Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

3×3-as vb: Japán és Hollandia ellen sem jött össze a győzelem férfi válogatottunknak

Két szoros után két sima vereség.:

:

Két szoros, végjátékban elszenvedett vereséget követően Japán és Hollandia ellen zárta a bécsi 3×3-as világbajnokság csoportküzdelmeit férfi válogatottunk. A Demeter Attila – Uros Rosic – Kelemen Balázs – Tomislav Ivosev összeállítású négyes elsőként Japánnal csapott össze a pénteki játéknapon.

Japán találatot követően Rosic duplájával fordítottunk, másfél perc játékot követően 5-3-ra vezettek a szigetországiak. A szakágban megszokott gyors tempó mellé ezúttal pontosság is párosult, felváltva szerezték a kosarakat a csapatok. Rosic és Demeter volt leginkább elemében magyar oldalon, mindössze két és fél perc elteltével 8-8-at mutatott az eredményjelző. Demeter betörésével vezettünk, de erre három ponttal feleltek a japánok, magukhoz ragadva a kezdeményezést (9-11). Négy perc folyamatos rohamozás után kicsit visszafogottabb lett a tempó mindkét oldalon, de az ázsiaiak pontossága nem esett vissza. 15-10-re, majd 19-11-re is elléptek, a végjátékot pedig sikerült egy duplával lezárniuk, így 22-13-as győzelmet arattak.

A veretlen Hollandia sem ígérkezett könnyebb feladatnak, és itt is a korábbiakban már tapasztalt forgatókönyv szerint zajlott az ütközet. Az első percekben jól tartották magukat a magyarok, főként Demeter agilis játékával 7-6-ra vezettek is, de a mérkőzés második felére elfogyott a lendület. 8-8 után mindössze két pontot szerzett válogatottunk, míg a hollandok kintről és bentről is eredményesen kosárlabdáztak – a 21-10-es végeredmény azt jelenti, férfi csapatunk négy vereséggel búcsúzott a bécsi világbajnokságtól.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés