Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 15. forduló csapata

Együttese pontjainak harmadát vállalta magára a játéknap körmendi MVP-je.

  •   :

:

Szerda estig kellett várni az A-csoport 15. fordulójának zárására: megérte, a JKSE–Olajbányász meccs is adott egy játékost a legjobb ötösökbe. Ezúttal is összeállítottuk a forduló csapatait, ismét a VAL-értékeket és posztokat figyelembe véve.

A kör legpontgazdagabb meccsét a ZTE és a Kaposvár játszotta: 113-102-re nyertek a vendég somogyiak. Ez a meccs rögtön három játékost adott a forduló ötösébe, de az MVP vasból érkezik: a körmendi Jordon Milik Varnadót csak megközelíteni tudták az ellenfelek, utolérni nem.

A forduló csapata:

Bibbins (1) – Norfleet (1) – Williams (3) – Varnado (3) – Lake (2).

A Zalakerámia ZTE KK Kaposvár elleni hazai veresége edzőváltást hozott, a vesztes fél soraiból kitűnő Justin Irvin Bibbinsnek pedig az első „válogatottságot”. A 22 pontos játékos egyetlen dobást rontott (2/3 dupla, 4/4 tripla, 6/6 büntető), kiharcolt 8 faultot, kiosztott 7 gólpasszt, 2-2 szerzett- és eladott labdája volt, és 1 lepattanó is nála kötött ki – 33 perc alatt 37 VAL.

A másik oldalon Julian Vincent Norfleet remekelt, a Kaposvári KK 113 pontjából 29-et (7/10 kettes, 4/8 hármas, 3/3 büntető) vállalt magára. A 7 gólpasszal, 4 kiharcolt faulttal, 3-3 lepattanóval és eladott labdával, illetve 1 labdaszerzéssel 34 VAL-t ért a 33 játékperc alatt bemutatott teljesítménye.

Norfleet volt a forduló legponterősebb játékosa Fotó: Zsu

A szintén zalaegerszegi Dirk Stethan Williams Jr. is bekerült a forduló ötösébe. Az ő 25 pontja (6/8 dupla, 3/5 tripla, 4/5 büntető) sem volt elég a KKK ellen – a 27 perce során további 1 lepattanóval, 5 kiharcolt faulttal és 4 gólpasszal jutott 30 VAL-ig.

Az Egis Körmend légiósa, Jordon Milik Varnado a mezőny legjobb egyéni mutatóját hozta a Sopron ellen megnyert meccsen: 39 VAL-lal és 26 ponttal (6/8 dupla, 4/7 tripla, 2/2 büntető) zárt. Volt 9 pattanója, 4 kiharcolt faultja, 1 gólpassza és 4 blokkja a 37 perc során, így jött össze a forduló MVP-je cím.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt a Szeged sem tudta megállítani: De’quon Sylvester Lake volt a sárga-feketék legjobbja, 32 VAL-lal. A center 17 pontot (8/8 dupla, 1/4 büntető) dobott, 11 lepattanóval dupla-duplát tett a közösbe, amit 1 szerzett-, 2 eladott labdával, 3 kiharcolt faulttal, 1 gólpasszal és 4 blokkal egészített még ki a 29 perce alatt.

A forduló magyar csapata:

Váradi (3) – Pongó (2) – Brbaklics (3) – Filipovity (5) – Karahodzsics (6).

A magyar ötösben is helyet kapott egy falcós: Váradi Benedek ezúttal 14 ponttal (3/4 kettes, 2/6 hármas, 2/2 büntető), 2 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 4 kiharcolt faulttal és 5 gólpasszal járult hozzá a sikerhez – 22 VAL-t ért a 19 perces játéka.

A Pécsi VSK-VEOLIA-ban győztes meccset ünneplő Pongó Máté kereken 20 VAL-lal kapott helyet a magyar ötösben. A Kecskemét gyűrűjét 14 ponttal (1/1 kettes, 4/5 hármas) terhelte a 23 perce során, 4 gólpassza is volt, 3 lepattanóval, 2-2 eladott labdával és kiharcolt faulttal kiegészítve.

Pongóék a KTE ellen tudtak nyerni. Fotó: hunbasket.hu

A Jászberényi KSE játékosa, Aleksza Brbaklics 17 VAL-lal fejezte be a Szolnok elleni vesztes meccset. Dobott 8 pontot (4/6 kettes, 0/1 hármas), s további 4 lepattanót, 1 labdaszerzést, 6 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt köszönhet neki a csapata – 29 percet játszott, 1 eladott labda került még a negatív oldalra.

Filipovity Márkó is képviseli a Falcót a magyar ötösben – 22 VAL-os teljesítménnyel. A Szeged elleni 27 játékperce alatt 16 pontot (3/3 dupla, 2/6 tripla, 4/4 büntető) tett a közösbe, kiegészítve 4 lepattanóval, 5 kiharcolt faulttal és 1 gólpasszal.

A 25 VAL-lal a legjobb magyar teljesítményt hozta a KTE-Duna Aszfalt válogatott centere, Kemal Karahodzsics. A Pécs elleni vereség alkalmával 18 pontot (8/12 dupla, 0/1 tripla, 2/3 büntető), 7 lepattanót, 2 szerzett-, 1 eladott labdát, 3 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt jegyzett – ehhez 30 percre volt szüksége.

Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.

Kiemelt kép: hunbasket.hu

  •   
2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KPSVRKKZZTop Recent comment authors
ZZTop
Vendég
ZZTop

Tudom a legjobb játékosokat a statisztika, száraz számok alapján választjátok…de, hogy ez mennyire semmit nem jelent , azt ez a hét talán a legjobban mintázza: A ZTE alsóházban otthon simán zakózott a nem túl veretes Kaposvár gárdájától, mégis 2 játékost delegált a legjobbak közé. Tökutolsó Jberény papírforma zakó Olaj ellen, forduló csapatában Brbaklics. Nagy Kecskemét sima zakó a harmatgyenge Pécs ellen: Kemál the Best.
Felsőházi rangadón ASE agyoncsapta az Albát, mindenki kimagasló teljesítmény…senki sehol.
Tudom, a számok…javaslom vesztes csapat játékosa alapból ne kerülhessen bele.
(….2 egerszegi…ekkora baromságot)

KPSVRKK
Olvasó

Ez a rangsor a játékosok EGYÉNI teljesítményt jelzi.
A CSAPATOK teljesítményét a tabella.
Gyenge csapatban is lehetnek jó egyéni teljesítmények és fordítva.
Sztem ez egy kicsit más perspektíva, nincs ezzel gond.
Nekünk pl még közel az alsóház, mindent a helyén kell kezelni.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés