Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

3×3-as olimpiai selejtező: Férfi válogatottunk a negyeddöntőért játszik szombaton

Egy győzelem és egy vereség volt a mérleg pénteken.:

:

A nyitónapon két sikerrel kezdő női válogatottunk után ezúttal a férfiakon volt a sor, Ivosev Tamásék a hölgyekhez hasonlóan Izrael ellen kezdték meg szereplésüket a debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőn.

Rosic betörésével, majd Ivosev blokkjával lendületesen kezdett a magyar csapat – Demeter is betalált közelről, de mindkétszer érkezett a válasz Artzi-tól (2-2). 4-4-nél Sadeh, majd Cohen is duplát szórt, a mieink egypontosokkal igyekeztek tartani a lépést (8-6). Artzi azonban két egymást követő akcióból is betalált távolról, pillanatok alatt 13-6-ra lépett el Izrael. Demeter és Ivosev, a két 3×3 veterán igyekezett vállára venni a magyar együttest, de a kintről remekül célzó vendégek Cohen újabb találatával 18-10-es előnybe kerültek. Innen már nem volt visszaút a mieinknek, bár Demeter még egy duplát és egy egypontost értékesített, de Artzi egy betörést követő ziccerrel lezárta a mérkőzést – 21-14-re győzött Izrael, a mieink Puerto Rico ellen javíthattak az est folyamán.

 

MAGYARORSZÁG – IZRAEL 14-21

FIBA 3×3 Olympic Qualifying Tournament 2024

Debrecen, Magyarország

 

Magyarország: Rosic 1, Demeter 8, Komma 1, Ivosev 4

Izrael: Sadeh 5, Artzi 7, Noyovitch 3, Cohen 6

 

 

 

A játéknap utolsó mérkőzését ezúttal is hazai együttes vívta, Csirke Ferenc gárdájának ellenfele az Ausztriát 21-14-re legyőző Puerto Rico volt.

Mivel az osztrákok időközben szoros csatában 19-16-ra verték Izraelt, egy esetleges magyar győzelem körbeverést eredményezett volna a csoportban. Ennek megfelelően nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, fizikális, rendkívül kiegyenlített találkozót láthatott a hideg ellenére is kitartó közönség. Olyannyira kiegyenlítettet, hogy 11-11-ig egyik csapat sem vezetett egy pontnál többel, ide-oda váltakozott az épp előnyben lévő gárda kiléte – a remeklő Komma neve mellé került a legtöbb magyar pont, az Újbuda MAFC fiatalja támadásban és védekezésben is kiválóan teljesített.

Ralat duplájával „húzott el” kettővel Puerto Rico, de Ivosev közelijével 15-15-nél ismét utolértük a szigetországiakat. Ocasio büntetőivel ismét kettő volt a hátrány, Rosic azonban egy távoli találattal eltüntette azt, majd közelről is betalált (19-18). Ocasio egyenlített, de Demeter révén újfent nálunk volt az előny, Ocasio következő dobása pedig lejött, a győzelemért támadhattunk. Rosic verte meg az emberét jobbra, fel is tudta tenni a ziccert, amely a gyűrűben landolt – óriási csatában, fantasztikus hangulatú mérkőzésen aratott férfi válogatottunk 21-19-es sikert, így a szombati játéknapon a továbbjutásért küzd meg Ausztriával.

 

MAGYARORSZÁG – PUERTO RICO 21-19

FIBA 3×3 Olympic Qualifying Tournament 2024

Debrecen, Magyarország

 

Magyarország: Rosic 7, Demeter 1, Komma 8, Ivosev 5

Puerto Rico: Ralat 7, Allende 3, Ocasio 6, Cuascut 3

 

A szombati menetrend:

 

14:50 Ukrajna – Tunézia /női/

15:15 Lengyelország – Németország /női/

15:40 Svájc – Madagaszkár /férfi/

16:05 Németország – Litvánia /férfi/

16:40 Litvánia – Chile /női/

17:05 Csehország – Kanada /női/

17:30 Spanyolország – Egyiptom /férfi/

17:55 Kanada – Franciaország /férfi/

18: 30 Japán – Mongólia /női/

18:55 Egyiptom – Spanyolország /női/

19:20 Belgium – Lengyelország /férfi/

19:45 Japán – Mongólia /férfi/

20:20 Hollandia – Izrael /női/

20:45 Olaszország – Magyarország /női/

21:10 Puerto Rico – Izrael /férfi/

21:35 Ausztria – Magyarország /férfi/

 

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HoppácskaJohnsonldd Recent comment authors
Hoppácska
Olvasó

Hajrá!

Johnson
Olvasó

Furcsa, hogy egy olimpia nem elég motiváló ahhoz, hogy ezen a tornán a férfi csapatban játszon egy nb1a csapatban játszó, magasabb szinten jegyzett játékos, akinek már amúgy is vége a bajnokságnak (pl Mócsán, Molnár Marci, Filipovic stb) A nőknél Kiss Virág játéka nagyot lendített a csapaton, szerintem meg lesz az olimpiai részvétel is.

Persze nem lebecsülve a b csoportban játszókat, nagyot mentek tegnap a második meccsen, így tovább!

ldd
Olvasó

Hajrá fiúk, lányok!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés