Connect with us
Hirdetés

B-csoport

2020-ban nem kapott ki hazai pályán a Nyíregyháza, Siska János jövőre is folytatná ezt a jó sorozatot

A Blue Sharks vezetőedzője értékelte az őszi szezont.



:

:

Remek őszt produkált az NB I/B Piros-csoportjában szereplő Hübner Nyíregyháza BS csapata, amely a 2020-as esztendőt a tabella élén – már ami a bajnokikat illeti -, tíz győzelemmel és egy vereséggel zárja. Az együttes vezetőedzője, Siska János értékelte a mögöttünk hagyott pár hónapot.

– Nem úgy sikerült a felkészülésünk, mint ahogy szerettük volna, az ötödik héten karanténba került a csapat. Ez pont az az időszak volt, amikor elkezdtük volna lejátszani a komolyabb edzőmeccseket, illetve a hazai rendezésű, Sitku Ernő Emléktornát is el kellett halasztani emiatt. Gyakorlatilag úgy kezdtük el a szezont, hogy két felkészülési mérkőzés volt mögöttünk. Az első pár bajnokinkon nem voltunk teljes csapattal. Az idénybeli első találkozónkat a Baja ellen játszottuk idegenben, ahol egy nagyon fontos győzelmet arattunk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ott nyerni, nem ment még úgy a játék, nem volt teljes a csapat, talán egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy ott nyerjünk. Onnantól kezdve egyre jobban játszottunk és egyre jobban egészült ki a keret. Igazából a formánk a BKG elleni, hazai összecsapáson jött ki igazán, amikor győztesen hagyhattuk el a pályát. Összességében meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével. Mindig hangoztatom, hogy én nagyon fontosnak tartom a védekezést és ha hátul van egy tartása a csapatnak, akkor a támadás is működni fog. Átlagban hatvankilenc pontot kapunk meccsenként, ami eléggé elfogadható. A dobott pontokkal még nem vagyok kibékülve, azon dolgozunk, hogy még gördülékenyebb legyen a játékunk.

A vezetőedzőt arról is megkérdeztük, hogy jobban járt-e a Nyíregyháza azzal, hogy a koronavírus még a szezon elején, és nem közben ment végig a csapaton.

– Biztos vagyok benne, hogy igen. Látom a többi csapatot, hogy mennyire összerombolta náluk a csapatszerkezetet és a munkát a kialakult helyzet. Nekünk még akkor jött, amikor éppen formába lendültünk volna és így is nehéz volt visszahozni a srácokat. Talán egy kicsivel szerencsésebbek voltunk, hogy a szezon előtt jött ez a szituáció nálunk és gyakorlatilag az idény közben szereztük vissza a kondíciónkat. Nem volt benne törés, mint mondjuk a Honvédnál, vagy a Vasasnál. Utóbbinál láthattuk, hogy ahogy visszajöttek, ki is kaptak kétszer. Mi is amikor visszajöttünk a karanténból, éreztük, hogy nagyon le van épülve a gárda és ezt csak az tudhatja, akin ez végigment.

Két meghatározó játékos is érkezett az együtteshez a nyáron, de a szakember szerint nem volt gond a beilleszkedésükkel.

– Mohácsi Mátét már korábbról ismertem, még játszottunk is együtt, amikor még én is kosárlabdáztam. Sitku Ernővel ketten gondoltuk azt, hogy haza kéne hozni, mert neki is úgy alakultak a dolgai Oroszlányban, hogy nem maradt ott. Elsősorban játékosként szerettük volna leigazolni, de sajnos úgy alakult, hogy másik pozícióban is helyt kell állnia. Mint ahogy mondtam, ismertem már korábbról, tudtam, hogy milyen szintű játékos, bíztam a rutinjában amit hoz is mérkőzésről mérkőzésre. Vele kapcsolatban oda kell figyelni, hogy másik munkája is van a csapatnál és ezt a kettőt összehangolva kell neki dolgozni és teljesítményt hoznia. A másik nyári szerzeményünk, Emmanuel Ubilla, akiről szintén tudtuk, hogy milyen, hiszen sokat játszott a magyar élvonalban korábban. Azt gondolom, hogy ő egy meghatározó légiós volt az A-csoportban is. Igaz, ő már idősebb kosaras, de pontosan ezért tudtuk mindkettejüket könnyebben beépíteni, mert rutinosak és tudják, hogy mit kell csinálni a pályán. Ubilla sem a statisztikáját akarja feljebb javítani, hanem azt nézi, hogy a csapatnak hogyan lehet a hasznára. Amikor pontot kell dobni, akkor dob, ha passzolni kell, akkor passzol, ha a védekezésére van szükségünk, akkor védekezik. Ez a két kosaras jó választás volt, mert remek példát mutatnak a fiataloknak, akik tudnak tőlük tanulni.

Bár van olyan együttes a Piros-csoportban, amely eddig csak hét találkozót tudott megvívni, mostanra már lehet látni az erőviszonyokat. A vezetőedző elmondta, hogy a végelszámolásnál mely csapatokkal kell majd megküzdenie az aranyéremért a Nyíregyházának.

– Mindenképpen mondanám a Vasast, amely eddig veretlen volt, csak a legutolsó két mérkőzését veszítette el. A Salgótarján is erős, de a BKG-t és a Honvédot is ide sorolnám. A Veszprém és a Baja is ott lehet az élmezőnyben a végelszámolásnál, de az, aki igazán esélyes, az szerintem a Vasas-Salgótarján-BKG trió lesz.

Siska János bízik benne, hogy a 2021-es évben is hasonlóan jól szerepel majd a csapata.

– A 2020-as esztendőben huszonegy bajnokit és három Hepp Kupát játszottunk, huszonnégy mérkőzésen összesen háromszor kaptunk ki. Azt is mindhármat idegenben, tehát ezt az évet hazai pályán veretlenül zárjuk. Látszik a csapaton, hogy fejlődik és évről-évre jobb, bízom benne, hogy ezt a 2021-es esztendőben is tovább tudjuk majd folytatni.

Fotó: Hübner Nyíregyháza BS Facebook

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés