Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

2022 elején nyit a Magyar Kosárlabda Múzeum

Gyűjtik hozzá a tárgyakat, bárki segíthet!



:

:

2022 elején nyitja meg kapuit a sokak által régóta várt kosárlabda múzeum, melyet a Magyar Kosárlabda Archívum Alapítvány fog berendezni – írja a Magyar Kosárlabda Múzeum Facebook oldala. A múzeumban – ahogy az egy ilyen létesítménytől várható – megelevenedik a múlt, előkerülnek a régi idők nagy sztárjai, jeles személyiségei, híres bajnokcsapatai, eredményes kupacsapatai, a válogatottak sikerei olimpiákon és az Európa-bajnokságokon, minden ami a magyar kosárlabdasport hírnevét növelte.

Hatalmas erő rejlik abban, ha egy sportág művelői összefogással képesek tartalommal megtölteni a kiállítóteret. Ehhez a nem kis vállaláshoz kérik most a kosárlabda szeretők segítségét:

A Magyar Kosárlabda Múzeum felhívása:

Bárki bármilyen országosan vagy nemzetközileg jelentősnek értékelhető emléket őriz és hajlandó lenne a kiállításnak rövidebb-hosszabb időre azt vagy azokat kölcsönözni, kívánsága szerint a kölcsönadó nevének feltüntetésével teszi. Minél idősebb a felajánlandó kosaras tárgy, annál jobb.

Legyen az tulajdonképpen bármi, a labdától a cipőig (lyukas vagy sem, nem számít), a mezig, bármi, valamelyik régi csarnok parketta darabjától a palánk maradványáig, érmek, jelvények, kitűzők (persze minél érdekesebb történettel összekötve, annál jobb), sípok, időjelző órák, gongok, zászlók, hálódarabok, edzői rajzok, jegyzőkönyvek, régi szabálykönyvek, nagy értékű díjak, kitüntetések. korabeli labdák, naplók, újságkivágások, fotók, versenydíjak, bélyegek. Minden fontos lehet! KELJEN ÉLETRE A MAGYAR KOSARASOK MÚLTJA, HADD ISMERJÜK MEG A RÉGI IDŐK JÁTÉKAIT, AZ UTAT, AMI NAPJAINKIG VEZETTE A SPORTÁGAT. EZT A ZICCERT NEM HAGYHATJUK KI!

Aki úgy érzi, hogy őriz olyan múzeumba, gyűjteményes kiállításra való kosaras témájú tárgyakat, nagy becsben tartott relikviákat, és ezt vagy ezeket szívesen be is mutatná a közönségnek, a szervezők kérik, jelentkezzen ezen az email címen: muzeum@kosarlabdamuzeum.hu

Reméljük, hogy sok “csodajó és csodaizgi” tárgy gyűlik össze és már most a múzeum bővítésén kényszerülünk gondolkodni. Jelentkezési határidő: június 20. Előre is köszönjük a fáradozást.

Neked milyen relikviáid vannak otthon? Írd meg kommentben!

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
roni20PLmajerle09RedbidDallas Recent comment authors
roni20
Olvasó

Nekem 1997-es Kelet-Nyugat All-Star meccsről, Mészáros Zalán meze.

majerle09
Olvasó

Nekem még megvan az ingem, amiben a tévét néztem, amikor kupagyőztes lett bajnok a Falco.

Dallas
Olvasó

Egy eredeti bársony-szatén ? háromszög csapatzászló, nem új,vagy tömeggyártott ,gyönyörű bordó alapon feketén : _____________________ \ / \ Szolnoki / \ Olaj / \ Kosárlabda / \ Klub / \ / \ / \ 1959 / \ / \ / ˇ

Dallas
Olvasó

grat a fórumfelülethez,3 percig rajzolgattam a háromszöget a felirat köré középre, de igy jeleniti meg……

SárgaPárna
Olvasó

A Körmend beadhatja a vitrint. 🙂 🙂

Redbid
Olvasó

Igen, a Körmend beadhatja, te meg beveheted!
Ahogy szoktad 🙂

PL
Olvasó

bizony, csak az nem büszke a múltjára, akinek nincs.

mint elso videki bajnokok, van ezer relikviánk, de ez neked ugyeee nem újdonság… ???

33goldmedals
Olvasó

Nekem van egy Sitku Ernő mezem, a Honvéd eddigi utolsó bajnoki címe megszerzésekor ebben játszott. De nem nagyon akarom kiadni a kezemből, hogy őszinte legyek.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés