Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Blue Sharks megtartaná negyedik helyét

Bus Iván nem bánja, ha a Veszprémmel kerül egy ágra a rájátszás során a Nyíregyháza.:

:

Vasárnap rangadót nyert a Nyíregyháza Blue Sharks, miután hazai pályán 81-71-re legyőzte a közvetlen riválisának számító BKG-Príma SE csapatát. A nyíregyháziaknak már szüksége volt egy ilyen sikerre, hiszen az élmezőnyhöz tartozó csapatok ellen kevésbé ment idáig ebben a szezonban. Jelenleg a tabella negyedik helyén áll Siska János csapata: egy győzelemmel lemaradva az Oroszlánytól, és egy győzelemmel többet gyűjtve a BKG-nál. Bus Iván szerint az lehet reálisan nézve a céljuk, hogy ezt a pozíciót megtartsák a rájátszásig.

– Az lehet reálisan a célunk a hátralévő meccseken, hogy tartsuk meg a jelenlegi negyedik helyünket – mondta Bus Iván, a Nyíregyháza Blue Sharks irányítója a BB1.hu-nak. – Az előttünk lévő Oroszlánynak nincsenek már túl nehéz meccsei, és ráadásul oda-vissza legyőztek minket, tehát jobb az egymás elleni eredményük. Ahhoz, hogy megelőzzük őket, nekik kettőből-kettőt kellene veszíteniük, nekünk pedig nyernünk. Szerintem ez nem reális. A negyedik helyhez is nagyon kellett a hétvégi győzelem. Az volt a terv, hogy három pontnál többel nyerjünk, igyekeztünk az egymás elleni eredményre is figyelni.

Azt beszéltük egyébként a mérkőzés előtt, hogy ideje lenne már végre egy meccset egy topcsapat ellen is nyerni, és jó lenne, ha elkezdenének minket is komolyan venni, ha eddig még nem tették meg.

Ahogy a játékos is említette, az élcsapatok ellen kevésbé megy idén a Nyíregyházának. A MAFC ellen például simán kikapott hazai pályán, ezért is volt fontos a hétvégi győzelem. Ettől függetlenül azt várják a Kék Cápák, hogy a rájátszásra minden összeáll, és akár meglepetést is okozhatnak.

– Érdekes a csapatok egymáshoz való hasonlítása, hiszen több tényező is befolyásolhatja, ha egy csapat vereséget szenved – folytatta a játékos. – Mindenkinek lehetnek például rosszabb napjai, meccsei. A pillanatnyi formán is sok múlik. A MAFC-ot például nagyon simán megverte a BKG még a Hepp Kupában. Egy meccsen lehet bármi. Úgy érzem, hogy a mi döntőnk a kupában a Veszprém ellen szintén csalóka, mert nem játszott Tóth Gergely. Palánk alatt akkor kevesek voltunk, majd fokozatosan felőröltek minket, mert nekünk keményebb volt az elődöntő.

Én képesnek tartom magunkat arra, hogy a Veszprémet megverjük. Nem szeretek ilyenekről beszélni, mert még ezek csak a nagyon távlati célok, de nem is bánnám, ha negyedik helyezettként a Veszprémmel lennénk egy ágon.

Én úgy érzem, hogy nekünk az ő játékuk jobban fekszik, mint például az Oroszlányé vagy a MAFC-é. A fővárosiak légiósa szerintem kiemelkedik a mezőnyből, és vele hazai pályán sem tudtunk mit kezdeni. Kellemetlen stílusban is játszanak, nem egyszerű a letámadós védekezésük ellen. Összességében azt mondom, hogy először a BKG-ra kell majd koncentrálnunk, mert velük fogunk találkozni a rájátszásban, és az sem lesz egy sétagalopp. Várom, hogy a play-off-ra összeálljunk, mert a szezon során folyamatosan volt valami bajunk. Más úgy felkészülni egy ilyen derbire, ha mindenki egészséges. Volt nálunk légiós csere, volt légiós nélkül időszak, több sérült is. Ezek nem kifogások, de várom, hogy végre minden összeálljon.

Fotó: Pusztai Sándor/szon.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés