Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

5 év után nyert a Falco Sopronban az alapszakaszban

Végig vezetve nyertek a szombathelyiek.

Soproni KC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 63-81 (12-17, 13-21, 17-26, 21-17)

Bajnokság, 3. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Jv.: Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás, Major Ádám (Bognár Tibor)

Sopron: Joseph 20/6, Jones 9/3, Valerio-Bodon -, Barnett 11, Molnár -. Cserék: Supola 2, Shine 2, Durham 12, Takács -, Sitku 6, Csendes 1.

Falco: Pot 13, Kovács B. 3/3, Brown 9, Tiby 15/3, Keller Á. 3. Csere: Cowels 18/12, Verasztó -, Perl 6, Barac 11/3, Sövegjártó 3/3, Takács Z. -.

Pot nyitotta a kosarak sorát, a Sopron gyors öt ponttal válaszolt (5-2). Joseph büntetőire Brown válaszolt, majd Barnett és Pot is kosarat váltott (9-6). Pot egyenlített egy 2+1-el, majd Kovács egy triplával fordított, Durham zsákolt közben, de Perl is megkezdte a pontgyártást (11-14). Tiby közeliével 5 pontra lépett el a címvédő, ráadásul egy büntetőt is dobhatott mellé, a negyedben pedig már csak egy soproni pont esett. Az első negyedben mindkét csapat 3-3 labdát adott el, a hazaiak pedig mindössze 25%-kal tüzeltek a mezőnyből. 12-17

A második negyed is szombathelyi pontokkal kezdődött, majd ismét Perl volt eredményes. A két csapat első nyolc mezőnykísérletéből mindössze Perl dobása esett be, így szűk három perc után érkezett is Kosztasz Flevarakisz időkérése. A szünet után Keller, majd Barnett és Durham talált be (16-23). Az amerikai ismét pontot szerzett a festékből, így Milos Konakov is elbeszélgetett csapatával. a játékmegszakítás után Keller célzott hibátlanul a vonal mögül, a csapatok továbbra sem találták dobóformájukat, 3/19-et hoztak össze együtt. A félidő utolsó három perce Jones középtávoliával indult, majd Pot, Brown és Barac szerzett öt pontot, amivel a mérkőzés során először 10 fölé ment a különbség (20-31). A negyed vége büntetőpárbajba torkollott, melyből végül a Falco jött ki jobban, Tiby 2+1-ével, így 12 pontos előnnyel mehettek a vendégek a nagyszünetre. A két gárda egyaránt 1/10-es mutatóval zárta az első két periódust kintről. 25-38

A második játékrész Tiby kosarával kezdődött, majd Joseph dobott egy hármast, aztán Perl volt eredményes (28-42). Joseph három esélyt is kapott a büntetővonal mögül, nem is hibázott, Pot, majd ismét a soproni légiós célzott jól középtávolról. Cowels megszerezte a Falco második és harmadik jó tripláját a meccsen, Brown pontjait Jones egy külső dobással kompenzálta (36-52). Cowels bemelegedett a második félidőre, Tiby betörésével 20 volt már közte. Jones kosarával próbált zárkózni az SKC, Barac válaszolt egy triplával, Barett lépte át másodikként a Sopronból a 10 pontot, Cowels azonban továbbra is tarthatatlan volt (40-61). A negyedet Supola duplája, és Cowels hármasa zárta. 42-64

A Falco kezdte jobban az utolsó etapot is, Tiby triplájával 25 pontra nőtt a szombathelyi fór. Sitku dobása után, Brown zsákolt, majd Joseph szerzett egymás után négy pontot (50-71). Barac értékesített egy nehéz dobást, majd Durham két pontja után jött a második félidő negyedik Cowels hármasa (52-76). A soproniak elkezdtek rotálni Csendes passzát Sitku váltotta két pontra, Barac egy betörés után volt eredményes. A mérkőzés utolsó három perce Csendes büntetőjével indult, majd Shine találatával folytatódott. Durham kosarával benéztek a hazaiak 20 alá, a mérkőzés eddigre természetesen már eldőlt (59-78). Ezzel a sikerrel a Falco 5 év után nyert újra Sopronban az alapszakaszban és 3-1-re módosította mérlegét. 63-81

40 hozzászólás

40
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
27 Comment authors
roni20neszojjabeleJessyTom67Chikán Sándor Recent comment authors
roni20
Olvasó

Innen üzenem az ex-falcos vezérnek hogy ideje lenne elkezdeni törlesztenie az adósságait.

Chikán Sándor
Olvasó

Bravó!!!!!! Bravó!!!!! Bravó!!!!!

donnarumma
Olvasó

Jó védekezés, közepes támadás..most ez is elég volt..
Szép volt fiúk!

KD
Olvasó

Ma a védekezés három negyeden keresztül extra volt, nem is emlékszem volt-e olyan, hogy a Soprontól 25 pontot kaptunk egy félidö alatt. Nehéz dobásokra kényszeritettük öket kintröl, a betöréseket pedig Áki meg Tiby hatástalanitották. A fizikai fölényünk érvényesült, jól használtuk ki a mismatch szituációkat. Ma Zozo pontjai sem kellettek, Cowels pedig úgy tünik, kezdi belöni magát.Gratula és a Deac ellen is hasonlót remélek! Hajrá Falco! 😀🏀4️⃣🥇

Skcforever
Olvasó

Még pár gondolat: 1. Valerio egyelőre óriási csalódás, tavaly Sitku sokkal többet hozzátett, és idén is csereként sokkal hasznosabb, ideje lenne elgondolkodni, hogy Marcit vissza kéne rakni a kezdőbe 2. Zozo-t én nagyon kedvelem, számomra a bajnokság legjobb magyarja, de hogy a mai napig eszik a bírók azt, hogy befelé tör, karral tolja el a védőt, és erre befujják a védő faultot, az számomra érthetetlen 3. Teljesen egyértelmű, hogy faultolunk, erre az egész csarnok hőbörög/teljesen egyértelmű, hogy nem volt szabálytalanság, erre az egész csarnok hőbörög… hogy nem lehetne, hogy csak 1 picit reálisan nézzük a játékot, és ha végre van… Olvass tovább »

Milivoj
Olvasó

Az még hagyján, hogy a turista karral tolja befelé a védőt, de szándékosan mellkason fejeli aki előtte védekezik és ezt itthon eszik a bírók, igaz a nemzetköziben meg visszapattan a feje a falról

KD
Olvasó

Nyilván ezért dobott 29 pontot a Murciának?Ja nem. Nem vagy egy kicsit fóbiás? Ja de.💪🦾🏀4️⃣🥇

agyas
Olvasó

Mesélj kicsit magadról! Honnan keveredtél ide?

Mendez
Olvasó

Igaz a nemzetköziben többször is a hét játékosa volt.
Bohóc.

donnarumma
Olvasó

Meséld el légyszi, hogy lehet úgy betörni, hogy sem karral sem fejjel nem érhetsz a védőhöz? Köszi

Rózsabimbó
Olvasó

Szerintem, ha a védő nem áll vigyázzba Zozo előtt, ha csak megmozdítja a kezét, vagy a lábát, testét, szabályosan védekezik, Zozo rutinosan, színészi képességeit bevetve harcolja ki a védőhibákat, ami persze egyértelműen támadó, hogy minden Falco szurkoló nyálát csorgatva őrjöng Zozo színészi mutatványain. Betörök, kézzel, fejjel, testtel nekirontok a védőnek, tehát szándékosan harcolja ki a védőhibákat, amit a bírók helytelenül, nem támadó hibaként értékelnek. Nincs mit tenni.
Akárhogy is fáj, a Zozo itt a sztár!

KD
Olvasó

Na felébredt a másik fóbiás is. Bimbókám, még nem kezdödött el a müszak, hogy ide irogatsz? Azt hittem, erre a szezonra már elhervadtál. Fizess elö a mindigora, mert ha nem nézed, úgy jársz, mint aki csak m1-et néz, egy kicsit tájékozatlan lesz.

Rózsabimbó
Olvasó

Nemsokára megyünk hozzátok.
Ideje intézkednetek, jó bírókat tessenek választani!
Hajrá OLAJ!!!

neszojjabele
Olvasó

Praksh, Kapitány, Farkas. Maradhat, vagy valamelyik helyett Papp?

Mendez
Olvasó

Ez a szerencsétlen bimbó azt élvezi, ha minél nagyobb hülyét csinálhat magából.
😂😂😂

donnarumma
Olvasó

Jól kezdted!
Szerinted…😊

Tom67
Olvasó

Nem tudom te melyik meccset nézted, vagy teljesen hülye vagy ehhez a játékhoz, ha úgy gondolod, hogy ez a három fasszopó jól fújt! Nem jól fújtak, hanem szândékosan csaltak!

Mendez
Olvasó

Ezek szerint a Sopron nyert volna tegnap ha a sporik jól fújnak.
Ma is okosabbak lettünk.

magister_officiorum
Olvasó

Hazai pályán ez a lelketlen, olykor elképzelés nélküli játék elfogadhatatlan. A dobott pontjaik ellenére ismét az irányító és a center játéka volt számomra kiábrándító, valamint Shine és Jones sem voltak ma a toppon. Gyorsan össze kell szedni a csapatot az OSE ellen, és ha szükséges , akkor még idén kellene légiósokat cserélni.

MIELE
Olvasó

Gratt szombathelyre, mi meg úristen mi a fasz volt ez? Dilettánsok gyülekezete…szurkolás is kuka! Támadásba elképzelés 0, támadólepattanó 0. Ha nem megy be kintről egy meccset se fogunk nyerni….

Sopronkcfan
Olvasó

Ilyen gyenge falco-sopron meccset rég làttunk.Sajnos tevékeny részese voltunk hogy egy tükörsima meccsen, fél gőzzel nyerjen a Szombathely.Kàr bírózni,ilyen teljesítménnyel akár nagyobb vereséget is kaphattunk volna,ha a végén nem ifi meccset kell néznünk.Ismét bebizonyosodott hogy irânyító és center nélkül ezt a sportàgat nehéz eredményesen űzni.

Ui:A tavalyi csapattal a múltkori paksot 20ponttal verjük,még mielött valaki túlértékeli ezt a győzelmet.
Szebb jövőt.

Skcforever
Olvasó

Már a múltkori Szolnok elleni meccsen is látszott, hogyha komolyabb védekezést kapunk, akkor megáll a tudomány támadásban. Egyszerűen nincs vezér a légiósoknál, aki ilyenkor húzza a csapatot. Közép csapatok ellen jók vagyunk/leszünk, de rossz volt nézni ezt a mai szenvedést. Már csak azért is, mert az elmúlt években a mainál sokkal erősebb Falcokat vertünk fantasztikus meccseken, amolyan mumussá válva nekik, mert a légiósok is átérezték mit jelent nekünk ez a meccs, ehhez képest ma semmi küzdést nem láttam, a lelátóról nem is beszélve, ma a pályán és a nézőtéren is nagyot szoptunk. Visszasírom a tavalyi meccset, ahol mind a pályán… Olvass tovább »

Artois
Olvasó

Jellemzo, hogy a fociszurkoloitok akkor mennek kosarmeccsre, mikor megy a csapatnak.

agyas
Olvasó

A Falco magyarjai ma 15 pontot szereztek. Ezt is szokni kell. A Sopron idei kerete valahogy éretlenebbnek tűnik az évek óta megszokottnál.

Jessy
Olvasó

Ez így van…. De a Sopron magyarjai mennyit dobtak?? Az első félidőben 0, az utolsó negyedben, amikor a Falco fiataljai játszottak, akkor dobtak be néhányat… ez siralmas. Nem NB 1 színvonal. Nem bántani akarom, de Takácsnak se megy már, ne is beszéljünk Supoláról, aki csak reklamálni tud.

darius96
Olvasó

Azért az durva, hogy a rémgyenge centerünk a második legeredményesebb pontszerző. Joseph és Barnett kivételével ez a csapat egy nagy nullát ér. Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha. Hát most sikerült. Ki lehet kapni itthon is, de nem így és nem ennyivel. Ezzel a zakóval sikerült is lenullázni a paksi bravúrt. Örülhetünk ha nem esünk ki.

nemKalman
Olvasó

Hát sajnos nem voltunk egy súlycsoportban🥲 elképzelni se tudom hogy győztünk Pakson 😀

Bencur2021
Olvasó

Megkönnyítette a dolgunkat, hogy a Sopronnak nagyon nem ment. Perceket szépen elosztottuk, Krivacsevicről tudni valamit ?

Mendez
Olvasó

Gratulálok a magabiztos győzelemhez.
Alakul a csapat, jó jel, hogy a két válogatott és Kovács Beni gyengébb játéka ellenére is simán hoztunk egy idegenbeli meccset.
Így tovább, Debrecenben is tartani kell a formát.
Hajrá Falco!

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez. Idegenben minden sikert meg kell becsülni, Sopronban elértet meg különösen. A hazaiaknak nagyon nem ízlett a Falco védekezése, így nem tudták játszani a saját játékukat, és rossz vállalásokra kényszerültek. A 81 dobott pont nem extra, viszont a 63 kapott az igen. Azt is el kell mondani, hogy a mai meccset a légiósok hozták, ami az elmúlt évek fényében újdonság és egyben válasz azoknak, akik úgy gondolták, hogy a négy válogatott játékos távozásával fogatlan lesz a Falco.

Pbask
Olvasó

Valahogy úgy. Szerintem jó csapat a Sopron, de ha kapnak egy szívósabb védekezést, szétesik a játékuk. Szolnok ellen még csúnyább volt a játék képe. Hülyeségnek tartom,hogy a 8 necces, mert ha hagyják őket dobni és nem zavarják meg őket ilyen szinten, tudnak érvényesülni.

Petike97
Olvasó

Szép volt srácok,viszont ilyen gyenge Sopront régen láttam már…15%os triplázás még a B csoportban is kevés lenne,ma gyengék voltak.💛🖤

Pojaca
Olvasó

Rém gyenge támadójáték, ez a csapat gyengébb, mint a tavalyi, ez már most látható. A 8 is nehezen lesz meg sajnos.

Jon
Olvasó

Ez szép volt! A Falcot dicséri a végeredmény, ez a Sopron nem egy gyenge csapat.

Xero
Olvasó

Egy a lényeg, nyertünk… 🙂 +1
Cowels meg mostmár szépen belövögeti a magyar gyűrűket is!
Szombaton csak így tovább!

SopronKCfan
Olvasó

Hála Isten vége. Úgy látszik idén ilyen kétarcú csapat leszünk.
Gratulálok a Falconak!

Jessy
Olvasó

Magyarok nagyon gyengék, alig jön tőlük pont… Molnárnak alig adnak labdát, akkor nehezen fog dobni. Az idei légiósok is so-so.

Pbask
Olvasó

Az a kaposvári pofon jókor jött nekünk, teljesen más a csapat arca. Utolsó 2 meccsünkön 20 körüli differenciával nyerünk, Cowels pedig lassan a kedvenc légiósom lesz azokkal a triplákkal 🙂 Jól menedzseltük a perceket is, marad kraft szombatra, és remélem megtréfáljuk a Tofast szerdán. Megkövetem Milost ha tartja ezt az intenzitást:)
Sopronnak sok sikert!

Jon
Olvasó

Én mondtam, hogy érdemes a türelemre. 😛
Már az első meccseken 1-2 rádobásából is látszott, mennyire érzi a gyűrűt. Kevés ilyen játékos van.
Sry, én voltam ilyen jóban távolról a gyűrűvel még középiskolás koromban – amatőr szinten – majd 25 éve, még ha nem is lettem profi játékos. 😀

p.borisz
Olvasó

Gratulálok, ez nagyon sima volt.5 év után,végre. Még az ifi is tudta tartani a tempót😉
Csak így tovább, hajrá Falco

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés