Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Barcelona szerződtet játékost a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról

Rátgéber László azt reméli, hogy az Euroligában vagy az NBA-ben is bemutatkozhat.:

:

A kétszeres Euroliga-győztes, tizenötszörös spanyol bajnok, az európai klubkosárlabda elitjébe tartozó Barcelonához igazol a Rátgéber Kosárlabda Akadémia tizenhat éves szupertehetsége, James Ugochukwu Nnaji.

Csiszolatlan gyémántot talált két évvel ezelőtt a Rátgéber Kosárlabda Akadémia a nigériai James Ugochukwu Nnaji személyében. Az akkor 14 éves, ám figyelemreméltó testfelépítéssel rendelkező kosarasra egy játékosügynök hívta fel a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatójának, Rátgéber Lászlónak a figyelmét.

Hamar kiderült, hogy nem csak az adottságai nagyszerűek (a 2004-es születésű játékos jelenleg 208,5 centi, 110 kiló, a karfesztávolsága pedig 227 centi), a mentalitása, a munkabírása is kiváló – akar és tud is dolgozni, fejlődni, s mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje az álmait. A kosárlabdázással mindössze 12 évesen megismerkedő James Ugochukwu Nnaji a Rátgéber Kosárlabda Akadémián eltöltött két év alatt rengeteget fejlődött, aminek köszönhetően több egyéni és csapatsikernek is részese lehetett: a 2018/2019-es szezonban kadett bajnoki címet ünnepelhetett, a rangos nemzetközi sorozat, a European Youth Basketball League törökországi döntőjében pedig a torna legjobbjának választották.

“Magam is meglepődtem azon, hogy itt tartok”

– Magam is meglepődtem azon, hogy itt tartok, hogy az utóbbi két évben ennyit tudtam fejlődni – mondta James Ugochukwu Nnaji. – Mindez a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának köszönhető, ahol nagyon sokat foglalkoztak velem, a mindennapjaim csak a kosárlabdáról, az edzésekről szóltak. Technikailag és fizikálisan is rengeteget léptem előre, ugyanakkor érzem, hogy a következő években még többet tudok kihozni magamból. Azt is nagyon fontosnak érzem, hogy itt egy új kultúrával ismerkedtem meg. S hogy várom-e már az barcelonai lehetőséget? Jó kérdés! Egyrészt maradnék, hogy tovább fejlődjek, másrészt tisztában vagyok azzal, hogy ott mennyi lehetőségem lesz az előrelépésre. Egyvalami biztos: nagyon fog hiányozni az a gondoskodás, szeretet, és nem mellesleg az a kemény és színvonalas szakmai munka, amit itt, a Rátgéber Akadémián kaptam, nagy köszönettel tartozom ezért! Az erőnléti edzőknek, elsősorban Stefan Pajicsnak köszönhetően új szintre tudtam emelni a fizikumom. Az edzőim közül Branislav Jemc megadta nekem a lehetőséget a csapatában, bizalmat szavazott, amivel, úgy érzem, élni tudtam, s nagy örömömre közösen kadett bajnoki címet ünnepelhettünk. Nagyon hálás vagyok Ivica Mavrenskinek, akinek köszönhetően rengeteget fejlődtem, ő foglalkozott velem a legtöbbet egyénileg – sokkal színesebb lett a játékom. Jó volt együtt dolgozni Kmézics Zoránnal is, úgy gondolom, jól illeszkedtem a csapatába, nem mellesleg sokat foglalkozott velem egyénileg. Persze nem csak az edzőimet zártam a szívembe: jó néhány barátra tettem szert, Meszlényi Robival, Kazy Balázzsal, Schmera Gergővel, Rákosi Kornéllal és Hiezl Bálinttal is nagyon jól megértettük egymást. És nem utolsósorban köszönök mindent az étterem személyzetének, a szakácsoknak! Nagyon jó emberek, mindig finomakat főztek. Elárulom, az első évemben furák voltak számomra az itteni ízek, párosítások, de aztán egyrészt megszoktam és megszerettem őket, másrészt elfogadtam, hogy az egészséges táplálkozás a legfontosabb, s az Akadémia konyháján mindent ennek rendelnek alá.

“El tudjuk repíteni akár a Barcelonáig is”

– James a legjobb példa arra, hogy ha jó „biológia” érkezik hozzánk, az edzéstechnológiánknak köszönhetően el tudjuk repíteni akár a Barcelonáig is. Mindössze a harmadik szezonját kezdte volna nálunk. James nem csak a fizikumával segített nagyon sokat, a hozzáállásával, a mentalitásával, a munkamoráljával is gazdagította Akadémiánkat, s általa a többiek is jobbak lettek! Sok szerencsét kívánunk neki a továbbiakban, reméljük, hogy az Euroligában vagy akár az NBA-ben is bemutatkozhat – fogalmazott Rátgéber László, a pécsi akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

A következő lépcsőfok James Ugochukwu Nnaji számára – akit nem mellesleg az egyik legtehetségesebb afrikai játékosnak tartanak – most Spanyolország és az Euroliga-szereplő Barcelona. Az a katalán sztárcsapat, amelynek az egyik vezéregyénisége, mint köztudott, a magyar válogatott kiválósága, Hanga Ádám – ki tudja, egyszer talán együtt lesznek majd a pályán a Barcában.

24 hozzászólás

24
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Mária NosztrabakibaBezseMásikVégétFújdMegHikomat Recent comment authors
bakiba
Vendég
bakiba

Sziasztok! Én szétválasztanám a dolgokat. 1. siker, hogy olyan képzést kapott, ami felkeltette a Barca figyelmét. Oda azért nem könnyű eljutni. Csak ne járjon úgy, mint Timkó. 2.A spanyol utánpótlás bajnokság tele van fiatal feketékkel, akikről semmilyen hivatalos papír nincs. Senki nem gondolja komolyan, hogy egy 150 milliós Nigériában, vagy máshol, a világ végi faluban megszületett gyerek szüleinek első útja az anyakönyveztetőhöz vezet. Még az NBA-ben is vannak ilyen esetek. Pl Ibaka, aki véletlenül éppen spanyol válogatott, noha kongói születésű. Ezzel sajnos nincs mit kezdeni. Lesz még ilyen bőven. Senki nem tudja ellenőrizni, hogy az Afrikából egyedül érkező gyerekek hány… Olvass tovább »

Bezse
Olvasó

Újabb gyöngyszem a taiwo , ekene , seydi féle hamis útlevelű nigériaiak mellé. Nem ellenőrzi ezeket senki ? Fogadjunk hogy mindegyiket ugyanaz az éles szemű ügynök találta

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mi a gondod ezekkel az emberekkel, azon kívül, hogy afrikaiak és feketék?

Bezse
Olvasó

velük az ég világon semmi . A bajom a hamis útleveleikkel illetve a hamis születési dátumukkal van . Láttam mindegyiket a “korosztályos” bajnokságukban játszani … és nem voltam boldog . Mint ahogy egy szülő és gyerek-játékos sem , amikor szembeköpték őket azzal , hogy ezeket a fekete fiúkat ott és azokban a bajnokságokban játszatták .

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

1. Nem hallottam,nem olvastam, hogy bármiféle bizonyíték is lenne az általad megfogalmazott vádakra.
2. Ugye, nem azzal akarsz megetetni, hogy ők szorítják ki a fantasztikusan nagy számú, kiemelkedően ügyes magyar tehetségeket???!!! Ugye, nem ?

Mária Nosztra
Olvasó

Inkább legyen gyengébb a magyar bajnokság magyar fiúkkal kevesebb pénzből, mint ez, ami most van! Ezek a külföldi játékosok a magyar adóforintokat, szponzorpénzeket mind-mind felmarkolják, és kiviszik külföldre.
A magyar fiúk legalább itt költenék el a fizetésüket.

Hikomat
Olvasó

Miért ne lenne nagy siker? Nem csak egy edző foglalkozott vele, hanem magyar szakemberek is. Amúgy egyet értek azzal a hozzászólóval, aki szerint ez a magyar gyerekek fejlődését segíti elő. Nincs egyszerűen magas fiatal. Korosztályonként egy-kettő. Nem jobb , ha olyan tehetségekkel edződnek együtt akik jobb szinten vannak? Szerintem szép szakmai siker. Gratulálok. Ha egyszer nagy játékos lesz, büszkék lehetünk , hogy itt edződött. Hajrá Akadémia!!!!

Magdi anyus
Olvasó

16 éves… Szerintem ezt a számot szorozzuk meg kettővel, és megkapjuk a valódi életkorát.
Valóban hatalmas siker egyébként! Ő most a legnagyobb MAGYAR! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

SárgaPárna
Olvasó

Elkeserítő ez a fanyalgás…

Mendez
Olvasó

Letagadni sem lehetne, hogy Árpád vezérünk igazi őskeresztény leszármazottja.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Te is igazi ősmagyar – turulos névvel nyomulsz itt, Mendez!

krsz
Olvasó

Ez igen! Csupa-csupa magyar sportember szerepel a cikkben és élvezi a magyar kosárlabdára elszórt nem csekély összeget.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

A szerbek “megtanitottak” egy afrikait “kosarazni”

krsz
Olvasó

Magyarországon. Magyar pénzen.
Okos nép vagyunk, ez tagadhatatlan.

hopehely
Olvasó

Genetikai vizsgálat kellene az MKOSZ vagy az EMMI részéről. Csak van valamilyen módszer, hogy kiderüljön az igazság!
Ordas, brutális csalás van a háttérben, vagy lehet gratulálni?
Én gratulálni szeretnék, de TISZTA SZÍVVEL!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Igen, hamarosan itt valaki …szottul át fogja verni a Barcelonát, szólni kéne azoknak az amatőr svihákoknak mielőbb ! Ha nem vigyáznak, megint belefutnak valami életkor-csaló afrikaiba, és úgy járnak, mint a focicsapatuk járt az akkor 76 éves Eto’o-val meg a 192 esztendős Yaya Touréval ! 🙁 🙁

KPSVRKK
Olvasó

Nagy szakmai siker.
Akkor lenne korrekt a kép, ha ezt nem az adónkból csinálná, hanem szerezne szponzorokat és piaci alapon működtetne egy akadémiát ami a játékjogok eladásából profitálna.
Egyébként ugyanez a véleményem kb az összes un. akadémiáról. Milliárdos játszótér. Kisvárdai tenisz, boglári kézilabda, kosárlabda, foci, stb.
Pénzosztó haveroknak.

Prophet
Olvasó

Szinte biztos vagyok benne, hogy fogalmad nincsen arról hogyan működik a TAO rendszer.

KPSVRKK
Olvasó

Most hogy mondod… gyorsan el is olvastam a wikin.

Szinte biztos vagyok benne, hogy van fogalmad arról hogyan működik a TAO rendszer.

Nap Pali
Olvasó

Ismét bebizonyosodott. hogy érdemes a magyar emberek adóforintjait töménytelen mennyiségben önteni a TAO rendszerbe.

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Gratulálok!!! Sokat tettetek ismét a magyar kosárlabdáért! 🤡🤡🤡

Jó biologia mi??? 16 éves khm. khm.

pecs007
Olvasó

Szerintem azzal, hogy a magyar gyerekek együtt edzhettek vele csak nyertek….
Amúgy én gratulálok, szerintem ez nagy szakmai siker!

Tonymontana
Vendég
Tonymontana

Nagy szakmai siker lenne ha az általad említett magyar gyerekek jutnának el a Barcelona szintre….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Én úgy vélem, előttük is ott a lehetőség.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés