Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A 13. forduló csapata

Ismét DEAC-játékos lett az MVP.

  •   :

:

A 13. fordulóval búcsúzik az évtől az A-csoport, a BB1.hu pedig az esztendő utolsó forduló csapatával jelentkezik – szokásunkhoz híven ezúttal is posztok és VAL-értékek alapján állítottuk össze a legjobb ötösöket.

Tíz játékos teljesített legalább 30 VAL-t, közülük hatan kerültek be a legjobb csapatokba. A forduló legjobb egyéni teljesítményét a DEAC-os Jahenns-Ley Manigat szállította, de a magasemberek is remekeltek, olyannyira, hogy Manigat csapattársa, Milos Borisov 36 VAL-lal ezúttal nem fért be a legjobbak közé.

A forduló csapata:

Miliszavljevics (1) – Jones (2) – Manigat (2) – Budimir (2) – Bozsovics (2)/Carter (5).

Először a forduló csapatának tagja Milos Miliszavljevics, a Naturtex-SZTE-Szedeák légiósa. Az ASE megszorongatásából 25 ponttal (4/5 kettes, 5/7 hármas, 2/2 büntető) vette ki a részét. Volt még 5 lepattanója, 2 labdaszerzése, 6 eladott labdája, 3-3 kiharcolt faultja és asszisztja is, így 29 VAL-ig jutott 36 perc alatt.

A Szolnoki Olajbányász KK-t erősítő Andre Jones győztes csapattal búcsúztatta az évet, illetve 30 ponttal (5/6 kettes, 6/11 hármas, 2/3 büntető) és 34 VAL-lal. Kiharcolt még 7 faultot is, 3 lepattanó kötött ki nála, 2 gólpasszt adott, és 1-szer passzolt rossz helyre a 30 perce alatt.

A forduló legjobb teljesítményét hozta Jahenns-Ley Manigat a 39 VAL-jával. A DEAC légiósa dobott 25 pontot (1/2 dupla, 5/10 tripla, 8/10 büntető) a ZTE-nek, szedett 9 lepattanót, szerzett 4 labdát, eladott 1-et, 7 faultot harcolt ki, és még 3 gólpassza is volt a 34 perc alatt.

Nem a 38 VAL-os Veljko Budimir teljesítményén múlt a Pécsi VSK-VEOLIA szombathelyi veresége: 32 pontot (8/10 kettes, 5/6 hármas, 1/2 büntető) jegyzett. Tett még hozzá 6 lepattanót, 1 labdaszerzést, 2 kiharcolt faultot és 3 gólpasszt, míg a 2 eladott labda rontott kicsit a mutatóin – 30 percre volt ehhez szüksége.

Budimirék nem tudták megállítani a Falcót. Fotó: hunbasket.hu

Az OSE Lions légiósa, Milivoje Bozsovics és a Sopron KC centere, Eric Jordan Carter 21-21 ponttal és 37-37 VAL-lal osztozik az 5-ös poszton. Előbbi 8/10-es dupla- és 1/2-es triplamutatóval zárt Jászberényben, plusz 2 hibátlan büntetővel. Bozsovicsnak a dupla-dupla is meglett 11 lepattanóval, ezen túl volt még 2 szerzett-, 1 eladott labdája, 4 kiharcolt faultja és 3 gólpassza a 27 perce alatt. Carter tíz perccel többet játszott (37) az Alba ellen, triplával nem próbálkozott (7/10 dupla és büntető), szedett 8 pattanót, 1 labdát lopott, 10 faultot harcolt ki, és 2 gólpassza, illetve 1 blokkja is volt.

A forduló magyar csapata:

Kovács Á. (1) – Perl (7) – Durázi (1) – Lóránt P. (5) – Tóth Á. (5).

Kovács Ákos az Atomerőmű SE-ből érkezik a forduló magyar ötösébe 12 ponttal (6/7 kettes, 0/5 hármas) és 19 VAL-lal. Osztott 6 gólpasszt a Szeged ellen, szerzett 4 lepattanót, illetve 2 labdát, és 1 kiharcolt faultot is felírtak neki a 27 perce során.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely magabiztosan verte a Pécset, Perl Zoltán pedig ismét a padról volt a csapat hasznára. Dobott 17 pontot (5/7 dupla, 0/2 tripla, 7/7 büntető), 5-5 lepattanót, kiharcolt faultot és gólpasszt jegyzett, 2 szerzett labdáig és 1 eladottig jutott a 22 perce során, így 29 VAL került a neve mellé.

Egy percig sem forgott veszélyben az Egis Körmend győzelme a Kaposvár ellen – ehhez a kispadról is érkezett segítség bőven. Durázi Krisztofer 12 pontot (2/3 dupla, 1/2 tripla, 5/6 büntető) tett a közösbe, plusz volt még 5 lepattanó, 1 szerzett-, 2 eladott labda, 3 kiharcolt fault és 2 gólpassz is, amit szintén neki írtak fel – 18 VAL 21 perc alatt.

Az ASE végül legyűrte a Szegedet, köszönhetően a többi között Lóránt Péter 18 pontjának (7/11 dupla, 4/4 büntető). Szedett még 7 lepattanót is, illetve 5 faultot harcolt ki, így 29 perc alatt 26 VAL-t ért el.

Lóránt Péter ezúttal is hasznos tagja volt az ASE-nak. Fotó: hunbasket.hu

Ismét a debreceni Tóth Ádám lett a forduló legjobb magyar centere, ezúttal 19 ponttal (7/9 dupla, 1/2 tripla, 2/4 büntető) és 30 VAL-lal – övé a legjobb egyéni teljesítmény a magyarok közül. Lepattanót 8-at gyűjtött, 6 faultot harcolt ki, 2 blokkja volt, 2 eladott labdája, illetve 1-1 labdaszerzése és gólpassza. Összesen 34 percet kapott.

Tóth Ádám 19 pontig jutott (fotó: Zsu)

Zárójelben, hogy ki hányadszor szerepel az adott csapatban.

Kiemelt kép: deacbasket.hu

  •   
4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
derrylDennisMexx92Pvsk Fanatic Recent comment authors
Dennis
Olvasó

Lehet sok mindent mondani a délszláv sportolókra, de ők mindent megtesznek a győzelemért és amikor a pályán vannak nem az érdekli őket, mint az amcsikat, hogy utalták-e a fizut, ha nem szívvel-lélekkel kütdenek a csapatért.
Tegnap egy kicsit sajnáltam Pantelicset és Alexandrovot, mert rajtuk azért látszott, hogy mennyire megviseli őket a vereség. Ennek a frusztráltságnak tudom azt is be, hogy Alexandrov leütötte ziccer dobás köszben az OSE centerét. Malik egyből le is kapta őt a pályáról, bár a bírók ebből semmit sem láttak….
Mentségére legyen mondva amikor visszajött elnézést kért a történtekért.

Mexx92
Olvasó

Bravo Veljko pokazao, kako se treba boriti za tim 👍

derryl
Olvasó

Bravo Veljko, eddig jó, de utána mit írtál, lövésem sincs! Megosztanád velünk, hisz ezek biztató szavak?! Köszi!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Köszönjük Veljko, hogy egyszemélyes hadseregként megpróbáltad megelőzni azt, ami végül történt.

Sajnálom mások nem tudtak fellépni melléd, és dühítő, hogy egyesek meg nem is akarták veled együtt megmenteni a csapatunkat és végül ők érték el a céljukat….

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés