Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

233 pont, pécsi győzelem, hat felvonásban

Nem akármilyen izgalmas, fordulatos meccs volt.

  •   

Pécsi VSK-Veolia - Zalakerámia ZTE KK 119-114, h.u. (19-18, 21-17, 22-28, 28-27, 15-15, 14-9)

Bajnokság, 20. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2300 néző
V.: Ádám J., Minár L., Tóth C. (Faidt M.)

PVSK: Pongó 11/3, Ruják 7/3, Smith 24/6, Budimir 24/6, Horti 13/3. Csere: Csirics 7/3, Diggs 20/6, Aiken 13.

ZTE: Bibbins 34/9, Johnson 21, Williams 17/9, Szabó 7, Agafonov 20. Csere: Djurics 11/9, Bagó -, Doktor -, Simon 4, Gulyás -.

A Falco elleni zárt kapus edzőmeccset még sérülés miatt kihagyó Johnson a Pécs elleni bajnokira már visszatért a Zetébe. 7-0-val kezdtek a vendégek, de 9-9-nél már egál volt, időt is kért Ante Nazor. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Diggs hármasával 19-18-as eredménnyel zárult az első negyed.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Pécs vezetgetett, de a ZTE sem szakadt le. Pongó kosara volt az utolsó az első félidőben, 40-35-tel fordultak a csapatok, pedig nagyon gyengén dobtak mezőnyből a vendégek (28.6 %). Elsősorban Bibbins igyekezett meccsben tartani a Zetét.

Szabó kosarával zárkóztak a kék mezesek a fordulás után, de továbbra is őrizte pár pontos előnyét a Vasút, Csiricséknek mindenre volt válaszuk. Élvezetes, lüktető volt a meccs. Időnként megléptek a hazaiak, de a ZTE nem adta fel, és szép fokozatosan ledolgozta hátrányát. A harmadik tíz percben huszonnyolc pontig jutottak a vendégek. Az utolsó pillanatban Bibbins kosarával alakult ki a harmadik negyed végeredménye (62-63).

Elképesztő meccs volt (fotó: Zsu)

Johnson tovább növelte a különbséget, sokkal pontosabban játszottak a zalaiak mint az első félidőben. Ebben a periódusban már a baranyaiak rohantak az eredmény után. Horti követett el sportszerűtlen faultot, Bibbins két büntetője után egy hármast is bevágott, 2:22 vissza, amikor 82-86-nál időt kért Alekszics. Agafonov kosarával már hattal ment a ZTE, úgy tűnt, le is zárhatják a meccset a vendégek. Izgalmasan alakult a hajrá, Diggs és Smith hármasa is lejött, Budimir duplájával visszahozta övéit 86-88-ra, időt kért a Zete, 40 másodperc volt hátra. Agafonov lefordult Rujákról, aminek újabb kosár lett a vége. A vendég szurkolók újra reménykedtek, ám még mindig volt fordulat a meccsben. Diggs két büntetőjével lett 88-90, majd Williams faultját követően Budimir büntetőkkel kiegyenlített (90-90). Időt kért a ZTE. Johnson hármasa lejött, jöhetett a hosszabbítás. Az egyik oldalon Horti, a másikon Simon, Szabó és Williams nélkül, ők ugyanis addigra már kipontozódtak.

Csirics rögtön bevágott egy duplát, Agafonov faulttal együtt dobott kosarat, de a büntetője kimaradt. Smith-től jött egy hármas, majd Johnson is faulttal együtt volt eredményes, ráadásul neki a plusz egy is összejött. Diggs is kiszállt (95-95). Továbbra sem szakadt le egyik csapat sem a másiktól, váltott vezetéssel haladtak előre a felek. 100-101-ről indult az utolsó perc, Budimir eladta, de rontott a ZTE is. Smith üres hármasa kimaradt, így Budimirnek faultolnia kellett. Bibbins mindkét dobását értékesítette, időt kért Alekszics (100-103). Újabb kapitális hiba a vendégektől: Smith-t Gulyás tripladobás közben faultolta. Az amerikai csak kettőt dobott be, az utolsó kimaradt, a lepattanó pedig a vendégeké lett. Bibbins dobhatott kettőt, hibátlanul. Két másodperc volt hátra, egészen elképesztő jelenet következett: Smith bevágta a triplát, jöhetett a második hosszabbítás (105-105).

Budimir hármasa is a gyűrűben landolt, majd Pongó labdát szerzett és ziccert dobott, 110-100-nál időt kért Nazor. Aiken is rátett a különbségre, már héttel ment a PVSK. Próbálkoztak ugyan becsülettel Agafonovék, de innen már nem volt visszaút. A ZTE ezen a mérkőzésen mindent felvonultatott abból, ami jellemezte eddig az egész szezonját.

  •   
60 hozzászólás

60
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
28 Comment threads
32 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
37 Comment authors
BuborkaLaposvárBozicDrazsenDowntown Recent comment authors
Laposvár
Olvasó

Nem nagyon értem hogyan lett 105-105-ről 110-100 a Pécsnek, de OK, egy ilyen meccsen bármi megeshet 🙂

“Smith bevágta a triplát, jöhetett a második hosszabbítás (105-105).

Budimir hármasa is a gyűrűben landolt, majd Pongó labdát szerzett és ziccert dobott, 110-100-nál időt kért Nazor.”

Koops
Olvasó

Gratulálok a győzelemhez srácok! Nagyot mentetek egész meccsen!
Sajnálatos módon a játékvezetés most is szépen szerepelt mind a két csapat részére…
Hajrá Pvsk!

rainbow
Olvasó

Nazor és Bibbins a két PROFESSZOR-DOKTOR…két igazi ÉSZEMBER.
Ceciliát meg vissza a FAKANÁL mellé, ne döntse már el a “nagyfiúk” játékát!

csakAPécsiVasut
Olvasó

Az is érthetetlen volt, hogy, ha azt kéri az edző, hogy dobd be, akkor miért nem cserél a dobás után, hogy mindenki el tudjon helyezkedni, ill. Miért nem állít embert a bedobó elé. Ezek nagy hibák, amikkel kicsit esett a nimbusza a Nazornak.

Downtown
Vendég
Downtown

Szóval Ceciliát a fakanál mellé, meg nagyfiúk? 🙂

remélem nincs feleséged vagy barátnőd, mert őszintén sajnálom Őt…
gondolom arra azért jó, hogy a szaros gatyádat kimossa…

Beniben
Olvasó

Gratulálok a Pécsnek! Egyrészt a 2300 (hihi) nézőhöz, másrészt, hogy érvényesítették a hazai pálya adta előnyöket…
A zsűriasztal idő-kezelése is megér egy misét…
Olykor szórjuk a másodperceket, egy beeső kosár után, fut tovább az óra, majd máskor 0.2 mp-ből csinálunk kettőt…
A bírók ténykedése határozott fejlődést mutat és teret nyer itt is az emancipáció, hogy nem lóg ki Ci(k)like, hisz ő is ugyanolyan hülye, mint a társai!
Mindezek ellenére gyermeteg hibák miatt vesztettük el a meccset…
Arra is választ kaptunk, hogy nem jött jól az 1 hónap kihagyás, de talán ennek később lesz hozadéka! Ebből most tanulni kell, és csak előre!!!
Hajrá ZTE!!!

csakAPécsiVasut
Olvasó

Mondom,ha nem lesz sérülés, akkor mi játszunk a döntőt a Falcoval!

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok a Pécs csapatának!!!

Sokat írtam de inkább kitöröltem. Lehet rakni a minuszokat így is. Röviden :
– Gyenge játék!
-Alapvető, elemi hibák!
-Ismét ötlettelen játék!
-Beleszarok hozzáállás!!!
-Lassú, komótos, öreges mozgás 1 hónap szünet után!!! (Szöszi, Agafonov)

Ha valaki a statot nézi, elég csalóka. A rendes játékrész végén 3 játékosunk állt 5,7,9 pontal. Ebből 2 légiós. Djurics és Agafonov. Így nem lehet meccset nyerni! Szöszi teljesítménye pedig egyenesen katasztrófa! Akin védekezett az kosarat dobott!! Se pont se védekezés!!! Ez nagyon kevés! Ha ma nincs Bibbins, belenézünk egy 15 be!!!
Simán nyerhető meccs volt. Kár érte. A következőt be kell húzni!!!
Hajrá ZTE!!!

Tomika2
Vendég
Tomika2

Én szóltam előre, hogy egy új edző varázsa 2-3 meccsig tart. Lehet, hogy széthajtotta őket, de a végén ha másnak nem, Nazornak kellett volna gondolkodnia. Nem biztos, hogy Williamsnak meg Jonhsonnak ez a nagyon kontrollált játék annyira fekszik.

Bozic
Olvasó

Tomikaddal azert egy 20-as buktaba beleszaladtatok volna.
Kar ezert a musorert amit csinalsz itt.

Szombathelyikent remelem, hogy soha nem ul le tobbet sem a Falco, sem a Zte padjara.

panther
Olvasó

A szezon mérkőzése volt eddig, hatalmas fordulatokkal. Kétszer is temettem már a csapatot, de mindkétszer visszajöttünk a sírból. Ezért hatalmas dicséret illeti a fiúkat, a játék azonban időnként akadozott. Egyébként gratulálok a ZTE játékosainak és szakmai stábjának is, remekül felkészültek, Bibbins pedig extra volt. Csak a második hosszabbításban láttam rajta némi fáradtságot, ami nem is csoda… Szerintem végig ő tartotta meccsben a Zetét, de végül az ő hatalmas hibája is kellett, hogy ne nyerjetek. Nálunk talán Smith, Budimir és Pongó játszott az elvárható szinten, bár ők sem nyújtottak végig kiegyensúlyozott teljesítményt, Aiken még nincs igazán formában, Diggs továbbra is rejtély… Olvass tovább »

ZTE01
Olvasó

Egy igazi bohóc vagy😀
Légy büszke inkább a pécsi színház nézőkre.
Soha nem fogjátok megtudni mi az a tradíció és fanatizmus!
Csak a Zete!

wiley
Olvasó

Az a tradíció meg a fanatizmus,hogy szidjátok a saját játékosotokat meg lekurváztok egy nőt??? Gratulálok te agyhalott…

Falcokc99
Olvasó

Micsoda tradíció, pár részeg beutazza az országot hőzöngeni meg kurvaanyázni egy jót 😀 ja és visznek magukkal egy zászlót, hogy azért úgy nézzen ki ők szurkolók 😀

nazol
Olvasó

Óóóó kussolj már te tradíció és fanatizmus szakértő! Imádom az ilyen nagy szavak puffogtatóit?! Te mi a szart tettél az egerszegi tradícióhoz? Lófaszt se, mert valószínűleg “beleültél” ebbe a kurva nagy tradicióba, és most magas lóról osztod a gyökérséget! Bebaszni és kurvaanyázni jelenti a tradíció folytatását Zalaegerszegen? Csak kérdezem. Én 39 éves vagyok és Olaj szurkoló 1995 óta. De sosem hivatkoznék tradícióra, meg fanatizmusra, mert azt nem én, vagy baráti köröm építette fel Szolnokon. Én csak “élvezője” vagyok ennek a csodás dolognak, ami itt van. Nem vagyok álszent, én is üvöltöttem annó bírónak, játékosnak rendesen… de nem hivatkoztam arra, hogy… Olvass tovább »

Fishcarver
Olvasó

Vissza lehet majd nézni valahol a meccset?

Net Udmeg
Olvasó

Számomra érthetetlen, hogy Bibbins 102-103-as eredménynél, amikor már csak 2 mp van vissza a meccsből, akkor miért dobta be mind a két büntetőjét! Ha kihagyja az utolsót, akkor megnyerik a meccset!

Drazsen
Olvasó

Mert ő nem olyan rafkós, mint Perl Zoli !

LaBe
Olvasó

Ok, de Az a Benke volt 😜

Buborka
Olvasó

Szerintem a Falco – Dijon meccsre célzott

Sajka
Olvasó

A ZTE eléggé nagy balfasz volt, hogy ezt a meccset nem húzta be….

SárgaPárna
Olvasó

Valaki nem tudja, hogy Katafán megállt ünnepelni a szarmada?

ZTE01
Olvasó

Mit keresel egerszegi cikkek alatt te szartartály?

Tomika2
Vendég
Tomika2

Végezd el a 8 általánost te nincstelen! Pécset nem tudod hogy hol van, vagy Katafát?

ldd
Olvasó

Lacika 1. tippje:
” Azt gondolom, hogy a Pécs, ha komolyabb célokat szövöget – és miért ne szövögetne -, akkor hazai pályán egy öt pont körül meg fogja verni a Zalaegerszeget.”
Csillagos 5-ös!

JACKSON
Vendég
JACKSON

Nem irigylem Nazort!Hazájában17-19éves gyerekek kopogtatnak Aba Ligás,Euroligás csapatok kereteibe míg itt huszonéves agyilag defektes tesiből felmentett fiatalokkal vív lehetetlen harcot.Ma megint nem beletettek hanem kivettek….

Kovacs László
Olvasó

Ebben “szegény” Nazor is vastagon benne volt, hogy kikaptunk. Egyébként meg milyen huszonéves fiatalokról írsz te szerencsétlen? Doktor Peti már bizonyította hogy tud kosárlabdázni, ma 20 másodperc játékidőt kapott…

JACKSON
Vendég
JACKSON

Gulyás hány éves?Átlagban minden 9.meccse ha valamit hozzá tud tenni.Bagó fél tucat edző véleményét nem tudja megcáfolni ugyanis ennyit fogyasztott el.A vonal a neve mellett már már megszokott.Doki jókezű de szerintem Nazor szerint nem harap.Ezért játszik keveset.Nyáron kellene hozni egy extra Magyart, mert 114 pontból 4 pont a pados Magyarjainktól szerintem Borzalmas kategória!

*Z*T*E*
Olvasó

Itt nem volt semmi csalás egyszerűen annyira buták voltunk hogy az ifinek lehet mutogatni hogy mit nem szabad csinálni az utolsó 1 percben! Rendes játékidőben 4 ponttal vezetünk 2* adjuk el a labdát 1 percen belül! 6 sec van vissza 2 ponttal megyünk és faultol Wiliams az ellenfél térfelén! Ráadást már mindenki ismeri… pár másodperc van vissza 3 pont előny minden megoldás jó! jó a sima fault vagy engedni a kettest… NEM faultoljunk 3-as közben persze úgy se mered “várj fogd meg a söröm!” Az a szerencsétlen srác még ki is hagyja az utolsót megvan a pattanó 2 sec fault… Olvass tovább »

Tomika2
Vendég
Tomika2

Igazad van! Ez nagyon amatőr volt. Ezzel elment a Zetének a felsőház. Eddig tartott a Nazor varázs?

Milenko
Olvasó

Részben igazad van. De azt mondd meg legyszi, hogy mire kaptak 2 mp-et?

*Z*T*E*
Olvasó

Szerintem nincs jelentősége hogy 1,5 sec van az órán vagy 2,2 ezt nem így kell lemeccselni

donnarumma
Olvasó

Tökéletesen összefoglaltad

panther
Olvasó

Korrekt összefoglalása a lényegnek! Én is gratulálok Nektek, hatalmasat küzdöttetek, Bibbins pedig egészen elképesztő volt, (persze nem a 2. bedobott büntetőre értem!) 🙂

Pvsk Fanatic
Olvasó

Gratulálok a csapatnak! Kétszer is sikerült egyenlíteni, mikor már veszni látszott a meccs, ezért jár az elismerés! Remélhetőleg Aiken lába teljesen rendbe jön, mert azért még messze van az év eleji formájától, de így is sokat hozzá tudott tenni a játékhoz szerencsére.

ZTE is megérdemli a gratulációt, mert hatalmasat küzdöttek, az irányítójuk erőnléte pedig irigylésre méltó, végig egész pályán védekezett és így is dobott 34 pontot. A “szurkolóik” viselkedése mondjuk nem semmi, Agafonovot szidják mikor lecserélik meccs közben, hülyekurvázzák a bírónőt, csodálom nincs közöttük egy normálisabb, aki ilyenkor rászól a többire.

Így tovább srácok, Kaposvár ellen mindent bele!!!!

Hajrá Vasút!

Milenko
Olvasó

2300 néző? Ekkora hazugságot már rég nem olvastam.Ahogy ekkora csalást sem láttam mèg idén.
Szánalmas játékvezetés,

Cibona5
Olvasó

98:94-nél fújtak egy védő hibát Bibbinsre,amikor Diggs belement, hiba és 2 pont a Pécsnek. Bibbinst lábbal akadályozza Ruják, kilép az oldalvonalon, újabb 2 pont lehetősége a Pécsnek. A hosszabbítás végén nem értettem, hogy a lepattanó után, hogyan maradt még idő hátra. Ennek ellenére, ha Bibbins kihagyja a második büntetőt, akkor nyer a ZTE. A rendes játékidő végén a sporik hibáztak, az első hosszabbítás végén pedig Bibbins hibázott. Ilyen a sport: a ZTE kétszer is sokat tett a sikerért, mégsem sikerült nyernie.

Emőkefan
Olvasó

A szokásos egerszegi duma, ha kikapnak: csaltak a bírók. Fel sem merül bennünk az, hogy a padjuk egy nagy szar!!

Captain Macko
Olvasó

Gratulálok a bíroknak. Ja bocs nem! Csalással kezdődik a forduló. ZTE Győzelmét vették el és ennyi!

csakAPécsiVasut
Olvasó

Magyarázza meg valaki, hogy 2 másodperccel a vége előtt, miért dobja be a büntetőt???? Kurva nagy hiba!!! Kár bírózni a zetéseknek!

Sedmakfun
Olvasó

Ott már nem 2 mp, hanem 0,2 mp volt. Csak a jvk maskepp gondolták

csakAPécsiVasut
Olvasó

És? Kettőnél akkor is kihagyom

Sedmakfun
Olvasó

Kellett 3 p az egymás elleni miatt

lujo
Olvasó

Ebben teljesen igazad van, nem értem miért nem hagyta ki… mégha meg is szerzitek a lepattanót lepörög az óra.

csakAPécsiVasut
Olvasó

Mondjuk 2.8 után egy kihagyott dobás, lepattanó, passz, majd fault, hogy fér bele 8 tizedbe az talány…..

LaBe
Olvasó

Már a rendes játékidő utolsó támadásánál is könnyű labdát adott el.

Cibona5
Olvasó

Igazad van. Hiba volt. De feljebb leírtam a rendes játékidő végét, ott azért a sporik a Péccsel voltak.

Ztekk013
Olvasó

Nyerhetö meccs volt ez srácok 🙂 De hatalmas gratula Pécsre….Hajrá ZTE 😉

LaBe
Olvasó

Sajnos Bibbins most agyatlan volt.

lujo
Olvasó

Kár azért az utolsó másodperces hármasért, jó lett volna ez a győzelem.

Mexx92
Olvasó

Hatalmas meccs volt! Kár hogy csak telefonon keresztül tudtam követni. Gratulálok a srácoknak hatalmas tartásról tettek ma tanúbizonyságot. Gratulálok a ZTEnek is hogy ilyen hosszú meccsre kényszerített minket! Hajrá PVSK!

donnarumma
Olvasó

Gratulálok a játékvezetőknek. Ez férfi munka volt!(és női)
44 büntetőt dobatni a vendég csapattal, ez új rekord! A 3 negyed utáni 33 biztos!
A sors iróniája, hogy a végén a bedobott büntető miatt kaptak ki…
Ez fájhat a ZTE nek, mert ez így egy hozható meccs lett volna

Sedmakfun
Olvasó

És ha még az Agafonov elleni faultokat is lefújták volna

donnarumma
Olvasó

Szerintem is jobb lett volna, ha neki befújnak 2-3 jogost és Bibbinsnek meg nem a 4-5 kamut…

Megyeri 80
Olvasó

Elöső sorban gratulálok a Pécsnek ez szép mérkőzés volt!
Azért nem gondoltam volna, hogy a világ két legdúrvább csapatát láthatjuk a mai nap! 61fault 80büntető 5 kipontozódott játékos!

torma
Olvasó

A Ceciliának azért elmagyarázhatták volna a többiek a szabályokat mielőtt pályára lépett.Fogalma nem volt mit fúj.

SárgaPárna
Olvasó

Szaaaaar ZTE….

Megyeri 80
Olvasó

Anyukád nem hiányol, ki a halál retkes fasza kiványcsi a te nyomorodra, vannak ám a világon olyan emberek is akik megpróbálnak normális kommunikációt folytatni egy fórumban! Ha valami fóbiád van a Falco kivételével minden csapattal szemben az a te saját problémád és meg is tarthatnád magadnak!

Sedmakfun
Olvasó

Ilyen mocskos csalást regen láttam. Az utolsó 2 mp kb 5ig tartott.

panther
Olvasó

Elhiszem, hogy csalódott vagy, de ha okosabb lett volna a csapatod a rendes játékidő végén, vagy ha Bibbins kihagyja a 2.büntetőt, akkor most nem kellene Neked sem kifogásokat keresned… 🙂

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés