Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

95 pontig jutott a DVTK

Nincs szégyenkeznivalója a BEAC-nak sem.

Aluinvent DVTK - ELTE-BEAC Újbuda 95-67 (30-23, 26-12, 21-24, 18-8)

Női bajnokság, 18. forduló
Miskolc, Generali Aréna, 700 néző
V.: Balog György Attila, Pozsonyi László, Minár László

Aluinvent DVTK: Medgyessy 14/3, Walker-Kimbrough 22/3, Szabó F. 5/3, Kiss A. 5, Mokango 15 . Csere: Škorić 14/6, Zele 10, Kányási 3/3, Putniņa 5, Eperjesi 2.

ELTE-BEAC Újbuda: Papp 21/3, Laklóth 16/6, Dúl -, Beckley 14/9 ,Mandić 12/6. Csere: Szabó D.-, Nagy E. 1, György 2, Kovács 1, Suppán, Angyal N. -.

Esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést az Aluinvent DVTK, Mokango 2+1-es akciója és Walker-Kimbrough közelije után gyorsan ötpontos előnyt harcolt ki (7-2). A fővárosiak nem ijedtek még és ők is belelendültek, és Laklóth középtávolija után kiegyenlítettek (9-9). Kiss és Beckley egy-egy büntetője után Mokango szedett le egy támadólepattanót és ért el belőle kosarat, de aztán a negyed közepéhez közelítve Papp 2+1-es akciójával megszerezte a vezetést a BEAC (12-13). Mint utóbb kiderült, először és utoljára. A játékrész hajrájában újra növelni tudta az előnyét a hazai csapat, a csereként beállt Kányási hárompontosának is köszönhetően (30-23).

A második negyedben a nagy kedvvel játszó Walker-Kimbrough vezérletével fokozatosan növelte előnyét az Aluinvent DVTK, miközben a vendég együttes képtelen volt a gyűrűbe találni (39-23). Balogh Judit időkérése után sem változott sokat a helyzet, Shatori szerzett labdát, majd robogott végig a pályán és fejezte be ziccerrel az akciót. A túloldalon is megtört a kosárcsend. Előbb Papp értékesítette az egyik büntetőjét, majd György és ismét Papp talált be közelről (41-28). Cziczás László időkérése után, Szabó hármasával érte el a DVTK a félszáz pontot, és ekkor még három perc volt hátra a félidőből. Walker-Kimbrough két jó büntetője után Papp is bedobta a sajátjait, majd Mokango hívta segítségül a palánkot a duplájához. Mandić és Škorić kosárváltása után még Papp büntetői fértek bele az első félidő történéseibe (56-35).

Laklóth betöréses kosarára Mokango válaszolt négy ponttal, majd a nagy kedvvel játszó Papp talált be. Szabó Fanni közelijére Mandić hintett egy hárompontost, majd Beckley és Papp sem hibázott (62-46). A negyed végén Zele kapta el a fonalat, hiszen Papp egy jó büntetője után zsinórban szerzett négy pontot, míg a fekete mezesek közül Beckleynek sült el a keze a hárompontos vonalon túlról (77-59).

A negyedik negyed elején Medgyessy mutatta meg, hogy tőle sem idegen a hárompontos dobások műfaja, majd Walker-Kimbrough villant egy középtávolival, és Medgyessy egy támadólepattanót követő könnyű kosárral (84-59). A következő periódusban csökkent a csapatok koncentrációja, percekig egyikük sem talált a gyűrűbe. Medgyessy tempója után (90-62) még nagyjából három perc volt hátra a mérkőzésből, a kérdés már csak az volt, eléri-e a száz dobott pontot a Diósgyőr. Papp közelijére Putnina válaszolt egy 2+1-essel, majd újra a vendégek 10-ese volt eredményes egy büntetőből. A végjátékban már csak Laklóth és Škorić dupláját jegyezhettük fel, magabiztosan győzött az Aluinvent DVTK (95-67) – írta a dvtk.eu.

Kiemelt fotó: dvtk.eu

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés