Connect with us
Hirdetés

3x3

3×3: Elmaradt a bravúr, mindkét csapatunk kiesett a 8 között

Nagyot harcoltak a fiúk és a lányok is.:

:

Utolsó, egyben legfontosabb napjához érkezett a debreceni 3×3-as kosárünnep, és a férfi válogatott tegnapi, Franciaország elleni bravúrjának hála mindkét csapatunk ott volt a torna negyeddöntőjében. Egyik gárdára sem várt azonban egyszerű feladat, hiszen a fiúk a világ egyik legjobb, legösszeszokottabb együttesével, a letteket „oktató” Litvániával, a lányok pedig a hagyományosan erős spanyolokkal mérkőztek az elődöntőért, írja a hunbasket.hu.

Elsőként az urakon volt a sor, hogy borítsák a papírformát, és meglepetést okozzanak a balti kosárnagyhatalom ellen. 4-4-ig rendben is ment minden, pár perc után azonban felpörögtek a litvánok, elővették azt a dobóformát, amivel Lettország sem tudott mit kezdeni egy nappal korábban, és simán behúzták a találkozót – támadóerejük mellett védekezésüket dicséri, hogy tíz pont alatt tudták tartani a mieinket (21-9).

Ezúttal nem tudtak meglepetést okozni Medgyessyék. Fotó: hunbasket.hu

Egy órával később Károlyi Andrea együttese következett, az ellen a spanyol válogatott ellen, akiket fűthetett a visszavágási vágy a júniusi vb-negyeddöntőben elszenvedett drámai vereségért – akkor egy sokáig emlékezetes meccsen, Medgyessy Dóra hosszabbításban dobott duplájával sikerült felülmúlnunk a hispánokat, hogy aztán a franciákat is kiütve egészen a vb-döntőig meneteljünk. A mérkőzés elején itt is fej-fej mellett haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett pár ponttal. Jól céloztunk kintről, Theodoreán Alexandra, Medgyessy Dóra és Papp Klaudia is eredményes volt – utóbbi rövid időn belül kétszer is, ugyanabból a pozícióból. A végjátéknak Goree erőszakosságának hála 18-15-ös előnnyel mehettünk neki, de egyenlítettek a spanyolok, sőt a végén még labdájuk is volt a győzelemhez, de szerencsére kimaradt – a világbajnoksághoz hasonlóan itt is következhetett a hosszabbítás. Cuevas ziccere kimaradt, Goree-é bement, mi vittük be az első csapást. A szerencse azonban forgandó, ebben a játékban pedig az átlagosnál is jobban igaz ez – Sandra Ygueravide tiszta dobóhelyzethez jutott, és be is vágta a győzelmet jelentő kétpontost, összetörve a magyar álmokat. A vb-n nekünk jött ki jól a lépés, az Eb-n nekik – pedig ahogy az az egész hét során jellemző volt, a közönségen nem múlt semmi.

Mindkét 3×3-as válogatottunk ott van Európa legjobb nyolc csapata között, éremért azonban ezúttal egyik sem játszhatott – ezzel együtt is nagyszerű élményekkel gazdagodhatott, aki kilátogatott a debreceni Kossuth térre ezen a héten.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés