harcolta ki Furkan Korkmaz dudaszóra dobott nehéz kosarával. A szlovének másnap Ukrajnát is legyőzték 86-82-re úgy, hogy ezen a meccsen sem Goran Dragic, sem Luka Doncic nem játszottak. Még két edzőmeccs vár Aleksander Sekulic legénységére: szerdán Szerbia, szombaton pedig Horvátország lesz az ellenfél. Itt is vannak egyébként már távozók: Gregor Glas, Sasa Ciani, Robert Jurkovic, Bine Prepelic és Luka Scuka nincsenek már a csapattal, de ebben nincs egyelőre meglepetés – 15 fővel rendelkezik jelenleg a címvédő.

Litvánia két sima összecsapáson van túl, mindkettőt Finnország ellen vívta hazai pályán – előbb 76-61-re nyertek Valanciunasék Kaunasban, majd másnap 87-52-re Vilniusban. A héten még háromszor lépnek pályára a litvánok – kedden Spanyolországban, csütörtökön Litvániában csapnak össze a hispán válogatottal, majd pénteken Hollandia jelenti majd a felkészülés utolsó állomását, mielőtt Magyarországra jönnének. Annyi a változás a keretben, hogy Gediminas Orelik nincs a bő állományban, helyette a 28 esztendős Donatas Tarolis szerepel a csapatban.

Bosznia-Hercegovina anyagi problémáiról írtunk már a múlt héten. A bosnyákok összesen két edzőmérkőzésen készülnek a tétmeccsekre, mindkettőt lejátszották a hétvégén – előbb 74-68-ra verték Belgiumot, majd a 21 ponttal elveszített harmadik negyedük miatt 102-89-re kikaptak Észtországtól az észteknél rendezett felkészülési tornán. Elvileg őket nem látjuk már többet a vb-selejtezők előtt (Montenegróval, majd Franciaországgal játszanak majd), de a keretszűkítés miatt nyilván lesznek róluk is hírek.

Franciaország egyetlen mérkőzésen lépett pályára a múlt héten, Bolognában verte Olaszországot hosszabbítás után 78-77-re. Holnap megint összecsapnak a gallok az olaszokkal, ezúttal Montpellier-ben, majd csütörtökön Belgiumot fogadják ugyanott, ezzel zárul a felkészülésük. A francia Eb-keretet az élet kezdi kialakítani, ugyanis Frank Ntilikina is megsérült – Moustapha Fall és Victor Wembanyama mellett ő is kiesett a 17 fős bő csapatból, ráadásul azt is nyilvánosságra hozták, hogy Andrew Albicy sem tér vissza az együtteshez, így 13-ról kell majd 12-re csökkentenie állományát Vincent Collet mesternek. A szakember azt is elmondta, hogy nem hív be senkit a sérülések miatt – Ismael Kalagate csatlakozik a többiekhez, de csak azért, hogy meglegyenek az edzéseken, ő biztosan nem lesz ott a kontinenstornán.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés