Connect with us

Bajnokság

A B-csoportból igazolt fiatal testvérpárt a Pécs

Rátvay Tamás már az élvonalban is bemutatkozott korábban.:

:

Rátvay Tamás és Rátvay Balázs a Pécsi VSK-Veolia gárdájánál folytatja pályafutását – számolt be róla a baranyai klub honlapja.

A fiatalabb testvér, Balázs az előző szezont is már Pécsett töltötte, hiszen az NB I/B Zöld-csoportjában szereplő, ott a hirtelen lezárt bajnokság „végén” második helyen álló Pécsi NKA együttesében szerepelt. A 198 centi magas, 20 éves center 9,8 pontot, 6,8 lepattanót és 1 gólpasszt átlagolt, és saját elmondása szerint érettnek érzi magát arra, hogy akár az A-csoportban is bizonyítani tudjon.

– Úgy gondolom, hogy már évek óta meghatározó játékosa vagyok a B-csoportnak, így azt a lehetőséget, amit most a PVSK-tól kaptam, egy újabb, nagy és komoly kihívásnak érzem. Mindenféleképpen szeretnék ennek megfelelni, és minél több lehetőséget kiharcolni az A-csoportban való szerepléshez! Az előző évben megszerettem a várost, itt nagyon nyitottak az emberek, és eddig csak pozitív energiákat és segítséget kaptam mindenkitől. Úgy gondolom, hogy remek helyen vagyok Pécsett. A testvéremmel már többször is játszottunk egy csapatban, az élet úgy hozta, hogy most ismét így lesz, aminek nagyon örülök, hiszen jó testvérek vagyunk. Remélem, mind a ketten hozzá tudunk járulni a PVSK-Veolia sikeres szerepléséhez.

Rátvay Balázs az elmúlt szezonban a Pécsi NKA játékosa volt. Fotó: pvsk-panthers.hu

Balázs testvére, a 24 éves Rátvay Tamás a szintén NB I/B-s SZE Győr KC-től érkezik. A kisalföldieknél a csapat vezére volt, legalábbis 15,6 pontos, 3,6 lepattanós és 2,2 gólpasszos meccsenkénti átlaga erről árulkodik. A leginkább 1-2-es poszton bevethető játékos már Pécsett is van. Sőt, mint kiderült, fiatal kora ellenére is már készül a játék utáni életére is.

– A PVSK részéről érkezett egy olyan lehetőség, amelynek köszönhetően, mint játékos, és mint edző is tudom tovább építeni a karrieremet. Az A-csoportban folytathatom a kosárlabdát, és mellette utánpótlás edzői feladatokat is elláthatok, ennek pedig nagyon örülök! Nem most fogok bemutatkozni az élvonalban, ugyanis 17 évesen, az akkor Meszlényi Róbert edzette Soproni KC csapatában már pályára léphettem az első osztályban. Az ott eltöltött három szezon után az NB I/B-ben szerepeltem. Sokat köszönhetek ennek az időszaknak, hiszen sok játéklehetőséggel, és ezáltal rutinnal lettem gazdagabb, ez pedig természetesen pozitívan hatott a játékomra. Egy megfelelő felkészülés után úgy gondolom, hogy nem fog problémát okozni belerázódni ebbe az új kihívásba.

Rátvay Tamás azt is elárulta, hogy szeretne stabil helyet kiharcolni magának az A-csoportos együttesben. Ami pedig a testvérrel közös játékot illeti, teljes mértékben alátámasztotta az öccse által elmondottakat.

– Az évek során már valóban több alkalommal is szerepeltem egy csapatban a testvéremmel. Csupa pozitív dolgot tudok ezzel kapcsolatban említeni, hiszen mindenben segítjük egymást Balázzsal, úgy a pályán, mint azon kívül.

Fotó: pvsk-panthers.hu

6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Net UdmegNagy AndrásMAFCdrukkerKoopsLaposvár Recent comment authors
Net Udmeg
Olvasó

Ez a keret eddig másodosztályra is kevés. Nb1-es szintű játékos még nincs a csapatban és már csak 4 hely kiadó……

Nagy András
Olvasó

Értem hogy fiatalok, de még a piros csoportos csapatnak is csak a padjára férnek be (igen láttam őket játszani), sajnálom a PVSK szurkolókat, mindig szép számban vannak a csarnokban nem ilyen csapatot érdemelnek

MAFCdrukker
Olvasó

A Pécsi NKA, az a Rátgéber, ugye? Akik egyesültek a Budafokkal, és most már NKA-BKK néven Piros csoportosak? Emellett van egy másik Piros csoportos pécsi csapat is, a PVSK-Cargate, ugye? Ha van a Vasútnak saját U23-as csapata a második vonalban, miért a Rátgébertől igazolnak? Vagy a 2 klub valójában összedolgozik? Akkor meg minek egyesült az NKA a Fokkal? Én ebbe a pécsi kosárlabdába belezavarodtam, most már olyan megosztott a férfi is, mint a női (szerintem). A kérdések költőiek.

Koops
Olvasó

Hűha…

Laposvár
Olvasó

Baranyában komolyan gyúrnak a B csoportra….

Kendeffy Botond
Olvasó

Édesapjuk annak idején Baján jó játékos volt.

Legfrissebb

Hírek

Facebook