Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 8. forduló csapata

A ZTE-Szedeák meccs uralja a legjobb ötöst.:

:

Újabb teljes fordulón van túl az A-csoportos férfi bajnokság, így összeállítottuk a forduló legjobb ötösét, illetve magyar ötösét szigorúan a VAL-értékek és posztok alapján.

A ZTE-Szedeák (106-99) találkozó négy játékost adott a legjobb ötösbe – amely most hat játékost szerepeltet –, ráadásul a vesztes fél a kör legjobb játékosát is adja: Stefan Balmazovicsnál senki sem hozott több VAL-t. Míg a forduló csapatában egy olyan játékos van, aki már szerepelt az említett együttesben, addig a magyar ötösben csupán egy újonc akad, a többiek már korábban is felhívták magukra a figyelmet kiemelkedő teljesítményükkel.

A forduló csapata:

Johnson (1) – Ruják (1)/Williams (2) – Balmazovics (1) – Lóránt P. (1) – Agafonov (1)

Összesen 38 pontnál (11/14 dupla, 4/7 tripla, 4/7 büntető) és 44 VAL-nál állt meg a Zalakerámia ZTE KK légiósa, Reginald Johnson Jr.. Kiharcolt még 9 faultot, adott 5 gólpasszt, szedett 2 lepattanót, és eladott ugyanennyi labdát a 39 perce során, illetve még 1 blokkot is kiosztott a bravúros, Szeged elleni győzelem során.

Kiemelkedő egyéni teljesítményeket hozott a ZTE és a Szeged meccse. Fotó: hunbasket.hu

Johnson pontjai felét, 19-et (6/8 kettes, 1/2 hármas, 4/4 büntető) hozott a Pécsi VSK-VEOLIA-ban Ruják András, aki vesztes mérkőzésről verekedte be magát a legjobb ötösbe – a Kaposvártól kaptak ki. Összesen 35 percet játszott, ezalatt 27 VAL-t ért el úgy, hogy volt 8 lepattanója, 1 szerzett -, 2 eladott labdája, 2 kiharcolt faultja, illetve 1-1 gólpassza és blokkja. Szintén 27 VAL-t hozott a zalaegerszegi Dirk Stethan Willams Jr., aki kereken 30 pontot (6/10 dupla, 4/9 tripla, 6/7 büntető) tett hozzá a Szedeák elleni sikerhez. Játszott 33 percet, hozott 3 lepattanót, 4 kiharcolt faultot, 1 gólpasszt és 1 eladott labdát.

A Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa, Stefan Balmazovics lett a forduló legjobb játékosa – 49 VAL-t hozott a ZTE elleni vesztes mérkőzésen. Egymaga 40 pontot dobott (5/9 dupla, 6/11 tripla, 12/14 büntető), szedett 4 lepattanót; 2 szerzett, 1 eladott labdája volt; 13 faultot harcolt ki és kiosztott 2 gólpasszt a 38 perce alatt – ennél jobb teljesítményre senki sem volt képes ebben a körben.

Magyar játékos is negyven VAL felett zárt ebben a körben: az Atomerőmű SE-ben Lóránt Péter 41-ig jutott ebben a mutatóban. A forduló legjobb magyar játékosa 32 pontot (10/12 kettes, 3/6 hármas, 3/6 büntető), 9 lepattanót, 1 szerzett labdát, 5 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt tett a közösbe az OSE elleni győzelem során – mindezt 31 perc alatt.

Négy játékos jutott 40 VAL-ig ebben a körben, a zalaegerszegi Andrij Agafonov éppen ennyit tett a Szeged elleni győzelemhez. Pontokból 20-ig jutott (5/6 dupla, 0/1 tripla, 10/12 büntető), 10 lepattanóval dupla-duplát hozott, s volt még 8 kiharcolt faultja, 3-3 gólpassza és blokkja a 32 játékperce során.

A forduló magyar csapata:

Pongó (1) – Ruják (2) – Benke (2) – Lóránt P. (2) – Tóth Á. (2)

A pécsi Pongó Máté 13 pontot (3/3 dupla, 1/7 tripla, 4/4 büntető) és 15 VAL-t termelt a Kaposvár elleni szomszédvári derbin, ami kevésnek bizonyult. A 15 VAL-ja nem volt elég győzelemhez – 5 gólpassza és 3 kiharcolt faultja volt még a 29 perce során.

Ruják András statisztikáit már a legjobb ötösben részleteztük.

Legyőzte a Falco Vulcano-Energia KC Szombathely a Jászberényt. Ehhez Benke Szilárd 17 ponttal (5/7 kettes, 2/4 hármas, 1/1 büntető) járult hozzá. További 3 lepattanóval, 1-1 szerzett és eladott labdával, illetve 1-1 kiharcolt faulttal és gólpasszal pedig 18 VAL-t ért el 24 perc alatt.

Lóránt Péter teljesítményéről már fentebb írtunk.

A DEAC odahaza győzte le a Kecskemétet, köszönhetően többek között a 19 pontos (9/12 dupla, 1/3 büntető) Tóth Ádámnak. A debreceniek magasembere szintén dupla-duplát jegyzett 10 lepattanóval, amihez még 3-3 szerzett labdát és kiharcolt faultot, illetve 1-1 blokkot és asszisztot tett hozzá – 32 VAL 31 perc alatt.

Legyőzte a KTE-t a DEAC. Fotó: hunbasket.hu

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.)

Kiemelt kép: Zsu

11 hozzászólás

11
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
piros710321VizobányászpbaskMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Turner, Taylor ???!!!

pbask
Vendég
pbask

Zolika miután az oroszlányiak kihajitották,megy nyalni a következő piros fekete alakulatnak,hmm 🤔🤔

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Az Olajbányászt is szeretem.

pbask
Vendég
pbask

Történt ami történt, az Osét kéne biztatnod,megérdemlik,jó a csapat

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Volt egykét nagyon rosszul sikerült személyzeti jellegű döntésük, azóta sajnos egyre több a vereség, kudarc, csalódás. 🙁

bányász
Vendég
bányász

Olyannyira rossz döntéseket hoztak, hogy a végén a legfelső osztályban kötöttünk ki. 😀 ne hisztizzél, vár téged az OSE ellencsapata.

Ewing
Olvasó

Érdekes, Tóth Á. tud kosárlabdázni. De nem kell sem Alekszicsnek sem Ivkovicsnak…🤔😯😡

pbask
Vendég
pbask

Szolnoknak kellett volna, csak Vinko próbálta átkurni őket..
Kérdezzétek Rouget.

Ewing
Olvasó

Nem tudom, h így volt e. De az biztos, h jelenleg debreceniként sokkal jobb mutatókkal játszik, mint az Olajban…

Vizo
Vendég
Vizo

Zalaiként Tóth Ádi a Zte-be sem kell… bár tudjuk ki miatt…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés