Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

A Barcelonával döntőzött a Rátgéber Akadémia serdülő fiú csapata

Felbecsülhetetlen szakmai értékekkel gazdagodtak.:

:

Felbecsülhetetlen szakmai értékekkel gazdagodott Akadémiánk annak köszönhetően, hogy két csapattal is részt vehetett a Spanyolországban, Lloret de Marban megrendezett színvonalas nemzetközi tornán. A serdülő fiúk a négy nap alatt négy nagyon hasznos mérkőzést játszottak, az ebben a korosztályban kiemelkedően erős együttessel rendelkező Barcelonával kétszer is összecsaptak – másodjára a torna döntőjében – írja hivatalos honlapján a Rátgéber Akadémia.

Az utóbbi évek szívós, fáradhatatlan munkájának köszönhetően az Akadémia csapatai immár olyan nemzetközi tornákra kapnak rendszeresen meghívót, amelyeken az európai elit klubok szerepelnek. Ezúttal Spanyolországba, a Barcelonától nem messze fekvő tengerparti városba, Lloret de Marba utazhattak a serdülő fiúk és a kadett lányok: a Globasket Elite elnevezésű tornán többek között a Barca is részt vett.

A torna lebonyolításának, és persze az eredményeknek köszönhetően a serdülő fiú csapat a négy nap alatt kétszer is megmérkőzhetett a gránátvörös-kékekkel. Ezeken a meccseken rengeteg tapasztalatot, hasznos szakmai információt szereztek, játékosaik pedig olyan motivációt kaptak, amely biztosan sokáig hatni fog rájuk.

– Ez a spanyolországi torna előhozta a fiúk hibáit és erősségeit egyaránt – értékelte a látottakat Zalay Zoltán, az Akadémia szakmai igazgatóhelyettese. – A megszerzett tapasztalatokat most ki kell elemezni, és gőzerővel neki kell állni a hibák, a lemaradások kijavításának, illetve a jó dolgaink megerősítésének. Hosszú távon nagyon sokat fogunk profitálni ebből a tornából. A csapatunknak nagy élmény volt az egész utazás, viszont most jönnek a dolgos hétköznapok, vissza kell rázódni a hazai menetrendbe, ugyanakkor a torna tanulságait nem szabad feledni.

A fiúk a Palamos elleni győzelemmel kezdték a tornát szombaton, vasárnap pedig nagyon sokáig méltó partnerei voltak a Barcelonának. Miután hétfőn legyőzték a Básquet Girona együttesét is, a keddi döntőben újra a világhírű katalán klub csapatával találkozhattak.

– Teljesült az, amiért jöttünk, sikerült nagyon hasznos mérkőzéseket játszanunk, más stílusú, de rendkívül jó kosárlabdát játszó spanyol csapatok ellen – fogalmazott a csapat vezetőedzője, Moosz Milán. – Világossá vált, hogy agresszivitásban, küzdeni tudásban még van hova fejlődnünk! Nagyon nagy szerencse, hogy úgy alakult, hogy az ellen az FC Barcelona ellen mérkőzhettünk meg kétszer is, amelynek sokak szerint ebben a korosztályban most van az eddigi legjobb, legígéretesebb csapata. Rengeteget tanultunk ezekből a meccsekből. Az első találkozásunkkor méltó ellenfelek tudtunk lenni, a 27. percben 71-60 volt az állás, a döntőre azonban kijött a hatalmas terhelés miatti fáradtság, és itt már nem voltunk elég élesek. Elemezni fogjuk a lejátszott meccseinket a felvételek alapján, hiszen amit a Barcelona ellen jól csináltunk, az megér egy megerősítést, amiben pedig ők voltak jobbak, azokat a dolgokat el kell lesnünk tőlük.

A torna résztvevői, ellenfeleink mind elismerően beszéltek a csapatról, az Akadémián végzett szakmai munkáról. A Barcelona szakmai stábja kifejezetten örült annak, hogy két mérkőzést is játszhattak ellenük, mert az elsőn igazi „tough game”-re, vagyis kemény meccsre, nagy csatára kényszerítették őket, márpedig a fejlődés szempontjából nekik is az ilyen mérkőzések az értékesek, hasznosak.

A Globasket Elite torna végeredménye: 1. Barcelona, 2. NKA Pécs, 3. Básquet Girona, 4. CB Vilanova del Vallés, 5. Brose Baskets, 6. CB Palamós.

James Ugochukwu Nnaji, a Barcelona centere – aki a Rátgéber Akadémián nevelkedett – is találkozott a magyar küldöttséggel:

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MilivojTom67 Recent comment authors
Tom67
Olvasó

Az eredményt se az elsô se a második meccsen már nincs pofátok leírni! Nevetséges!

Milivoj
Olvasó

Vicc ez az egész mindenféle realitást nélkülöző, öntömjénező Rátgéber felsz@pás…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés