Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 15. forduló csapata

Alba és Szedeák fölény a legjobb ötösben.:

:

Szerdától vasárnapig tartott az A-csoport alapszakaszának 15. fordulója.

Szokásunkhoz híven ezúttal is összegyűjtöttük posztonként a kör legjobban teljesítő játékosait, szigorúan a VAL-értékeket figyelembe véve.

A 15. forduló csapata:

Boltics (3) – Freeman (2) – Ponjavics (1) – Hendlein (1) – Heath (1)

A forduló irányítója, egyben MVP-je lett a Szedeák légiósa, Marko Boltics. Hét közben győzték le a Kaposvárt, a sikerhez ő maga 27 pontot tett hozzá. Duplamutatója 10/16 lett, 1 triplája esett be a 3 kísérletből, és a büntetőket is jó arányban dobta (4/5). Egy-egy lepattanón (9) és gólpasszon (9) múlt a tripla-duplája, szerzett 2 labdát, eladott 4-et, kiharcolt 5 faultot, így összesen 39 VAL-t hozott össze 37 perc alatt.

A Körmendet verte az Alba Fehérvár, többek között Allerik Freeman remeklésének is köszönhetően. Pontokból 17-ig jutott (5/8 kettes, 2/4 tripla, 1/2 büntető) 36 perc alatt, és neki a tripla-dupla is összejött: 15 lepattanójához 10 gólpassz társult! A pozitív oldalra került még 5 kiharcolt fault, a 37-es VAL pedig a 4 eladott labda miatt nem lett magasabb.

A Szeged sikerének másik kovácsa Alekszandar Ponjavics volt, aki kereken 20 pontot tett be a közösbe. Mezőnyből nem érte el az 50%-os mutatót (5/10 dupla, 2/5 tripla. illetve 4/4 büntető), de 8 lepattanójával és 6 kiharcolt faultjával kompenzálta a rontott dobásokat. Jegyeztek neki 2 labdaszerzést és 3 gólpasszt is, így 35 perc alatt 31 VAL-t ért el.

Magyar játékost is köszönthetünk a heti ötösben: az éppen Szegeden elvérző Kaposvári KK karmestere, Hendlein Roland is beverekedte magát a legjobbak közé. Ehhez 16 pontra (7/10 dupla, 0/1 tripla, 2/4 büntető) és 33 VAL-ra volt szüksége, amit 44 perc játék alatt hozott össze. A dupla-dupla 15 lepattanóval lett meg, ami kiegészült még 5 gólpasszal, 2 kiharcolt faulttal és 2 blokkal. Negatív oldalra 1 eladott labda jutott.

Boltics mellett Hendlein is a forduló csapatában. Fotó: Karnok Csaba/hunbasket.hu

A szintén albás Jordan Heath is bekerült a top5-be: 35 VAL-lal alig maradt el Freeman mögött. Ráadásul a kintről is igen jól célzó center hírében álló Heath csupán 24 percet játszott, ezalatt hozott össze 26 pontot (4/4 dupla, 6/6 tripla). Volt még 6 lepattanója, 1 szerzett-, 2 eladott labdája, 1 gólpassza és 3 blokkja.

A 15. forduló magyar csapata:

Govens (1) – Vojvoda (11) – Filipovity (3) – Hendlein (8) – Bognár (1)

Egyetlen ponttal bizonyult jobbnak a Falco a Szolnoknál, ehhez pedig kellett a magyar válogatott Darrin Govens 18 pontja is. Több triplát jegyzett (3/4), mint duplát (2/4), és a büntetői is célba értek javarészt (5/7). Volt 4 eladott labdája, amin 5 lepattanóval és 8 kiharcolt faulttal javított, így 26 VAL-ig jutott 36 perc alatt. Ő – Kemal Karahodzsiccsal egyetemben – azért szerepelhet a magyar csapatunkban, mert a többi honosított játékossal ellentétben pályára is lépett a magyar válogatottban.

Govens először a forduló csapatában. Fotó: hunbasket.hu

A Falcótól vereséget szenvedő Szolnoki Olaj is delegált játékost, már-már szokásos módon Vojvoda Dávid került be a legjobb magyar ötösbe. Ezúttal 13 pontot tudott hozni (2/7 dupla, 3/6 tripla), gólpasszokban (8) viszont kiemelkedett csapatából. Jegyzett 4 lepattanót is, 1 labdaszerzés mellett – összesen 18 VAL-ig jutott 34 perc alatt.

Az Alba a magyar ötösbe is ad játékost: Filipovity Márkó az, aki bekerült ebbe a csapatba. Ő 9 ponttal terhelte meg a Körmend gyűrűjét (3/4 kettes, 0/5 hármas, 3/6 büntető), 8 alkalommal pedig csatát nyert a lepattanóért. Faultból 6-ot harcolt ki, volt 1 blokkja, 1 labdaszerzése, 2 gólpassza és 2 eladott labdája, így 16 VAL-nál állt meg a számláló.

Hendlein Roland a magyar ötös négyese, teljesítményéről fentebb már írtunk.

Center légiósa hiányában leginkább Bognár Kristófra támaszkodhatott a DEAC a KTE elleni fordulózárón. A debreceniek magasembere kiválóan oldotta meg a feladatát: dobott 14 pontot (3/6 kettes, 1/2 tripla, 5/7 büntető), szedett 7 lepattanót, volt 1-1 eladott- és szerzett labdája, 3 gólpassza és 5 kiharcolt faultja – ez összesen 23 VAL 30 perc alatt.

Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel a forduló csapatában.

Kiemelt kép: Karnok Csaba/hunbasket.hu

7 hozzászólás

7
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Kétszóderrylzte2018jaszberenyikseRay Finkle Recent comment authors
derryl
Olvasó

Tudtommal Govens a bajnokságban légiósnak minősül, tisztelt Riba úr!

Kétszó
Olvasó

Le kellene venni a napellenzőt. Tudom csípi a szemedet Govens, de a magyarok között több mindenki szokott szerepelni, aki a bajnokságban külföldinek számít, de szerepel a válogatottban, ezért a magyarokhoz írják. Például Karahodzic is.

gulyasszabolcs00
Olvasó

Pitts???????????

Ray Finkle
Olvasó

Pitts 30 VAL. Azzal most nem lehetett beférni az ő posztjára.

jaszberenyikse
Olvasó

Nyilván elég izmos a 29/15-ös pontmutatója de most nem tudott versenyezni Boltics majdnem tripla-duplájával és 39 VAL-jával.

zte2018
Vendég
zte2018

Örüljél annak hogy nyertetek.Kicsit el vagytok szállva lejjebb kéne adni. Nulla pont magyarok. Ha ti ennek tudtok örülni hát jól van.

jaszberenyikse
Olvasó

Biztos mi szurkolók tehetünk arról,hogy Lazics nem játszatja eleget a magyarokat. Meg persze arról is mi tehetünk,hogy nincs Szabó szintű magyar nálunk és nem vagyunk tele “tehetséges” fiatalokkal mint ti. Örülni meg örülünk akárhány magyar pont is esett,hiszen rég nem álltunk jobban a Zeténél és régen nem volt olyan,hogy a legutóbbi 9 meccsből 8-at megnyertünk.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés