Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 3. forduló csapata

A magasembereké volt a főszerep, de a pécsi Quincy Johann Diggs MVP-címe nem volt veszélyben.:

:

Újabb teljes fordulón van túl az A-csoport, így ismét jelentkezünk a szigorúan VAL-értékek és posztok alapján összeállított forduló csapatával.

Tíz új név került fel a listára az első forduló tíz játékosa után, illetve ismét képviselteti magát a magyar csapatban a KTE játékosa, Wittmann Krisztián. A forduló MVP-je cím egyértelmű volt: a pécsi Quincy Johann Diggs 49 VAL-t hozott az Alba ellen. A második legjobb egyéni mutató a kecskeméti center Kemal Karahodzsicsé volt, aki így megelőzte a sorban a szintén 5-ös poszton játszó Milivoje Bozsovicsot (OSE, 32 VAL) és Brian Keith Asburyt (Szedeák, 31 VAL), valamint a 30 VAL-os határt szintén elérő pécsi Charles Justin Aikent is.

A 3. forduló csapata:

Ljubicsics (1) – Diggs (1) – Djeraszimovics (1) – Szabó Zs. (1) – Karahodzsics (1)

Az Alba Fehérvárban bizonyító Marko Ljubicsics 30 VAL-ja sem volt elég Pécsett, kikapott a csapata. A székesfehérváriak légiósa 19 pontot (4/5 kettes, 2/6 hármas, 5/6 büntető) tett a közösbe 29 perc alatt. Ezt egészítette ki 5 lepattanóval, 1 szerzett-, 4 eladott labdával, 7 kiharcolt faulttal és 8 gólpasszal.

A Pécsi VSK-VEOLIA győzelméből oroszlánrészt vállalt a 37 pontig és 49 VAL-ig jutó Quincy Johann Diggs. Az amerikai légiós 8/10 duplát, 2/3 triplát és 15/20 büntetőt tett helyre. Kiharcolt 11 faultot, szedett 7 lepattanót, eladott ugyan 4 labdát, de ugyanennyi gólpassza is volt, és 2 labdaszerzést is jegyzett az Alba elleni 33 perce alatt. Ő lett a forduló legjobbja, magasan a legjobb egyéni mutatóval.

Győzött a KTE-Duna Aszfalt a Szedeák ellen, köszönhetően a többi között Marko Djeraszimovics 25 pontjának (3/6 kettes, 5/7 hármas, 4/5 büntető) – ami Diggs mögött a második legtöbb a fordulóban. Ehhez tett még hozzá 6 lepattanót, 2-2 gólpasszt, szerzett- és eladott labdát, illetve 4 kiharcolt faultot. Szinte végig a pályán volt: 38 perc alatt ért 31 VAL-ig.

Az OSE elleni meglepő hazai vereség ellenére delegált játékost a forduló csapatába a Zalakerámia ZTE KK, ráadásul magyart! A 16 pontos (7/8 dupla, 0/3 tripla, 2/2 büntető) Szabó Zsolt 25 VAL-t ért el a pályán töltött 35 perce alatt. Dupla-dupláig jutott, ugyanis volt 10 lepattanója is. Eladott 3 labdát, de kiharcolt 5 faultot, és 1 gólpassz is a neve mellé került.

Nem Szabón múlt a ZTE veresége. Fotó: Zsu

A magyar válogatott Kemal Karahodzsics is nagyon kellett a Szedeák ellen első győzelmét jegyző KTE-nek. A center 19 pontot termelt (7/8 dupla, 1/1 tripla, 2/6 büntető), 13 lepattanója pedig dupla-duplát ért. Kiharcolt még 10 faultot is a 29 perce alatt – volt 1 eladott labdája, így jött össze a 36 VAL, ami a játéknap második legjobb egyéni mutatója.

A 3. forduló magyar csapata:

Doktor P. (1)/Wittmann (2) – Váradi (1) – Benke (1) – Szabó Zs. (1) – Karahodzsics (1)

Az OSE elleni teljesítményével a ZTE-s Doktor Péter is ott van a legjobb magyarok között. A 27 játékperce alatt 12 VAL-t hozott a padról, ami 9 pontból (1/3 dupla, 2/4 tripla, 1/2 büntető), 4 lepattanóból, 2 szerzett labdából, 2 kiharcolt faultból, 1 gólpasszból és 1 eladott labdából állt össze. A poszton Wittmann Krisztiánnal osztozkodik: a KTE irányítója szintén 12 VAL-ig jutott. Wittmann-nak ehhez 13 pontra (1/2 kettes, 3/8 hármas, 2/2 büntető), 7 gólpasszra és 3 kiharcolt faultra volt szüksége a 35 perce alatt – VAL-mutatóján az elhibázott dobások mellett az 5 eladott labdája is rontott.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Kaposvár kárára folytatta győzelmi sorozatát. Váradi Benedek a padról hozott 8 pontot (4/4 dupla, 0/4 tripla), 5-5 lepattanót és labdaszerzést, 1-1 kiharcolt faultot, eladott labdát és blokkot, valamint 4 gólpasszt. Ez összesen 19 VAL, amit 25 perc alatt szorgoskodott össze.

Váradi a forduló magyar csapatában kapott helyet. Fotó: hunbasket.hu

A szintén falcós Benke Szilárd 11 egységig jutott (2/3 dupla, 1/2 tripla, 4/5 büntető), összesen pedig egy VAL-lal (18) teljesített „gyengébben”, mint csapattársa. Volt 5 kiharcolt faultja, 3 lepattanója, 3 gólpassza, 2 eladott labdája és 1 blokkja is – mindez 26 perc alatt.

Szabó Zsolt és Kemal Karahodzsics teljesítményéről már fentebb írtunk.

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel a forduló csapatában.)

Kiemelt kép: hunbasket.hu

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
TárkonyOroszlanyi BanyaszÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111Hubie Brownjozsi67 Recent comment authors
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111
Vendég
ÖRÖKKÉFEHÉRVÁR194111

Szabó cöci?Tény ,hogy szépen lerántotta Mohácsit…

jozsi67
Olvasó

A fotrduló csapata a Körmend. Ennyi.

bebenulla
Olvasó

Németh Ákos jó ideje irányítót játszik. 15 VAL értékkel neki kellene a magyar csapatban szerepelnie…

Hubie Brown
Olvasó

Mondjuk ez tényleg érdekes. Nem tudom hogy készül ez a lista, de a legtöbb játékos azért két poszton játszik egy meccsen belül is. Itt pedig mindenkit beskatulyáznak egy posztba ezek szerint?

bebenulla
Olvasó

Szerencsétlen liba gyula még arra sem képes, hogy beismerje, hogy hibázott és kijavítsa azt… 🙂

derryl
Olvasó

Úgy látom, dolgozik a lobbi, Baltás egyszer sem került be a 3 forduló alatt! Disznóság!

Tárkony
Olvasó

nyeld a füstöt szolnoki kutya

Dennis
Olvasó

Azért az elgondolkodtató, hogy a ZTE-ből egy vesztes, hazai meccs után, ráadásul az újonc ellen ketten is bekerülnek a forduló válogatottjába (Szabó Zs., Doktor P), míg az OSE-ban parádézó, a meccset eldöntő Mohácsi Máté nem. Nálam egyértelműen Ő volt az MVP.
Tudom egy kicsit az elfogultság is beszél belőlem.

donnarumma
Olvasó

“jelentkezünk a szigorúan VAL-értékek és posztok alapján összeállított forduló csapatával.”

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

A másik kosárportálon is van egy forduló válogatottja, nézz rá arra is. 😉

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés