Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 8. forduló csapata

A ZTE-Szedeák meccs uralja a legjobb ötöst.:

:

Újabb teljes fordulón van túl az A-csoportos férfi bajnokság, így összeállítottuk a forduló legjobb ötösét, illetve magyar ötösét szigorúan a VAL-értékek és posztok alapján.

A ZTE-Szedeák (106-99) találkozó négy játékost adott a legjobb ötösbe – amely most hat játékost szerepeltet –, ráadásul a vesztes fél a kör legjobb játékosát is adja: Stefan Balmazovicsnál senki sem hozott több VAL-t. Míg a forduló csapatában egy olyan játékos van, aki már szerepelt az említett együttesben, addig a magyar ötösben csupán egy újonc akad, a többiek már korábban is felhívták magukra a figyelmet kiemelkedő teljesítményükkel.

A forduló csapata:

Johnson (1) – Ruják (1)/Williams (2) – Balmazovics (1) – Lóránt P. (1) – Agafonov (1)

Összesen 38 pontnál (11/14 dupla, 4/7 tripla, 4/7 büntető) és 44 VAL-nál állt meg a Zalakerámia ZTE KK légiósa, Reginald Johnson Jr.. Kiharcolt még 9 faultot, adott 5 gólpasszt, szedett 2 lepattanót, és eladott ugyanennyi labdát a 39 perce során, illetve még 1 blokkot is kiosztott a bravúros, Szeged elleni győzelem során.

Kiemelkedő egyéni teljesítményeket hozott a ZTE és a Szeged meccse. Fotó: hunbasket.hu

Johnson pontjai felét, 19-et (6/8 kettes, 1/2 hármas, 4/4 büntető) hozott a Pécsi VSK-VEOLIA-ban Ruják András, aki vesztes mérkőzésről verekedte be magát a legjobb ötösbe – a Kaposvártól kaptak ki. Összesen 35 percet játszott, ezalatt 27 VAL-t ért el úgy, hogy volt 8 lepattanója, 1 szerzett -, 2 eladott labdája, 2 kiharcolt faultja, illetve 1-1 gólpassza és blokkja. Szintén 27 VAL-t hozott a zalaegerszegi Dirk Stethan Willams Jr., aki kereken 30 pontot (6/10 dupla, 4/9 tripla, 6/7 büntető) tett hozzá a Szedeák elleni sikerhez. Játszott 33 percet, hozott 3 lepattanót, 4 kiharcolt faultot, 1 gólpasszt és 1 eladott labdát.

A Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa, Stefan Balmazovics lett a forduló legjobb játékosa – 49 VAL-t hozott a ZTE elleni vesztes mérkőzésen. Egymaga 40 pontot dobott (5/9 dupla, 6/11 tripla, 12/14 büntető), szedett 4 lepattanót; 2 szerzett, 1 eladott labdája volt; 13 faultot harcolt ki és kiosztott 2 gólpasszt a 38 perce alatt – ennél jobb teljesítményre senki sem volt képes ebben a körben.

Magyar játékos is negyven VAL felett zárt ebben a körben: az Atomerőmű SE-ben Lóránt Péter 41-ig jutott ebben a mutatóban. A forduló legjobb magyar játékosa 32 pontot (10/12 kettes, 3/6 hármas, 3/6 büntető), 9 lepattanót, 1 szerzett labdát, 5 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt tett a közösbe az OSE elleni győzelem során – mindezt 31 perc alatt.

Négy játékos jutott 40 VAL-ig ebben a körben, a zalaegerszegi Andrij Agafonov éppen ennyit tett a Szeged elleni győzelemhez. Pontokból 20-ig jutott (5/6 dupla, 0/1 tripla, 10/12 büntető), 10 lepattanóval dupla-duplát hozott, s volt még 8 kiharcolt faultja, 3-3 gólpassza és blokkja a 32 játékperce során.

A forduló magyar csapata:

Pongó (1) – Ruják (2) – Benke (2) – Lóránt P. (2) – Tóth Á. (2)

A pécsi Pongó Máté 13 pontot (3/3 dupla, 1/7 tripla, 4/4 büntető) és 15 VAL-t termelt a Kaposvár elleni szomszédvári derbin, ami kevésnek bizonyult. A 15 VAL-ja nem volt elég győzelemhez – 5 gólpassza és 3 kiharcolt faultja volt még a 29 perce során.

Ruják András statisztikáit már a legjobb ötösben részleteztük.

Legyőzte a Falco Vulcano-Energia KC Szombathely a Jászberényt. Ehhez Benke Szilárd 17 ponttal (5/7 kettes, 2/4 hármas, 1/1 büntető) járult hozzá. További 3 lepattanóval, 1-1 szerzett és eladott labdával, illetve 1-1 kiharcolt faulttal és gólpasszal pedig 18 VAL-t ért el 24 perc alatt.

Lóránt Péter teljesítményéről már fentebb írtunk.

A DEAC odahaza győzte le a Kecskemétet, köszönhetően többek között a 19 pontos (9/12 dupla, 1/3 büntető) Tóth Ádámnak. A debreceniek magasembere szintén dupla-duplát jegyzett 10 lepattanóval, amihez még 3-3 szerzett labdát és kiharcolt faultot, illetve 1-1 blokkot és asszisztot tett hozzá – 32 VAL 31 perc alatt.

Legyőzte a KTE-t a DEAC. Fotó: hunbasket.hu

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.)

Kiemelt kép: Zsu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
piros710321VizobányászpbaskMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Turner, Taylor ???!!!

pbask
Vendég
pbask

Zolika miután az oroszlányiak kihajitották,megy nyalni a következő piros fekete alakulatnak,hmm ??

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Az Olajbányászt is szeretem.

pbask
Vendég
pbask

Történt ami történt, az Osét kéne biztatnod,megérdemlik,jó a csapat

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Volt egykét nagyon rosszul sikerült személyzeti jellegű döntésük, azóta sajnos egyre több a vereség, kudarc, csalódás. 🙁

bányász
Vendég
bányász

Olyannyira rossz döntéseket hoztak, hogy a végén a legfelső osztályban kötöttünk ki. 😀 ne hisztizzél, vár téged az OSE ellencsapata.

Ewing
Olvasó

Érdekes, Tóth Á. tud kosárlabdázni. De nem kell sem Alekszicsnek sem Ivkovicsnak…???

pbask
Vendég
pbask

Szolnoknak kellett volna, csak Vinko próbálta átkurni őket..
Kérdezzétek Rouget.

Ewing
Olvasó

Nem tudom, h így volt e. De az biztos, h jelenleg debreceniként sokkal jobb mutatókkal játszik, mint az Olajban…

Vizo
Vendég
Vizo

Zalaiként Tóth Ádi a Zte-be sem kell… bár tudjuk ki miatt…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés