Connect with us

Bajnokság

A 16. forduló csapata

Karahodzsics MVP-teljesítménnyel tért vissza a legjobb ötösbe.:

:

A hetedik forduló mellett a 16. is zárult szerda este – utóbbi játéknap legjobb egyéni teljesítményeit is összegyűjtöttük, és posztok, illetve VAL-értékek alapján összeállítottuk a legjobb csapatokat.

Ezúttal vesztes klubból érkezik a forduló legjobb játékosa: bár a KTE odahaza kapott ki az Alba Fehérvártól, Kemal Karahodzsics érdemeiből ez mit sem von le – 36 VAL kellett az MVP-címhez.

A forduló csapata:

Abell (1) – Thompson (2) – Brown (2) – Drenovac (1) – Karahodzsics (1)

Az OSE Lions is legyőzte a Kaposvári KK-t, az oroszlányiak ráadásul a forduló második legjobb egyéni teljesítményének is örülhettek: Remy Christianson Abell 33 VAL-t jegyzett. A 29 pont (4/6 dupla, 5/9 tripla, 6/6 büntető), 2 védekező-lepattanó, 1 labdaszerzés, 2 gólpassz, 7 kiharcolt fault és 2 eladott labda 32 perc alatt került fel a statisztikai lapjára.

Egy emlékezetes Falco-veréssel tért vissza a rövid karácsonyi szünet után a Sopron KC. James Bernard Thompson 34 perc alatt 32 VAL-t tett hozzá a sikerhez, ami 24 pontból (3/5 dupla, 4/7 tripla, 6/8 büntető), 7 lepattanóból (4 védekező + 3 támadó), 2 labdaszerzésből, 4 gólpasszból, 6 kiharcolt faultból és 4 eladott labdából jött össze.

Thompsonék száz fölé jutottak a Falco ellen. Fotó: hunbasket.hu

A Naturtex-SZTE-Szedeák kis híján kétszer annyi pontot dobott, mint a Jászberényi KSE – egy percig sem volt veszélyben a győzelme. Zachary Garrett Brown 21 pontot (5/8 dupla, 3/5 tripla, 2/2 büntető) vállalt magára, a 6 lepattanó (4 védekező + 2 támadó), 4 gólpassz, 3 kiharcolt fault pedig összesen 29 VAL-t ért – 25 percet játszott.

Hosszabbításos meccsei miatt már biztos, hogy emlékezetes marad ez a szezon a DEAC számára, amely a Zalakerámia ZTE KK otthonában is hatfelvonásos mérkőzést játszott – és nyert meg. Djordje Drenovacnak 46 perc jutott ezen a találkozón, ezalatt ért el 30 VAL-t – 26 pont (8/12 kettes, 2/7 hármas, 4/5 büntető), 2 lepattanó (1 védekező + 1 támadó), 2 labdaszerzés, 1 gólpassz, 6 kiharcolt fault és 3 blokk volt a mutatója.

Odahaza kapott ki az Alba Fehérvártól a forduló játékosát adó Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: nem ért győzelmet a magyar válogatott Kemal Karahodzsics remeklése, aki kevesebb mint egy percenként szállította a pontokat – 25 perc játék, 27 pont (9/10 dupla, 0/1 tripla, 9/10 büntető) –, és végül 4 lepattanóval (2 védekező + 2 támadó), illetve 8 kiharcolt faulttal 36 VAL-t jegyzett.

A forduló magyar csapata:

Kerpel-Fronius G. (1) – Váradi (2) – Brbaklics (3) – Eilingsfeld (4) – Karahodzsics (2)

A szegedi Kerpel-Fronius Gáspár nem vitte túlzásba a dobásokat – 6 pont (3/3 dupla) –, sokkal inkább a társak kiszolgálására koncentrált: 13 gólpasszt osztott ki a JKSE ellen. Ehhez jött még 7 saját palánkról szedett pattanó, 1-1 labdaszerzés, kiharcolt fault és eladott labda, ami így 29 perc alatt 27 VAL-ra volt elég.

Kerpel-Fronius osztotta az asszisztokat. Fotó: Karnok Csaba/ Délmagyarország/hunbasket.hu

Ahogy szóba került, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Sopron vendégeként maradt alul. Váradi Benedek igyekezett: 14 ponttal (3/3 kettes, 2/5 hármas, 2/2 büntető), 4 lepattanóval (3 védekező + 1 támadó), 2 labdaszerzéssel, 7 gólpasszal és 3 kiharcolt faulttal vette vállára csapatát, de a 29 perc alatt elért 27 VAL sem bizonyult elégnek.

A Jászberényi KSE pontjainak több mint harmadát Aleksa Brbaklics dobta a Szeged ellen: 24 pontig (8/14 dupla, 1/4 tripla, 5/6 büntető) jutott. További 6 lepattanót (4 védekező + 2 támadó); 4-4 gólpasszt és kiharcolt faultot, valamint 2 eladott labdát írtak fel a neve mellé – 33 perc, 26 VAL.

A Szolnoki Olajbányásztól kapott ki az Atomerőmű SE, de a vesztes fél dupla-duplázó játékosa, Eilingsfeld János bejátszotta magát a magyar ötösbe. A 18 ponthoz (9/12 kettes, 0/3 hármas) és 13 lepattanóhoz (8 védekező + 5 támadó) 1 labdaszerzést tett még hozzá, így 35 perc alatt 26 VAL-os teljesítményt hozott össze.

Kemal Karahodzsics teljesítményéről már beszámoltunk.

VAL = dobott pont + lepattanók + szerzett labda + gólpassz + kiharcolt fault + blokk – eladott labda – rossz dobás

(Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.)

Kiemelt kép: hunbasket.hu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés