Connect with us

Bajnokság

A 26. forduló csapata

Govens 58 perc játékkal lett MVP.:

:

A 26. fordulót rendezték az elmúlt hétvégén az A-csoportban – minden meccset lejátszottak, így jelentkezünk a posztok és VAL-értékek alapján összeállított forduló csapataival.

Nagy formában játszik a Szedeák, játékosai körről-körre ott vannak a legjobbak között, a csapat pedig sorozatban szállítja a győzelmeket. Így történt ez most is: négyszeri hosszabbítás után sikerült legyőzni a Kecskemétet, két szedeákos pedig a forduló ötösébe is bekerült – Anthony Darrin Govens ráadásul a forduló legjobb egyéni teljesítményét szállította.

A forduló csapata:

Govens (9) – Vojvoda (1) – Drenovac (2) – Allen (1) – Dickey (3)

Anthony Darrin Govens 58 percet játszott a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen megnyert találkozón. A Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa ez idő alatt 25 pontos (5/11 dupla, 4/9 tripla, 3/5 büntető), 16 gólpasszos dupla-duplát ért el. Ezt kiegészítette még 6 védekező-lepattanóval, 2 labdaszerzéssel, 3 kiharcolt faulttal, 1 blokkal és 3 eladott labdával, így 37 VAL-lal hozta a forduló legjobb egyéni mutatóját.

Kikapott az Atomerőmű SE vendégeként az Alba Fehérvár. A vendégeknél Vojvoda Dávid igyekezett leginkább, 24 pontja (8/10 dupla, 2/7 tripla, 2/3 büntető), 9 lepattanója (8 védekező + 1 támadó), 2 labdaszerzése, 1 gólpassza, 6 kiharcolt faultja és 1 eladott labdája volt, ami 32 perc alatt 33 VAL-t jelentett.

Korán elhitte a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, hogy megvan a DEAC elleni meccs. A hajdúságiak azonban nagy fordítással megverték riválisukat, köszönhetően például Djordje Drenovac 30 pontjának (8/9 dupla, 4/8 tripla, 2/2 büntető). A 4 lepattanó (3 védekező + 1 támadó), 1 gólpassz, 4 kiharcolt fault, 2-2 blokk és eladott labda 34 VAL-t ér 32 perc alatt.

Drenovac volt a DEAC egyik vezére. Fotó: hunbasket.hu

A Kaposvári KK átrobogott a Zalakerámia ZTE KK-n. Az együttes 103 pontjából Jeffery Edward Allen 21-et (9/10 dupla, 3/4 büntető) vállalt magára. Hozzátett még 8 lepattanót (5 védekező + 3 támadó), 1 labdaszerzést, 2 gólpasszt, 5 kiharcolt faultot, míg negatív oldalra 2 eladott labda került, így 22 perc alatt 33 VAL-t teljesített.

Govens csapattársa, James L. Dickey III is dupla-duplát hozott, nem is akármilyet: 15 pontja (7/13 dupla, 1/2 büntető) mellett 23 lepattanót (17 védekező + 6 támadó) szedett. Került a neve még 5 gólpassz, 2 kiharcolt fault, 2 blokk és 5 eladott labda, így 46 perc alatt 35 VAL-nál állt meg.

A forduló magyar csapata:

Govens (12) – Vojvoda (4) – Váradi (5) – Hendlein (3) – Karahodzsics (3)

Anthony Darrin Govens és Vojvoda Dávid teljesítményéről már írtunk.

Ahogy szóba került, kikapott Debrecenben a Falco, Váradi Benedek sem tudott segíteni csapatán. Ő maga 20 ponttal (5/7 dupla, 2/7 tripla, 4/6 büntető), 4 lepattanóval (3 védekező + 1 támadó), 1 labdaszerzéssel, 5 gólpasszal, 4 kiharcolt faulttal és 1 eladott labdával zárta a meccset – ez 24 VAL 37 perc alatt.

A kaposvári Hendlein Roland a triplavonalon belül bizonyult tarthatatlannak: 14 pont (7/9 dupla), 9 lepattanó (6 védekező + 3 támadó), 2 gólpassz a mérlege a ZTE ellen. A 3 eladott labda kicsit rontott az összmutatón: 24 perc alatt 20 VAL.

Hendleinék simán verték a Zetét. Fotó: Bálizs Zsuzsa

A KTE is képviselteti magát a legjobbak között: Kemal Karahodzsics 13 ponttal (6/10 dupla, 1/2 büntető), 7 lepattanóval (5 védekező + 2 támadó), 3 labdaszerzéssel, 1 gólpasszal, 6 kiharcolt faulttal, 1 blokkal és 3 eladott labdával jelentkezett a Szeged ellen, ami 40 perc alatt 23 VAL-t jelentett.

VAL = dobott pont + lepattanók + szerzett labda + gólpassz + kiharcolt fault + blokk – eladott labda – rossz dobás

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.)

Kiemelt kép: Frank Yvette/Délmagyarország/hunbasket.hu

9 hozzászólás

9
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Hubie BrownKKK72Kováts ImreVadkakasJustice Recent comment authors
Hubie Brown
Olvasó

További javaslatom, hogy 3 kicsi + 2 nagy leosztás jobb megoldást eredményezne. Tehát a legjobb 3 kisember, és a legjobb 2 magas kerülne be a csapatba.

Például Váradi most épp 3-as poszton van bent, de volt már 1-esben is. Gondolom ő 1-2-3 posztokon is számításba van véve a forduló csapata kialakításánál. De így előnybe kerül másokkal szemben. Erre lenne megoldás a fenti javaslatom.

Amúgy is ebbe az irányba megy a kosárlabda.

Kováts Imre
Olvasó

Révész sem fért bele 22 VAL-al.

Vadkakas
Olvasó

1.Drenovac hónapok óta egyenletes és kiváló játék! Bravó!

2. Karahodzsic 40 perc alatt 13 pont és 23 VAL
Tóth Ádám 25 perc alatt 14 pont és 22 VAL + Kellert ( 6 pont, 8 VAL) megette uzsonnára…

Itt azért érdemes lenne újra nekifutni, hogy 5-ös poszton mennyi az annyi, mert a kosárlabda azért sokkal több csak stat számoknál….

Hajrá DEAC!

KKK72
Olvasó

….valahogy kifelejtetted a kaposvári Révészt aki 23 perc alatt hozott össze 22 pontot.

Vadkakas
Olvasó

A hozzászólásom Tóth Á. és Karahodzdic összehasonlítása volt… 🤓

Ha te Révészről szeretnél kommentelni ne fogd vissza magad…

Hajrá DEAC !

KKK72
Olvasó

Gondoltam ha már újra neki akarod futtatni a szerkesztőt az 5-ös posz újra értékelésére akkor abból Révész teljesítményét sem szabadna kihagyni talán.

Vadkakas
Olvasó

Teljesen igazad van, Révész teljesítménye szintén kimagasló és örülnék egy professzionálisabb “forduló csapata” összeállításnak.
Azonban látva Tóth Á teljesítményét megkérdőjeleztem, hogy Karahodzsic mivel jobb. A Kaposvár meccsét nem láttam…
Ennyi. ☮

Hajrá DEAC!

Hubie Brown
Olvasó

Ez érthető, mivel ez nem egy szubjektív lista, nem akarnak arra vállalkozni, hogy eldöntsék ki volt a legjobb. Tehát szigorúan VAL értékek alapján rangsorolnak. Persze lehetne percarányosan is számolni a VAL-t. Az a te esetedben megoldást jelentene. De nem biztos, hogy mindig igazságos is lenne. Például ha valaki csinál 2 perc alatt 6 VAL-t, őt elég nehéz lenne legyőznie a 20 percet játszóknak 🙂

Egyébként Tóth Ádám végül 20 VAL-t hozott össze.

Justice
Olvasó

Kaposvári Curry !!18!! gólpasszal nem fért be? 😀

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés