Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 18. forduló csapata

Taylor és Agafonov is parádézott, kettejük közül került ki az MVP.:

:

A 18. játéknapon is túl van az A-csoportos férfi bajnokság, így ismét jelentkezünk a szigorúan VAL-értékek és posztok alapján összeállított forduló csapatával.

Igen erős játéknapot zártak a legjobbak: 48 VAL-lal ezúttal „csak” a második helyet lehetett megszerezni az egyéni rangsorban.

A forduló csapata:

Govens (1) – K. Taylor (8) – Coleman (2) – Ivosev (4) – Agafonov (6)

A magyar válogatott Darrin Govens 25 pontja (6/10 kettes, 3/5 hármas, 4/5 büntető) is kevés volt a Falcónak Zalaegerszegen – a 33 VAL-os játékos minden igyekezete ellenére csapata hosszabbításban vereséget szenvedett. Govens 6 lepattanót is bezsebelt, mutatóit felfelé tornázta még 5 kiharcolt faultjával, 3-3 gólpasszával és labdaszerzésével, illetve 1 blokkjával – 3 eladott labdája viszont kicsit rontott az egyéni statisztikákon.

Egyetlen ponttal kapott ki Jászberényben a PVSK, azonban a vesztes fél (is) delegált játékost a forduló ötösébe – ráadásul rögtön az MVP-t! Kameron Taylor megállíthatatlan volt, 29 pontot (9/13 dupla, 1/3 tripla, 8/13 büntető) hintett, 13 lepattanóval jutott dupla-dupláig, és 12 kiharcolt faultja is volt. Gólpasszból 5-öt írtak fel neki, illetve volt 2 labdaszerzése is, amit 1-1 blokk és eladott labda egészített ki: 36 perc alatt 50 VAL.

Taylor és Coleman különcsatáját hozta a JKSE–PVSK. Fotó: hunbasket.hu

Taylor gyakorlatilag különcsatát vívott a jászberényi Marcus Colemannel, aki szintén 29 ponttal terhelte meg az ellenfél gyűrűjét. Duplái ültek (10/14), triplával most nem nagyon próbálkozott (0/1), a büntetővonalon viszont szintén nehezen lehetett megzavarni (9/11). A 38 perce alatt volt még 7 kiharcolt faultja, 5 lepattanója, 2 szerzett labdája és 1 gólpassza, valamint 3 eladott labdája – ez így 34 VAL.

Tomiszlav Ivosevvel ezúttal a Szedeák nem tudott mit kezdeni, így a DEAC légiósa a megnyert bajnokin egészen 37 VAL-ig juthatott. Csapata legeredményesebbje lett, ehhez 17 pont is elég volt most (5/6 dupla, 1/3 tripla, 4/9 büntető). Ő is dupla-duplát jegyzett (12 lepattanó), ráadásul 10 faultot is kiharcolt, amit 5 gólpasszal, 4 labdaszerzéssel és 2 blokkal egészített ki, valamint 5 eladott labda is belefért a 27 perc alatt.

Ahogy jeleztük, hosszabbítás után jutott dűlőre a ZTE és a Falco – a zalaiak jöttek ki győztesen a szomszédvári rangadóból. A sikerhez a forduló csapatába sorozatban harmadszor bekerülő Andrij Agafonov remek teljesítménnyel járult hozzá: 40 perc alatt 28 pontot dobott (9/13 dupla, 1/1 tripla, 7/7 büntető), összesen pedig 48 VAL-t jegyzett. Lepattanókból 12-t gyűjtött, amivel meglett a dupla-dupla is. Volt még 8 kiharcolt faultja, 3 gólpassza, 2-2 blokkja és eladott labdája, illetve 1 labdaszerzést is feljegyeztek neki.

A forduló magyar csapata:

Govens (3) – Benke (6) – Markovics (1) – Lóránt P. (4) – Karahodzsics (9)

Darrin Govens teljesítményéről már fentebb írtunk.

Ezúttal Benke Szilárdot adja a forduló magyar csapatába a Pakson is diadalmaskodó Szolnoki Olaj. Benke ezúttal távolról „lőtte be” magát, 1/2 duplával, 3/3 triplával és 1/1 büntetővel jutott 12 pontig, illetve összesen 24 VAL-ig. Egy lepattanó (9) hiányzott a dupla-duplához, s 31 perc alatt volt még 2-2 kiharcolt faultja és gólpassza, valamint 1-1 szerzett- és eladott labdája.

Markovics Luka volt a Kaposvár vezére a Sopron elleni győzelem alkalmával: 20 pontot (7/9 dupla, 1/2 tripla, 3/5 büntető) jegyzett a 26 játékperce alatt. Szerzett 6 lepattanót, kiharcolt 3 faultot, illetve 1 blokkot is kiosztott, így jött össze a 25 VAL-os mutató.

Lóránt Péterék nem hibáztak a TF ellen. Fotó: hunbasket.hu

A TF vendégeként nyert az Alba Fehérvár: a többi között az egy dobás híján hibátlan (5/5 dupla, 1/2 tripla, 11/11 büntető), 24 pontos Lóránt Péternek is köszönhetően. Lóránt 36 VAL-lal a forduló 4. legjobb játékosa lett, s egyben a legjobb magyar, amihez alig 26 játékpercre volt szüksége. Lepattanókból 3-ig jutott, eladott 1 labdát, de kiharcolt 7 faultot, és 4 gólpasszt is kiosztott.

A magyar válogatott másik honosítottja, Kemal Karahodzsics ezúttal is bekerült a honi ötösbe: ehhez center poszton ezúttal 9 pont (3/4 dupla, 1/1 tripla, 0/3 büntető) és 19 VAL is elég volt. Pontjait 7 lepattanóval, 4 kiharcolt faulttal, 3 gólpasszal és 1-1 szerzett- és eladott labdával egészítette ki a 29 perce alatt.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
russelalbamakelovenotwar69Starcsevics ÁdámBorbély Lajoszte2018 Recent comment authors
Kinter for president
Olvasó

A számoktól függetlenül nálam Govens az MVP. 60%-os dupla, 60%-os tripla, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 1 blokk, 5 kiharcolt fault mellett 3 eladott labdáját is sikerült feledtetnie azzal, hogy 10 másodperccel a vége előtt megnyerte a meccset a csapatának..csak hát nem a mostaninak ??

zte2018
Vendég
zte2018

Minden meccsen MVP

makelovenotwar69
Olvasó

Valóban, a cikk bravúrosan kihagyja azt az apró momentumot az értékelésnél, hogy a balhéjával nehéz helyzetbe hozta a csapatát.
Egyébként tényleg jól játszott, kicsit talán túl is pörgött, de a kiállítást azért tessenek már figyelembe venni a forduló csapata összeállításakor.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jajj, kisbarátaim, de jó látni, hogy ennyire megindult a magyar kosárlabda ! 😉
A forduló legjobb ötösébe ugyan még véletlenül sem került be itt született honfitársunk, de az igazi, magyar narancsos (lásd még régebben: Vidék Legjobbja, Csepű-Lapu-Gongyola-győztes), “csakamienk” ötösben már ott vannak a magyar tehetségek, mint Kemal Karahodzsics, Markovics Luka vagy Darrin Govens.
“Bírom” még, hogy Lóránt itt égeti magát a magyar bajniban, egy kiesőjelölt bohóccsapatnál, mert már nincs liga, ahová eladhatná magát… 🙁
Nagyon szomorú történet ez is, kisbarátaim! 🙁 🙁

Borbély Lajos
Olvasó

Hát igen, annak aztán tényleg semmi – de semmi értelme, hogy a magyar csapatba honosított játékosokat rakosgatunk be. Ha a BB1-nek van egy kis esze, összeállít egy honosított játékosok nélküli magyar listát is. A honosítottaknak pedig lassan már lehet egy külön listát készíteni, annyian lesznek…

Kinter for president
Olvasó

A kezdő5-ös forduló válogatottjai sokkal logikusabbak amúgy is:) Ott ilyenekkel nem röhögtetik ki magukat.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Akkora porhintés már ez az egész, hogy egykét szaharai homokvihar bolhafingnyinek tűnik mellette lassan. 🙁 🙁

Starcsevics Ádám
Editor

Luka Markovics nem honosított játékosnak, hanem hazai nevelésűnek minősül. Darrin Govens és Kemal Karahodzsics igen, de ahogyan azt már leírtuk többször is, ők azért kivétel a többi honosított játékossal szemben, mert pályára is léptek a magyar válogatottban.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ez nem lehet szempont, mert lassan már a jegypénztáros Marika nénin kívül mindenki pályára lépett már a magyar válogatottban, akinek bármi köze volt az NB1-hez, vagy annak kispadjaihoz. Illetve olyan is van, akinek még ezekhez semm (Roszkó Ellen)-

russelalba
Olvasó

Rosco magyar állampolgár. Megint csak hülyeséget beszélsz.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés