Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 7. forduló csapata

Három magyar játékos a legjobb ötösben, Szegedről érkezett az MVP.:

:

A Falco–Sopron elhalasztott találkozó miatt szerda estig kellet várni a hetedik játéknap zárására a férfi A-csoportban – ezúttal is összeállítottuk a forduló legjobb ötösét a posztok és VAL-értékek alapján.

A legjobb egyéni teljesítménnyel a szegedi Ante Krapic rukkolt elő – csapata hosszabbítás után szenvedett kétpontos vereséget a DEAC-tól úgy, hogy 100 dobott pontból a légiós egymaga vállalt 37-et, a 47 VAL-os teljesítménye pedig a legjobb lett ezen a játéknapon. Az említett meccsről további két játékos is bekerült a legjobb ötösbe, melyben ezúttal magyar fölény bontakozott ki.

A forduló csapata:

Kerpel-Fronius G. (1) – Govens (2) – Coleman (2) – Krapic (1) – Tóth Á. (1)

A DEAC elleni hosszabbítást elbukó Naturtex-SZTE-Szedeákot a padról beszállva segítette 20 ponttal (7/7 dupla, 0/1 tripla, 6/6 büntető) Kerpel-Fronius Gáspár. Gyakorlatilag mindenhol ott volt: lepattanó (2), labdaszerzés (1), eladott labda (2), kiharcolt fault (4) és gólpassz (5) is került a statisztikái közé, így 32 perc alatt 31 VAL-t teljesített.

Nagyot mentek Kerpel-Froniusék, de a DEAC egy hajszálnyival még nagyobbat. Fotó: Török János/Délmagyarország/DM/hunbasket.hu

A magyar válogatottban is lehetőséghez jutó Anthony Darrin Govens 18 pontot (6/6 dupla, 2/4 tripla) termelt a Jászberény ellen. A magabiztos Alba Fehérvár-győzelmet 1 szerzett labdával, 3 kiharcolt faulttal és 3 gólpasszal segítette még, így 26 perc alatt 23 VAL-t teljesített.

Ezúttal is a legjobbak között szerepel Marcus Orlando Coleman, az Atomerőmű SE légiósa. Csapata Kaposvárott győzött egy lehengerlő utolsó negyeddel – ő maga a sikerhez 28 pontot (11/13 kettes, 2/2 tripla) és 41 VAL-t tett hozzá. A 34 pályán töltött perce alatt 5 lepattanó, 3 labdaszerzés, 1 eladott labda, 6 kiharcolt fault és 1-1 gólpassz, illetve blokk került még a neve mellé.

A Szedeák úgy kapott ki a DEAC-tól, hogy a forduló MVP-jét adta a hetedik körben: Ante Krapic 47 VAL-ját és 37 pontját (5/9 dupla, 5/9 tripla, 12/15 büntető) senki sem tudta túlszárnyalni. A 13 lepattanó dupla-duplát ért, szerzett 2 labdát, eladott 4-et, kiharcolt 8 faultot, adott 2 gólpasszt a 45 perc során.

A DEAC sikerében oroszlánrészt vállalt az ismét remekelő Tóth Ádám, aki 24 ponttal (8/12 dupla, 1/1 tripla, 5/6 büntető) terhelte a szegedi gyűrűt. Szedett még 7 pattanót is, kiharcolt 6 faultot, adott 2 gólpasszt, illetve adott 1 blokkot is az 1 eladott labda mellett – 34 VAL-lal zárt 35 perc alatt.

Tóth Ádám a 7., a 8. és a 9. fordulóban is bekerült a legjobb magyarok közé. Fotó: Török János/Délmagyarország/DM/hunbasket.hu

A forduló magyar csapata:

Kerpel-Fronius G. (1) – Govens (2) – Perl (3) – Molnár M. (2) – Tóth Á. (3)

Kerpel-Fronius Gáspár és Darrin Govens teljesítményéről már korábban írtunk.

Az elhalasztott Falco Vulcano-Energia KC Szombathely – Sopron KC találkozó zárta szerda este a fordulót. Az utolsó meccsről a falcós Perl Zoltán került be a forduló magyar csapatába: 10 pontot szerzett (1/3 kettes, 1/3 hármas, 5/5 büntető), volt 4 gólpassza, 7 kiharcolt faultja, 2 eladott-, 1 szerzett labdája, illetve 1 lepattanót is begyűjtött, így 17 VAL-lal végzett.

Az Alba Fehérvár sikeréhez Molnár Márton csereként járult hozzá hibátlan dobóformával (7/7 dupla, 2/2 büntető = 16 pont). Alig 21 percet játszott, de 28 VAL-lal a meccs legjobbja lett, ráadásul 10 lepattanóval dupla-duplát hozott. Gólpasszból és blokkból is összehozott 1-1-et.

Tóth Ádám mutatóit már részleteztük.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
töbiballdontlieLeonidasz Recent comment authors
balldontlie
Olvasó

Srácok, lehet megzavart a nevében az a kötőjel, de Kerpel-Fronius csak egy ember ám. Így csak kettő magyart látok a legjobb ötösben, de még a magyar szekcióban is csak négyet 😉

töbi
Olvasó

Govens Darrin magyar (is)

Leonidasz
Olvasó

Nem lepődnék meg, ha jövőre egy nevesebb bajnokságban játszana Ante Krapic…jól járt vele a Szeged nagyon..

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés