Connect with us
Hirdetés

3x3

3×3-as U18-as vb: Nem sikerült borítania a papírformát a fiúknak

Matematikai esély maradt a negyeddöntőbe jutásra.:

:

Szerbia és Németország is legyőzte a magyar válogatottat a debreceni U18-as 3×3 világbajnokság második napján, így Lekli József együttesének már csak matematikai esélye maradt a negyeddöntőbe jutásra.

Az időjárás alaposan ráijesztett a szervezőkre és a csapatokra szerdán reggel, de a 9 órás kezdésre szerencsére elállt az eső, sőt a magyarok meccsére már a nap is kisütött – írja a debrecenisportcentrum.hu. Két szerb kosárral indult a találkozó, de nemzeti csapatunk is hamar megérkezett a mérkőzésbe, Gadus Bogdán kettő plusz egyes akciója után pedig már a vezetés is nálunk volt. A folytatásban felváltva estek a kosarak, az első tv-szünetre pedig 6-5-ös vendég vezetéssel mehettek a felek. Lekli József együttese hamar beütötte hatodik személyi hibáját, mely után már minden magyar szabálytalanságot két szerb büntető követett, melyet könyörtelenül ki is használtak, hat perc elteltével már négy volt közte (7-11). A hajrában Panisics értékesített faulttal együtt egy távolit, a négypontos akciónak köszönhetően pedig gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. Szerbia végül idő előtt lezárta az összecsapást, hiába küzdöttek becsülettel Hegedűs Brúnóék, 21-13-as vereséget szenvedtek.

A világelső Németország elleni második mérkőzés sem ígérkezett könnyű feladatnak a mieink számára, akik hamar igazolták, hogy nem véletlenül kapták az első kiemelést. Egy gyors kosárváltás után hat egymást követő német pont következett, a palánk alatti dominanciájukat kihasználva pedig féltávnál már 10-2-re vezettek. Nem adták fel Major Bulcsúék, szorítottak védekezésükön, ami érezhetően nem ízlett a germánoknak. Olyannyira megzavarta az ellenfelet a magyarok szemléletváltása, hogy Gadus pontos távolija után két és fél perccel a vége előtt újra felcsillant a remény, melyet a magyar szurkolók hangos ovációval fogadtak (10-12). Fabian Gieessmann a lehető legrosszabbkor értékesített egy ziccert faulttal együtt, ami után ráadásul a büntetőit is bedobta, az idő rövidsége miatt pedig innen már nem volt visszaút Lekli József legényei számára.

A magyar fiúknak ezzel már csak matematikai esélyük maradt a legjobb nyolc közé jutásra, melyhez a minimum, hogy csütörtökön Egyiptom és Trinidad és Tobago gárdáját is két vállra fektetik. Szerdán újra női csapatunk lesz főszerepben, a 12 óra 10 perckor a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú Hollandia elleni derbi után délután kettőkor Üzbegisztán ellen tehetik biztossá a nyolc közé jutást.

U18-as 3×3 világbajnoksgág szerdai eredmények:

09:00 Lengyelország  – Spanyolország (női) 7-22

09:25 Románia – Új-Zéland (női) 21-5

09:50 Egyiptom – Trinidad és Tobago (férfi) 21-13

10:15 Szerbia – Magyarország (férfi) 21-13

10:40 Spanyolország  – Románia (női) 21-13

11:05 Németország – Lengyelország (női) 21-13

11:30 Trinidad és Tobago  – Szerbia (férfi) 11-21

11:55 Németország – Egyiptom (férfi) 17-14

12:20 Németország – Új-Zéland (női) 17-12

12:45 Németország – Magyarország (férfi) 18-11

13:40 Chile – Nagy-Britannia (női) 22-6

14:05 Japán – Lettország (női)

14:30  Szlovénia – Egyesült Államok (férfi)

14:55  Franciaország – Dominikai Köztársaság (férfi)

15:20 Nagy-Britannia – Japán (női)

15:45 Brazília – Chile (női)

16:10 Egyesült Államok – Franciaország (férfi)

16:35  Észtország – Szlovénia (férfi)

17:00 Brazília – Lettország (női)

Magyar mérkőzések a csütörtöki játéknapon:

12:10 Hollandia – Magyarország

14:00 Magyarország – Üzbegisztán

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Nagy AndrásMivanmivanHajráMagyarKosárlabda Recent comment authors
Mivanmivan
Olvasó

A németeknél is megy már a honosítás 🙁

Nagy András
Olvasó

A honosítás meg hogy valaki oda születik két különböző dolog, nálunk is megfordult UP-ban Hanga Ádám, Valerio V. Brodon meg Tanoh D. András, imádom mikor ilyenek miatt sír valaki

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

De a csapatképeken sikerült a legvagányabban, legnagyképűbben pózolni. Azért ez is szép eredmény. A vezetőség ezt várta el, bravó fiúk.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés