Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“A bajnoki szerepléssel kapcsolatban hosszú évek óta dédelgetett álmaink vannak”

Munkába állt a Kaposvár is.:

:

Hétfőn megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Kaposvári KK. Egyelőre még tartalékos gárdának vezényel munkát Nikola Lazics vezetőedző – derül ki a delfinek.hu beszámolójából.

Mint írják, nyáron komoly változások voltak a kaposvári gárda összetételében. Zalaegerszegre távozott Baki Gergely (az aktív játéktól visszavonult, az edzői team tagja lesz), valamint Révész Ádám. Az amerikaiak közül Demetre Rivers a csehországi ERA Nymburk együttesében folytatja pályafutását. Morris Curry is elhagyta Kaposvárt, a szerb Milos Miliszavljevics pedig az Oroszlányi SE ajánlatát fogadta el.

A Kaposvári KK tagja maradt Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek, Hendlein Roland, Puska Bence, Plézer Gábor, valamint Paár Márk. A gárda vezetőedzője Nikola Lazics mellett Szőke Balázs és Filipovics Gordan edzők és Fehér Iván erőnléti edző alkotja a szakmai stábot. A munkát dr. Néber Árpád csapatorvos, Fekete Judit gyógytornász, Horváth Tamás gyúró, valamint Mihályfalvi Péter technikai vezető segíti.

Az érkezői oldalon egyelőre az Alba Fehérvártól érkező Csorvási Milánt találjuk, aki két évre kötelezte el magát a somogyiaknál. A kaposváriak Révész Ádám Zalaegerszegre igazolása miatt keresték meg a klasszikus ötös poszton szereplő centert. A tapasztalt, volt válogatott kosárlabdázó az elmúlt szezonban kevesebbet szerepelt a székesfehérváriaknál, így a több játéklehetőség is vonzó volt számára, amit a új együttese kínált számára.

A légiósok sorát az amerikai Nimrod Hilliard indította. Az irányító poszton érdekelt kosárlabdázó a német élvonalban érdekelt Crailsheim Merlinstól érkezik a somogyi megyeszékhelyre. Már biztos, hogy rajta kívül is lesz amerikai a csapatban, mégpedig a hátvédposzton érdekelt T. J. Price. A 28 éves hátvéd nem ismeretlen a hazai bajnokságban, hiszen előbb az Egis Körmend, majd a Szolnoki Olajbányász csapataiban játszott. Hock Gergő újabb térdműtéte után napjainkban is végzi a rehabilitációs munkát, amennyiben száz százalékos állapotba kerül vele is számolnak.

– Alapvető célunk volt, hogy a magyar magot megerősítsük, örülök, hogy ez Csorvási Milán érkezésével azt gondolom sikerült is – mondta Puska Zoltán a Kaposvári KK együttesét működtető gazdasági társaság ügyvezetője. – Fontos volt továbbá Krnjajszki Borisz megtartása is, vele hosszú távon számolunk. A bajnoki szerepléssel kapcsolatban hosszú évek óta dédelgetett álmaink vannak, szeretném, ha ezt valóra is tudnánk váltani.

– Nagyon örülök, hogy itt lehetek – kezdte bemutatkozásképp Csorvási Milán, aki Székesfehérvárról érkezett a somogyiakhoz. Örültem a megkeresésnek, úgy gondolom, hogy a Kaposvári KK jó csapat lesz az előttünk álló szezonban. Szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni. Nagyon szimpatikus volt a Nikola Lazics vezetőedző által felvázolt kép. Vannak olyan csapattársak, akikkel már ellenfélként találkoztunk korábban, a többiekkel pedig fokozatosan megismerkedek. Céljainkat nagyon sok minden befolyásolhatja, az idő eldönti majd, hogy végül hol zárhatunk.

– Alaposan kicserélődött a csapat – mondta Szőke Balázs edző. – A légiósok közül nem maradt senki és ugye kérdés, hogy milyen külföldi kosárlabdázók érkeznek. Két amerikai már biztosan nálunk folytatja a pályafutását. A videók alapján nagyon jó játékosok, egyiküket pedig ismerjük is, hiszen szerepelt már korábban Magyarországon. Változás még, hogy a fiatalszabályba már nem fér bele Krnjajszki Borisz, ebben a szerepkörben Plézer Gábor, Puska Bence és Paár Márk juthat játéklehetőséghez. Nyilván, mint minden évben, szeretnénk minél jobban szerepelni a szezon során. Úgy vágunk neki a pontvadászatnak, hogy a legjobb nyolc közé mindenképp szeretnénk bejutni. Az utóbbi időben sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok, hogy ez sikerüljön. Reméljük ez változni fog és egy olyan csapat alakul ki, amely ezt – ha nem is lesz könnyű, de ki tudja harcolni.

A bajnoki pontvadászat a korábbi években megszokotthoz képest korábban, már szeptember 22-én, szerdán elkezdődik. Addig több előkészületi mérkőzést is vívnak majd a kaposváriak, hogy minél jobb formában kezdhessék a bajnokságot.

Fotó és forrás: delfinek.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KPSVRKKKareem Abdul-Jabbarmilanka487KKKfanta Recent comment authors
Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

“hosszú évek óta dédelgetett álmaink vannak”
Ez igaz.
Minden szezonban tényleg arról álmodozunk, hogy a csapat képes lesz bejutni a 8-ba.
Az új csarnok felépítésével abban reménykedtünk, hogy az párosul majd egy ütőképes csapat létrehozásával.
Jött a Sztole, és a három éves fejlesztés.
Álmaink nem váltak valóra, a kiesés elleni küzdelem lett a sorsunk.
Nem tudok mást mondani Puska úrnak:
“Álmodj királylány”

KKKfanta
Olvasó

Csak egy a bibi nem akarok szólni csak megjegyzem h másfél hónap múlva kezdődik a bajnokság s még 2 légiós minimum hiányzik! Pár hét s már edzőmeccseket kell nyomni! Remélem idén nem 7-8 vereséggel tervezzük a rajtot!

milanka487
Olvasó

Elég sok csapatnál hiányzik még 2 légiós!

KPSVRKK
Olvasó

Én is így gondolom, viszont annyi pozitívumot mégis látok az eddigiekhez képest, hogy a 2 légiósunk nem a kukázott töltelék kategória.
A fotók alapján Milán annyira nem pattintotta ki magát, remélem rendben lesz a kondi 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés