Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

22 pontos hártányból fordított és nyert a DEAC a Paks ellen

Mócsán és Drenovac extrája döntött.

DEAC - Atomerőmű SE 87-85 (23-28, 17-31, 27-14, 20-12)

Bajnokság, 20. forduló.
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Nagy Viktor, Makrai Márton, Rácz Zsolt Róbert (Balogh László György)

Debrecen: Edwin 10, Hőgye -, Drenovac 23/3, Williamson 9/3, Buljevics 12. Csere: Tadics 9/3, Mócsán 24/15, Neuwirth -.

Paks: Ihring 14/9, Clarence 22/6, Géringer 6/6, Nicholson 20/6, Wooten 5. Csere: Kovács 7/3, Kékesi -, Kucsora 6/3, Knowles 6, Dorogi -.

Clarence óriási zsákolásával vette kezdetét a találkozó, Nicholson nehéz tempója esett be, majd közelről is beköszönt, Williamson hármasával került fel az eredményjelzőre a DEAC. Clarence dobott be két büntetőt, Ihring egy pontot a vonalon hagyott, Edwin tört be remekül. Drenovac kettesére Géringer egy triplával válaszolt, Clarence zsákolt egy labdaszerzés után, Drenovac a vonalról volt hibátlan (9-14). Knowles szerezte meg első paksi pontjait, Edwin találta meg Williamsont, Knowles egy rontott dobást is visszatett. Drenovac kosarára Ihring felelt, Buljevics második esélyből szerzett egy kettest, a Paks légiósa azonban kintől sem hibázott. Géringer újabb hármasával már 9 pont volt a különbség, Nicholson büntetői után Drenovac is elsüllyesztett egy hármast. A negyedet Tadics három pontja zárta. 23-28

Kucsora triplájával folytatódott a játék, Nicholson visszaállította a közte 10-et, Mócsán ezt egy hármassal orvosolta. Kucsora megmutatta, hogy a triplavonalon belül sem elveszett, Drenovac egy rontott dobást pofozott a gyűrűbe, Tadics szép tempót eresztett el. Nicholson és Williamson szerzett két-két pontot, majd a DEAC magasembere egy 2+1-et is bemutatott, Wooten zsákolt faulttal együtt. Mócsán újabb hármasa akadt be, Clarence értékesítette büntetőit, Wooten kosara után Andjelko Mandics időt kért (36-44). Edwin dobott egy középtávolit, Géringer szerzett labdát amiből Nicholson büntetett, Kovács triplája után megint időt kért a Debrecen. Nicholson sem hibázott távolról, Kovács kettese után Drenovac talált be, a félidőt Ihring hármasa zárt. 40-59

Clarence hármasával rögtön a harmadik negyed elején átlépte a különbség a 20-at, Edwin tört be két pontért, Nicholson középtávolija után Mócsán szórta be harmadik tripláját. Edwin dobott be két büntetőt, Buljevics csökkentette tovább a hátrányt, Kovács zárta le a hazai futást. Williamson egy pontot a vonalon hagyott, Buljevics közelről volt eredményes, Mócsán hármasa után Sebastjan Krasovec időt kért (55-66). Mócsán már 10 ponton belülre hozta a DEAC-ot, Clarence és Edwin találata után Ihring értékesített egy nehéz kísérletet. Mócsán villant megint, Nicholson távolról szórt egy hármast, de a DEAC vezére három büntetővel annulálta ezt. Buljevics fordult le remekül, így 6 pontos differenciánál szólalt meg a duda. 67-73

Drenovac tört be nagyszerűen, Buljevics saját rontott dobását piszkálta vissza a gyűrűbe, a Paks ismét időt kért. Tadics egalizált, Mócsán pontjai pedig már a vezetést jelentették a hazaiaknak, Clarence zárta le a hazai jó sorozatot (75-75). Drenovac törte fel a vendég védelmet, aztán egy tempót is elhelyezett a gyűrűbe, sőt két büntetőt is. Clarence volt az első aki a Drenovac-showba közbe szólt, majd zsákolt is egyet, a DEAC pedig időt kért. Hosszú kosárcsendet Tadics zárt le, Ihring triplájával már csak egy pont volt a különbség, Mócsán sietett csapata segítségére. Buljevics fejezett be egy szép figurát, Krasovec mester 1:12-vel a vége előtt kért időt. Ugyan ezt követően felzárkózott két pontra még a Paks, sőt lehetősége is volt egyenlíteni, de ez már nem jött össze. 87-85

 

30 hozzászólás

30
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
dbrcnsprtcsocsaAnnaRámen11-12paprika Recent comment authors
csocsa
Olvasó

Nincs itt nagy hókusz-pokusz,22 pontról kikapni mármár bűn kategória

ReddTardált
Olvasó

10 légiós csere után , meg egy edzo csere kene újra, és akkor meglehet az áhított 8, nevetseges csak ne fajna mikor nevetek .

Rámen11-12
Olvasó

Sebastian Krasovec leigazolta az A-csoport két leggyengébb centerét, Wootent és Knowlest! Meg tegnap este 24 pontról kikapott a csapatával Debrecenben!
Gulyás Robi! Meddig még?

paprika
Olvasó

Ki ismeri azt a viccet, hogy a Paksnak kettővel kevesebb győzelme van, mint ahány légiósa?
Ja, hogy ez nem vicc? De durva.

jebote
Olvasó

Kellene pár csere még az átigazolási határidőig…Krasovecet ettől kreatívabb szakembernek gondoltam, mint amit bemutatott a második félidőben. Semmi változtatás, lassú játék és hagyta, hogy a Clarence 20+leütést elhasználjon egy támadáson belül. Pedig az első félidőben szépen járt a labda és rendre megbüntették a Debrecen hibáit.
+Érdemes lenne össze adni, hogy a szövetség mennyire gazdagodott meg a Paks igazolásain, lassan elmehetnek főszponzornak.

tormentor
Olvasó

Azt hittem a mai nap legnagyobb bukója címet Novák Katalin viszi el, sikerült rácáfolnunk.

Franky77
Olvasó

A helyszínről megtekintve borzalmas volt látni…

albc
Olvasó

Az a fránya demokrácia. 🙁

Incicica
Olvasó

Kucsora Csaba eladásával jól járt a pénztelenséggel küzdő Jászberény. Csaba pedig bebizonyítja hétről-hétre, hogy nem A-csoport színtű kosaras, és ezt nem bántásképpen írom..

ReddTardált
Olvasó

Ebben ma megint minden benne volt h mi a gond velünk . Nálam Krasovec lapát , vastagon az ő meccse , ez a Kucsora meg max akkor érthető ha vmi eltitkolt fia . Az új svéd jatekosunk egy nagyon jó képességű jatekos de nagyon buta és melle nagyon nagy arca van , amit hoz azt el is bukjuk a butasagain hozza is egy kemeny edzo kéne.. Centerek meg … hat sikerült megint hozni egyet aki huzza a lábát , és beárazta őket az a Buljevics akit ha két éve nem küldünk el kiestünk volna . Iszonyatos mennyiségű elköltött pénz után… Olvass tovább »

KHG
Olvasó

Krasovec ezt most szépen elbaltáztad! Több mint 20 pontos előnynél, számomra felfoghatatlan, hogy hogyan lehet Ákost fent hagyni, amikor védekezésben, talán az egy labdaszerzésén kívül nullát produkált és folyamatosan kaptuk róla a kosarakat… Geringer szinte egész végig jól védekezett és támadásban is abszolút használható volt. Nem értem mi ilyenkor a probléma? Az hogy fiatal? Érdekes a 4. negyedben mégis pályára állt (le is dolgoztuk a hátrányunk). Clarence, Nicholson, Ihring, Wooten szépen játszott! Knowles nem tűnik rossznak, remélem felveszi a ritmust a következő meccsre. Ui.: A debreceni kommentátorral valaki kezdjen valamit, mert súlyosan káros a nézők idegrendszeri egészségére.

4.negyed
Olvasó

Én ezt inkább a Kucsorára látom igaznak… jobban mint a Kacsára…

KHG
Olvasó

Kucsora helyett jobban jártunk volna szerintem, ha Frankot megtartjuk az előző szezonból, aki legalább tepert, és tudott védekezni. Kacsával az a problémám, ha már védekezésben nem is olyan éles, legalább támadásban forgassa valahogy a csapatot, és ne az legyen hogy több percen keresztül lefagyunk, és nem bírunk pontot szerezni…

ReddTardált
Olvasó

Hogyan forgassa mikor együtt játszik általában ezzel a svéd labda mágnessel meg Ihringel ? nagyon ritkán irányít ő itt, mert a kérés az h másik kettőnél legyen labda ,a svéd egy jó képességű ember de iszonyat mennyiségű hibával dolgozik , abban egyetértek h egyértelműen Karaso meccse , de főleg Kucsora miatt és a rotacio kezelése miatt .

KHG
Olvasó

Svéd labda mágnes? Azért, mert a 4. negyedben hozzá vágták a labdát, hogy “nesze hülyegyerek” kezdjél valamit? Mindegy ezen nem fogunk össze veszni, értem egyébként a te érvedet is.

4.negyed
Olvasó

Hozzá vágták? ???? javaslom nézd vissza a meccset . Megy oda az ihringtol elkérni a labdát . Hány olyan támadás volt amikor pumpálta és pumpálta 10-15 mp-en keresztül . Végén -2 -nel 3 támadás az egyénieskedése miatt ment el… nézd vissza

KHG
Olvasó

Végig néztem! A Sopron elleni mérkőzésen előbb mondtam volna azt, hogy önző volt, de ez most egyáltalán nem volt igaz.

ReddTardált
Olvasó

Nézd meg ujra csak negyedik negyedet én megtettem , Kovács dolgot azonnal el fogad engedni konkrétan nem irányított nem volt nála labda se , ami nagyobb baj h ez a svéd srác Ihring elől is elveszi a zsugát és rossz a hatékonysága , rendbe kéne tenni szerepeket , már hallani h nem jönnek jól ki , ez is edzői felellősség lenne .

KHG
Olvasó

Leginkább a 3. negyedre értettem. Szerintem kiegyezhetünk abban, hogy a svéd srác képességei megvannak, csak az edzőnek rövidebb pórázon kéne tartania. Én csak azt nem akarom elhinni, hogy ezt Krasovec nem látja… egyes játékosok hosszú percen való pályán tartásáról nem is beszélve, amikor tisztán látszik, hogy az illető többet árt, mint használ.

MTEMTEMTE
Olvasó

Meg tudnád mondani mi a jóisten bajod van a debreceni kommentátorral? Azon túl, hogy ha a csapatod így beszopja a végét és ezt lekommentálja, azt elhiszem, hogy kurva szar hallgatni. Egy kifejezetten intelligens, értelmes, jó stílusban közvetítő figura, aki ráadásul nem beszél hülyeségeket. Én kifejezetten kedvelem.

KHG
Olvasó

Egy kommentátor legyen már objektív abban a 4×10 percben amíg a felek összecsapnak… Nem vagyok kíváncsi a 15. huhogására amikor dobnak egy sima ziccert, hiába egyértelműen DEAC szurkoló… ezen kívül semmi probléma nincs vele némelyik kétértelmű “szellemes” megjegyzésétől eltekintve.

dbrcnsprt
Olvasó

Most Mindigfosgos kommentárról beszélsz vagy a speakerről? Mert utóbbit általában hazai csapat adja.. Ha nem tetszik mute-old le. ????????

Franky77
Olvasó

Kacsa nem volt rossz… Nem rajta múlott.

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Kucsora +- mutató -17. Nincs több kérdésem

Anna
Olvasó

Azt látom, hogy sokan az edzőt és a Kucsorát hibáztatják az elvesztett mérkőzésért. Kucsora az első félidőben játszott nagyrészt, 50%-os doboszázalékkal, az első félidőt 19 pont + ban zártuk. A második félidőben talán 3 percet játszott, inkább Géringert vitte fel. Akkor Kucsora miatt kaptunk -21-et a 2. félidőben? Az edző, aki szerintem jó képességű, de sajnos a jó képességű, de játékintelligenciában szerény képességű játékosokkal nem tudta megértetni a koncepciót, azt, hogy a helyzetfelismerésben, kiosztásokban, passzokban és nem egyedi megoldásokban van a győzelem titka.

albc
Olvasó

Lottónyeremény, 10 légiós/szezon, bukta 22 pontról. Ez az igazi atomszopás.

4.negyed
Olvasó

Edző urunk ? Azon kívül hogy kucsorat nyomatjuk esetleg hallott e már az időkérésről? Tudja e hogy mennyi áll egy meccsen a rendelkezésére?

tormentor
Olvasó

Gulyás Robinak most egy szimpatikus húzása lehetne:kibassza Kucsorát

Expert
Olvasó

Buljevic szépen bemutatta az oktatófilmet a paksi csodacentereknek.

Franco
Olvasó

A csajodat leszabta vki a csapatból vagy mi bajod?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés