Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 21. forduló csapata

Két magyar is a legjobb ötösben, a soproni „csereember” viszont a teljes mezőnyt lenyomta.

  •   :

:

Sűrűsödik a bajnokság, az alapszakasz hajrájában szerda-szombat ritmusban játszanak az együttesek, így ezúttal hét közben is jelentkezünk a forduló csapataival.

A 21. játéknapon 39 VAL-t kellett elérni a forduló legjobb egyéni teljesítményéhez, ezt a soproni Tauras Jogéla teljesítette, aki ezúttal is a padról beszállva volt csapata legjobbja. Lóránt Péter szorosan követi, és a teljes élmezőny is sűrű lett: a szedeákos Morris Sharaud Curry mindössze öt VAL-lal maradt el a forduló topteljesítményétől, így az ötödik lett a sorban.

A forduló csapata:

Curry (1) – Baker (1) – Jogéla (3) – Lóránt P. (5) – Karahodzsics (2).

A Naturtex-SZTE-Szedeák elkapta a ZTE-t, köszönhetően a többi között Morris Sharaud Curry 26 pontos (3/7 dupla, 4/9 tripla, 8/8 büntető), 34 VAL-os teljesítményének. Végig a pályán volt, 2 lepattanót, 1 labdaszerzést, 2 eladott labdát, 8 kiharcolt faultot és 8 asszisztot tett még a közösbe, ami 34 VAL-t ért a végelszámolásnál.

Curryék elkapták a Zetét. Fotó: hunbasket.hu

Nem termett babér a Jászberényi KSE-nek Szombathelyen, de a szintén friss szerzemény, Ian Baker is hamar letette a névjegyét: ezúttal ő képviseli a csapatot a legjobb ötösben. Ehhez hozott 36 VAL-t, ami 26 pontból (6/10 kettes, 2/7 hármas, 8/9 büntető), 8-8 lepattanóból és kiharcolt faultból, 4 gólpasszból, valamint 3-3 szerzett- és eladott labdából állt össze a 37 játékperc alatt.

A padon kezdett, összesen 29 percet játszott a Szolnok elleni győztes meccsen Tauras Jogéla. A Sopron KC légiósa ezalatt 23 pontot (7/12 dupla, 9/10 büntető), 10 lepattanót – dupla-dupla –, 3 labdaszerzést, 6 kiharcolt faultot, 2 gólpasszt és 1 blokkot jegyeztetett fel a neve mellé, így 39 VAL lett az összmutatója – ahogy jeleztük, övé a játéknap legjobb egyéni teljesítménye.

Az Atomerőmű SE-t az OSE vendégeként segítette győzelemhez a szintén 23 pontos (9/12 dupla, 1/2 tripla, 2/2 büntető) Lóránt Péter. Ő is dupla-duplával zárta a napot: 12 lepattanót gyűjtött, és még 2-2 labdaszerzése, kiharcolt faultja és gólpassza is volt. A hajrára kipontozódott, így összesen 23 percet tölthetett a parketten, ennyi idő alatt jutott el 37 VAL-ig.

A KTE-Duna Aszfalt ugyan kikapott a DEAC-tól, de a magyar válogatott Kemal Karahodzsics így is ritka összeállítású dupla-duplát hozott össze: több lepattanója volt, mint pontja. Utóbbiból 16-nál (6/8 dupla, 0/1 tripla, 4/5 büntető) állt meg, míg pattanóból 19 kötött ki nála. Szerzett labdából 1-et, eladottból 2-t írtak fel neki, kiharcolt 5 faultot, illetve 1 asszisztja is volt, így 30 perc alatt 36 VAL-t teljesített.

A forduló magyar csapata:

Wittmann (12) – Váradi (4) – Ferencz (3) – Lóránt P. (10) – Karahodzsics (10).

Imént került szóba a KTE versége, azonban a kecskemétiek a magyar csapatba is adtak plusz egy játékost: Wittmann Krisztián a játéknap negyedik legjobb honi teljesítményét jegyezte 24 VAL-lal. Dobott 21 pontot (4/5 dupla, 2/8 tripla, 7/8 büntető), adott 6 gólpasszt, kiharcolt 5 faultot, lepattanóból és eladott labdából pedig 3-3-nál állt meg – 24 VAL 37 perc alatt.

Wittmannék nem bírtak a DEAC-cal. Fotó: hunbasket.hu

Az első negyedben beragadt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, azonban végül érvényesítette a papírformát a JKSE ellen. A címvédő a padról is kapott segítséget: Váradi Benedek 14 ponttal (2/9 dupla, 2/6 tripla, 4/4 büntető), 8 lepattanóval, 5 kiharcolt faulttal, 2 gólpasszal, illetve 1-1 szerzett- és eladott labdával jelentkezett, ami 18 VAL-nak felelt meg a 24 játékperc során.

Az Alba vendégeként nyert a két pont híján 100-ig jutó Egis Körmend. A vasi együttest Ferencz Csaba 17 pontja (1/3 kettes, 5/6 hármas) is nagyban hozzásegítette az újabb sikerhez. Összesen 19 VAL-t jegyzett, ami 4 lepattanóval és 1 kiharcolt faulttal jött össze a 21 perc alatt.

Lóránt Péter és Kemal Karahodzsics teljesítményéről már fentebb írtunk.

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.)

Kiemelt kép: hunbasket.hu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JR.BenitezBobandball Recent comment authors
dball
Olvasó

Csak viccből kérdezném, hogy a bébéegy miért csinál hagyományt abból, hogy a DEAC játékosait még csak véletlenül sem választják be? Karahodzsics? Könyörgöm, hogy kerül oda??? Ne szórakozzunk már.

Boban
Olvasó

Ezt minden héten megkérdezi az aktuális ostoba. Ez nem szubjektív, ez teljesen objektív dolog a VAL alapján. Szívesen! 🙂

JR.Benitez
Olvasó

16 pont, 19 lepattanó, 36 Val…. Mit nem értesz ezen?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés