Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

3300 fős lelátó, két emelet! Szenzációs kosárcsarnok épül Magyarországon

Komoly tervek vannak Diósgyőrben.



:

:

A multifunkciós épület 3300 fős lelátóval, két emelettel és öt pályával jön létre Miskolcon – vette észre az amigeleken.hu.

A TED-en megjelent a miskolci multifunkciós kosárlabda sportcsarnokra kiírt közbeszerzés. A beruházó DVTK Kosárlabda Kft. a tervezésre és a kivitelezésre várja az ajánlatokat. Az új létesítmény a kiírásban megadott helyrajziszám alapján Diósgyőrben, a DVTK edzőközpontjában jön létre, nem messze a Market által kivitelezett új futballstadiontól.

A leendő csarnok előregyártott vasbeton vázszerkezetből áll majd, és mintegy 4300 négyzetméteres lesz. Az épület földszinttel, előcsarnokkal és két emelettel jön létre, az előcsarnokhoz recepció, büfé, vizesblokk is lesz. A csarnokot teleszkópos lelátókkal látják el, 3 307 néző tud rajtuk helyet foglalni.

A lelátók által határolt területen öt darab egész pálya és két darab félpálya kerül elhelyezésre. A pályákat leereszthető függönyökkel választják el.

Az első emeleten kap helyet a hazai csapat öltözője, az edzői szobák, valamint az irodák és a tárgyaló. Az előcsarnok feletti épületszárnyban kiszolgáló funkciók kapnak helyet, illetve egy fél kosárlabda pálya.

A második emelet teljes egészében a közönséget szolgálja ki: büfékkel, vizes blokkokkal, a lelátó elérhetőségével. A VIP rész és a skybox is itt kap helyet – írja a magyaréptíők.hu.

Kiemelt fotó: DVTK Facebook

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
garciaderrylMásikVégétFújdMegvasipasi Recent comment authors
garcia
Olvasó

“A lelátók által határolt területen öt darab egész pálya és két darab félpálya kerül elhelyezésre.˝” Gondolom távcsöveket is kapnak a nézők.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jajj, lelkecskéim, már alig vártam, hogy legyen valami bejelentés stadion- vagy csarnoképítésről! Buli van a legvidámabb barakkban. 🙁

vasipasi
Olvasó

Nagyon jó ilyeneket olvasni, talán egyszer lesz egy erős férficsapat is Diósgyőrben?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Járnak a miskolci konditerembe erős férficsapatok már most is, én kuksiztam már őket.

derryl
Olvasó

Gondolod, hogy a sportról szól a történet? Te még hiszel a mesékben?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés