Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 16. forduló csapata

Ismét két ZTE-játékos a legjobb ötösben, és ezúttal az MVP is a zalaiaktól érkezik.

  •   :

:

A 16. fordulót is letudta az A-csoport mezőnye, így ezúttal is jelentkezünk a VAL-értékek és posztok alapján összeállított forduló csapatával.

Ahogy az elmúlt héten kihirdetett 15. kör ötösében, úgy most is helyet kapott a legjobbak között a ZTE-s Justin Irvin Bibbins. Csapattársával, Reginald Johnsonnal karöltve vezették győzelemre csapatukat, utóbbi játékos ráadásul a forduló legjobb egyéni teljesítményét mutatta be.

A forduló csapata:

Bibbins (2) – M. S. Curry (1) – Johnson (2) – Bozsovics (3)/Lóránt P. (4) – Tóth Á. (2).

A múlt heti szereplés után ismét Justin Irvin Bibbins nevével kezdődik a forduló csapata. A Zalakerámia ZTE KK játékosa ezúttal 18 ponttal (5/5 kettes, 2/2 hármas, 2/2 büntető), 9 gólpasszal, 5 lepattanóval, 1-1 szerzett- és eladott labdával, illetve 1 kiharcolt faulttal ért el 33 VAL-t – mindössze 26 perc játék során.

A Naturtex-SZTE-Szedeák jól hajrázott a KTE vendégeként, így győztes meccsel delegálta a forduló csapatába Morris Sharaud Curryt. Egyetlen VAL-lal (39) maradt el a forduló legjobb teljesítményétől: 28 pont (2/4 dupla, 7/10 tripla, 3/3 büntető), 2 lepattanó, 1 labdaszerzés, 3 eladott labda, 3 kiharcolt fault és dupla-duplát érő 12 gólpassz került a neve mellé 37 perc alatt.

A forduló legjobb egyéni teljesítményével rukkolt elő a ZTE-s Reginald Johnson Jr., aki a 27 pontja (7/11 dupla, 3/4 tripla, 4/4 büntető) mellett kereken 40 VAL-t ért el az OSE elleni 36 perce során. Lepattanóból és labdaszerzésből is jegyzett 5-5-öt, 4 eladott labdája volt, 7 kiharcolt faultja és 5 gólpassza.

Lóránt Péternek győzelem, Milivoje Bozsovicsnak vereség társult a kiemelkedő teljesítményéhez: mindketten 29 perc alatt hoztak össze 29 VAL-t. Az Atomerőmű SE magyarja a Jászberény ellen vállalt 15 pontot (5/7 dupla, 0/1 tripla, 5/6 büntető), 12 lepattanóval dupla-dupláig jutott, ehhez jött 4 kiharcolt fault és 2 assziszt. Az OSE Lions a ZTE ellen maradt alul úgy, hogy Bozsovics dobott 19 pontot (9/10 kettes, 0/1 hármas, 1/3 büntető), szedett 9 pattanót, kiharcolt 4 faultot és adott 1 blokkot.

Nem Bozsovicson múlt az OSE sikere. Fotó: hunbasket.hu

Tóth Ádám (DEAC) is közel volt a dupla-duplához: a Sopron elleni vesztes meccsen dobott 23 pontja (8/9 dupla, 1/2 tripla, 4/7 büntető) mellett 9 lepattanót jegyzett. Kiharcolt 6 faultot, szerzett 1 labdát, kiosztott 1 blokkot, és 3-szor passzolt rossz helyre, így 32 perc alatt 32 VAL-t teljesített.

A forduló magyar csapata:

Wittmann (8) – Supola (1) – Brbaklics (4) – Lóránt P. (7) – Tóth Á. (6).

A KTE-Duna Aszfalt a hajrában maradt le a győzelemről a Szedeák ellen. Legeredményesebb játékosát, Wittmann Krisztiánt 18 pontnál (1/4 dupla, 5/9 tripla, 1/1 büntető) állította meg az ellenfél – 1 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 eladott labda, 2 kiharcolt fault és 4 gólpassz fűződött még a nevéhez, így 17 VAL-lal fejezte be a 37 percét.

A Sopron KC legyőzte a DEAC-ot úgy, hogy a padról is jött olyan teljesítmény, mint Supola Zoltáné. A 22 perce alatt 22 VAL-t tett a közösbe, 17 ponttal (7/8 kettes, 0/2 hármas, 3/3 büntető), 4 lepattanóval, 1 szerzett-, 1 eladott labdával és 4 kiharcolt faulttal.

Nem Aleksza Brbaklicson múlt a Jászberényi KSE veresége: 12 ponttal (4/7 dupla, 0/1 tripla, 4/4 büntető) és 25 VAL-lal igyekezett segíteni csapatát. Összesen 28 percet játszott, ezalatt 8 lepattanó, 1 eladott labda, 6 kiharcolt fault és 4 gólpassz került még a statisztikai lapjára.

Lóránt Péter és Tóth Ádám teljesítményéről már korábban írtunk.

Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.

Brbaklics ezúttal is bekerült a forduló magyar csapatába. Fotó: hunbasket.hu

Kiemelt kép: Zsu

  •   
3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BuborkaCsak az OroszlányBorbély Lajos Recent comment authors
Csak az Oroszlány
Olvasó

Mohácsi is befért volna a 21pont 22 Val-al a magyarok közé

Buborka
Olvasó

Posztonként a legjobb VAL-t elérő játékos kerül be. Mohácsi posztján voltak jobbak.

Borbély Lajos
Olvasó

Úgy tűnik, Bibbins-el jót húzott a ZTE. Egyelőre (hangsúlyozom, egyelőre, mert várjuk ki azért a végét) a csapatjátékot tekintve sokkal hasznosabb, mint pl. az Olaj “nagy” Price-je. Most már csak az kellene, hogy a padról is több pont jöjjön, pl. Djuric – Gulyás párosból biztosan többet lehet kihozni – ez lesz az új edző feladata. A rájátszásra kell majd ennek összeállni, hiszen akkor sűrű lesz a menetrend. Az nem fog menni, hogy a kezdő által nagy-nehezen összehozott előnyt a pad percek alatt elherdálja majd. Ha itt lesz változás, jóval előbbre tud lépni ez a csapat. Hajrá.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés