Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 4. forduló csapata

Egy játékos érkezett győztes csapatból a legjobb ötösbe. Két OSE-légiós is a forduló legjobbjai között.:

:

A KTE–Falco találkozóra vártunk, hogy teljes legyen a negyedik forduló – december hónapot a negyedik kör legjobb csapataival nyitjuk, ezúttal is posztok és VAL-értékek alapján.

A játéknap legjobb játékosa a jászberényi Phillip De Shon Miller lett, rajta kívül még egy játékos tudott negyven VAL felett teljesíteni. Az OSE a legjobb ötösbe ad most két játékost, míg az Alba a legjobb ötösben egy, a magyar csapatban két kosarassal képviselteti magát.

A forduló csapata:

Abell (1) – Guyton (1) – Miller (1) – Rizvic (1) – Carter (2)

Éppen csak elmaradt a 40-es VAL-határtól a 39-es indexszel záró Remy Christianson Abell. Az OSE Lions légiósa a maga 33 pontjával (4/9 kettes, 4/7 hármas, 13/15 büntető) a játéknap legponterősebb játékosa lett – pechére ez nem ért győzelmet a Kaposvár ellen. Szedett 6 pattanót, kiharcolt 9 faultot, adott 3 gólpasszt, mindezt pedig csupán 2 eladott labdával rontotta el a 31 perce alatt.

Az Alba Fehérvárt erősítő Carlton Guyton 28 pontot (5/6 dupla, 6/8 tripla) tett hozzá a Szedeák legyőzéséhez. Minden mutatóból el-elcsípett egy kicsit: lepattanóból és szerzett labdából 2-2-t, kiharcolt faultból és eladott labdából pedig 1-1-et jegyzett, 6 gólpassza pedig mutatja, hogy az előkészítésben is jeleskedett – 30 perc alatt 35 VAL.

A játéknap legjobb egyéni teljesítményével rukkolt elő a JP Auto-Jászberényi KSE légiósa, Phillip De Shon Miller. Három ponttal kaptak ki odahaza a Pécstől, Miller 31 ponttal (7/9 dupla, 3/5 tripla, 8/10 büntető) és 48 VAL-lal lett nem csak a meccs, de a forduló legjobbja is. Lepattanóból és kiharcolt faultból 8-8, labdaszerzésből 4 egység állt a neve mellett, és még volt 3 gólpassza is a 37 játékperce során.

Szintén az OSE-t igyekezett győzelemhez segíteni Ramo Rizvic, de 18 pontja (4/7 dupla, 2/5 tripla, 4/4 büntető) és 32 VAL-ja sem volt elég. A padról szállt be, 9 lepattanóval éppen csak lemaradt a dupla-dupláról, és még 5 kiharcolt faultot, 4 gólpasszt, 3 labdaszerzést és 1 eladott labdát is felíratott a neve mellé a 32 perce alatt.

Két OSE-légiós a legjobb ötösben. Fotó: hunbasket.hu

A Sopron KC játékosa, Eric Jordan Carter is vesztes csapatból érkezett, a ZTE-től kaptak ki. A palánk alatt 29 pontig jutott (12/17 dupla, 0/1 tripla, 5/8 büntető), 14 lepattanóval pedig simán hozott egy dupla-duplát. Szerzett- és eladott labdából, illetve gólpasszból 1-1-et jegyzett, kiharcolt még 9 faultot is, így 36 perc alatt 44 VAL-t hozott.

A forduló magyar csapata:

Kerpel-Fronius G. (2) – Perl (4) – Markovics (1) – Szabó Zs. (4) – Molnár M. (3)

Ahogy jeleztük, a Naturtex-SZTE-Szedeák az Alba vendégeként kapott ki. A 83 szegedi pontból Kerpel-Fronius Gáspár egyetlen elrontott dobással (1/2 dupla, 2/2 tripla, 2/2 büntető) 10-et termelt, összességében pedig 22 VAL-lal zárt. Volt 4 lepattanója, 2 eladott labdája, 5 kiharcolt faultja és 6 gólpassza a 24 játékperc során.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kecskeméti vendégjátéka miatt kellett várni december elejéig a forduló csapatának kihirdetésével. A győzelmi sorozatot futó Falco ismét adott egy játékost a legjobbak közé: Perl Zoltán ezúttal is bekerült a magyar csapatba. Dobott 15 pontot (4/8 dupla, 1/3 tripla, 4/4 büntető), kiosztott 5 gólpasszt, kiharcolt ugyanennyi faultot, 3-3 lepattanóval, szerzett- és eladott labdával pedig 22 VAL lett az összteljesítménye a nem egészen 25 perc alatt.

Luka Markovics is bekerült a legjobbak közé az Albából úgy, hogy mindössze 18 percet kapott az említett fordulóban. Ennyi idő is elég volt neki 10 ponthoz (4/4 dupla, 0/1 tripla, 2/3 büntető), 4 lepattanóhoz, 3-3 kiharcolt faulthoz és gólpasszhoz, illetve 2 labdaszerzéshez. Összesen 20 VAL-t jelent ez a teljesítmény.

A legjobb magyar teljesítménnyel ezúttal Szabó Zsolt rukkolt elő. A Sopronban nyerni tudó Zalakerámia ZTE KK alapembere 20 ponttal (7/8 kettes, 2/4 hármas), 8 lepattanóval, 2 gólpasszal és 1 blokkal járult hozzá a sikerhez. A 30 perce során volt 1 eladott labdája, így lett 27-es a VAL-mutatója.

A másik, magyar csapatba beválasztott Alba-játékos a szintén 20 VAL-lal záró Molnár Márton lett. Ő 13 pontot (6/10 dupla, 1/2 büntető) tett a közösbe, ezen felül volt még 7 lepattanója, 3 gólpassza és 1-1 kiharcolt faultja, illetve blokkja – 27 percet kapott a bizonyításra.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
hp12MásikVégétFújdMeg Recent comment authors
hp12
Olvasó

Sajnos Miller-nek is csak ez az egy volt a kiemelkedő meccse.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Turner, Taylor ?!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés