Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

3000 ülőhelyes lesz, új csarnok épül Zalaegerszegen

A mostani létesítmény elavult.



:

:

Többször felvetődött az 1980-ban épült jelenlegi, Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok átalakítása, korszerűsítése, de ez túl nagy költséggel járt volna és a befogadóképesség növelése sem valósulhatott meg – írja a ztekosar.hu.

Most azonban jó hírt kaptak a zalaegerszegi szurkolók. Kormányhatározat jelent meg egy új zalaegerszegi sportcsarnok építéséről.

A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Balaicz Zoltán polgármester.

– Kitartó lobbi tevékenység után végre kormánydöntés született a beruházásról. Egészen pontosan két kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlönyben, az egyik beemelte a projektet a Modern Városok Program zalaegerszegi szerződésébe, a másik pedig 715 millió forint támogatást biztosított 2019-re az önkormányzatnak az előkészítésre, az engedélyes és a kiviteli tervek elkészítésére –tájékoztatott a városvezető.

A jelenlegi sportcsarnok elavulttá vált. Nincs rajta korszerű hőszigetelés és tetőszigetelés, a nyílászárók egyrétegű üveggel ellátott acéltok-szerkezetűek, elavult a fűtési rendszer, nem felel meg a nemzetközi szabványoknak, elhasználódott a parketta, hiányoznak az akkreditációhoz szükséges ülések, kicsi a befogadóképesség (hivatalosan 1.680 fő). A mostani épület teljes felújítása majdnem annyiba került volna.

Az önkormányzat ezért választotta a másik utat, és a jelenlegi épület mögött új, modern, 9.000 négyzetméter alapterületű, napelemekkel felszerelt, 3.000 ülőhellyel és további 1.000 állóhellyel rendelkező multifunkciós csarnok építésébe kezd.

A csarnok építése 2022-2024 között várható. Ha az új elkészül, akkor a régi helyére 100 férőhelyes új parkoló épül.

22 hozzászólás

22
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
FALCO1980kinemugralMarillioncsocsaSzimba Recent comment authors
FALCO1980
Olvasó

3000-en fognak ülni a sötétben??

Marillion
Olvasó

Várjuk Zalaegerszeg új sportcsarnokát…és mellé végre erős kosárlabda csapatát….! Izmosodjon tovább a Nyugat Magyarországi kosárlabda élet….Hajrá Falco!

Kulipintyo1
Olvasó

Hmm.. új csarnok itt is ott is a sportkedvelők örömére. Már csak egy tv adó kellene ahol ezután közvetítenek kosárlabdát és minden rendben lenne ?

Rubik75
Olvasó

Ez pont az az eset,hogy az egyik szemem sír,a másik nevet.Sportrajongóként örülök,hogy épülnek a sportlétesitmények.De azt hiszem ezeket a pénzeket inkább egézségügyre és oktatásra kellene költeni.Ha az rendbe lenne jöhetnének a sporttal kapcsolatos dolgok.

csocsa
Olvasó

Régen,mikor nem épültek csarnokok,akkor is szartak az egészségügyre,sőt mostanság a kórházakra sem jut kevesebb,bár ha több jutna biztosan jobb lenne.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Nézze meg mindenki a kommentszekciót és aki ezek után diktatúrát kiált arra nem tudok mit mondani…Csak a Vadhajtások!Csak a Fidesz!

Ktopi
Olvasó

Az iskola, ahol tanítok, idén 66 éves. Épp ennyi idős a vizesblokk a tornaterem öltözőiben. Ott egyetlen diák sem tud letusolni. 🙁 Ha majd esetleg mindenhol felépül minden, akkor majd esetleg az iskolákkal is lehetne foglalkozni?

Szimba
Olvasó

Akkor cseréljen igazgatót az iskola,mert egy lusta dög lehet a vezetőség!Pályázni kell és felelősen gazdálkodni! Egy sport oldalon fikázni a sport létesítmények építését,ráadásul állandó hozzászólóktól,nálam veri a biztosítékot!!!
A Szoc.libek ennyit tudnak,hatalmon lopni,ellenzékben meg a jót is kritizálni!!!!!!!!!!!!!!!!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Kár ,hogy nem Bencze Tomit állitottátok a képre múltkor nagyon jól mutatott a “háendemes” öltönyében a MINISZTERELNÖK ÚR mellett…

kinemugral
Olvasó

te idióta

Laposvár
Olvasó

Jó ez a kampányidőszak…. 🙂

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Minden utcasarokra egy stadiont,minden térre egy sportcsarnokot !!! Éljen a Párt ! Amúgy Zalaegerszegen még nagyjából van is igény rá…

Setback
Vendég
Setback

Te rosszindulatú gyökér! Egy kosárlabda portálon szidod a csarnoképítést? Nem találsz erre megfelelő fórumot? Te tipikus “semmise jó, szar az életem is” típusú ember vagy.

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Zoltán borzasztóan liberális gondolkozású ember jobban gyülöli Orbán úrat mint a Gyurcsány kigyó feri valaha is….

derryl
Olvasó

Fel sem tételezed, ha valaki utálja a csúti vajdát, attól az még nem liberális? Agyűrmosott szerencsétlen!

Kalok Kevin
Vendég
Kalok Kevin

Vártalak már te buzi libsi…. 😀 😀

Gecse J. Márió
Olvasó
Rougenoil
Olvasó

Csak kenyeret és cirkuszt…. ugye?

ldd
Olvasó

No de kérem!
Micsoda dolog, hogy a ZÁÉV még pont Zegen nem épített legalább egy sportcsarnokot!

Különben a Kórház, hogy áll?
A jó múltkor a Tóth Ádit Kanizsára kellett átvinni röntgenre …

Megyeri 80
Olvasó

?
Ezt a csarnokot is a ZÁÉV épìtette valamikor 1977-80 között!
A korház tudtommal átadva!
Nem kötekedés, csak válasz!

ldd
Olvasó

A födém nem úgy lett méretezve,hogy elbírja a röntgengépet. Azt is megoldották?

Megyeri 80
Olvasó

Hát ez jó kérdés, 3-4 hete voltam röntgenen akkor volt gép is födém is !

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés