Connect with us
Hirdetés

3x3

3X3: szerb győzelem a Debrecen Mastersen

A 3×3 debreceni versenyeinek harmadik napja is színvonalas mérkőzéseket, és végig teltházat hozott.:

:

A World Tour Masterst végül a csoportban még bukdácsoló, világelső Liman nyerte, elhódítva ezzel a 30.000 dolláros fődíjat.

Már a negyeddöntőkre megteltek a Nagytemplom előtti lelátók, nem is csoda, hiszen a szerdai első találkozón a világ talán két legjobb 3×3-as csapata, a Novi Sad és a Liman találkozott egymással. A döntőnek is beillő ütközetet a DEAC-ból is ismerős Ivosev Tamás együttese kezdte jobban, és szinte végig tartották minimális előnyüket. A Liman azomban a legjobbkor robbantott, a találkozó utolsó perceiben három távolit is értékesítettek, így 20-17 arányban megnyerték a rangadót.

A következő három találkozón az esélyesebbnek vélt csoportelsők nem hibáztak, a Lausanne Masterst múlthéten megnyerő New York Harlem, az ugyancsak esélyesnek tartott lett Riga és a selejtezőkörből felkerülő szaudi Jeddah is hozta a mérkőzéseit – írja a www.debka.hu.

Az elődöntőben a 2017-ben Debrecenben diadalmaskodó Liman a New Yorkkal találkozott. Az előző összecsapásukhoz hasonlóan az újvidékiek szinte végig futottak az eredmény után, a mérkőzés derekán már öt pontos hátrányban is voltak. A szerbek szíve azonban ismét a helyén volt, a legjobbkor tudtak ritmust váltani a durvaság határait súroló összecsapáson, és fantasztikus hajrával végül 21-16-ra diadalmaskodtak.

A másik ágon már nem voltak ekkora izgalmak, a meglepetéscsapat Jeddah erejéből csak fellángolásokra futotta, a Riga esélyt sem hagyott nekik, s végül 21-12 arányban győzött.

A döntőt a Liman kezdte jobban, másfél perc elteltével már 6-1-re vezettek a szerbek. A találkozó feléig szépen tartották előnyüket, ekkor azonban egyre zárkózott a Riga (14-13). Hiába közelítettek rendületlenül a lettek, a világranglista vezetőnek mindenre volt válasza, s a tornán nyújtott eddigi legjobb produkciójukkal 21-18-re nyertek. Az újvidéki együttes a 30.000 dollár fődíj mellett, a World Tour nagydöntőjére is megváltotta repülőjegyét.

Csütörtökön a Nations League elnevezésű U23-as tornával folytatódik a hét, melyen természetesen a magyar válogatottaknak is szurkolhatunk.

3×3 World Tour Masters szerdai eredményei:

Negyeddöntők:

Novi Sad (SRB) – Liman (SRB) 17-20

NY Harlem (USA) – Vrbas (SRB) 21-14

Riga (LAT) – Nantes (FRA) 21-19

Jeddah (RSA) – Gagarin (RUS) 21-16

Elődöntők:

Liman (SRB) – NY Harlem (USA) 21-16

Riga (LAT) – Jeddah (RSA) 21-12

Döntő:

Liman (SRB) – Riga (LAT) 21-18

Kiemelt fotó: Derencsényi István

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés