Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

Fölényes magyar győzelem

A második félidőt nagyon megnyomták Határék.

Bosznia-Hercegovina - Magyarország 58-83 (18-26, 14-22, 6-23, 20-22)

Felkészülési torna, 2. forduló
Prága
Játékvezetők: Robert Vyklický, Petr Blahout, Tomáš Linhart

Bosznia Hercegovina legjobb dobói:: Džombeta 18/6, Džebo 14, Deura 13/3.

Magyarország: Horváth 8/6, Simon 10, Varga 9, Dubei 10/3, Kiss 2. Cserék: Studer 2, Zele 11/6, Lelik 7/3, Határ 19, Barnai -, Pusztai -, Bálint 2.

Remekül kezdte a találkozót a magyar válogatott. Az első perctől kezdve irányítottuk a játékot, jól védekeztünk, labdaszerzések után pedig könnyű kosarakat szereztünk a prágai torna második fordulójában. Lelik Réka továbbra is szenzációs formában játszott, de végre visszatért a sérüléséből felépülő Studer Ágnes is, akinek kulcsszerepe lehet a közelgő Európa-bajnokságon. Nyolc perc után már tizenegy ponttal vezettünk, a bosnyákok sem támadásban, sem védekezésben nem tudták felvenni a versenyt a mieinkkel. 26-18-ra nyertük az első tíz percet, a különbség lehetett volna több is, ha az utolsó percben nem lazul fel a védekezésünk.

Studer Ágnes visszatért – Fotó: Pókász Endre

Dubei kosaraival, és bátor magyar játékkal folytatódott a találkozó. Nagyon feszesen védekeztünk, ami nem ízlett az ellenfélnek, és támadásban is egyre több optimizmusra okot adó elemet láthattunk. A negyed felénél 34-18-ra vezettünk. Érthetetlen rövidzárlat következet, “csináltunk” egy 0-8-at, amivel nyakunkra húztuk a bosnyákokat. Határ kosara 34-26-nál úgy kellett, mint egy falat kenyér. Ennek ellenére sikerült elszórakozni a tetemes előnyt. 38-32-es magyar vezetéssel mentek nagyszünetre a csapatok.

Jól kezdtük a második félidőt, Határ remek játékának köszönhetően ismét megléptünk. Tizenhárom pont volt a magyar előny. Tizenöt pontnál járt a magyar center. Ugyancsak az ő büntetőivel növeltük tovább az előnyt. Kiss 28. percben dobott ziccerével már 21 volt a javunkra, a bosnyákok szemmel láthatóan megálltak, míg nálunk minden sikerült ezekben a percekben. 61-38, ennyivel vezetett Magyarország a záró rész előtt.

Határ Bernadett ezúttal is a csapat legjobbja volt – Fotó: Pókász Endre

Az utolsó negyedre sok izgalom már nem maradt. Az egyetlen kérdés az volt, mennyire lesz három vereség után önbizalom növelő ez a győzelem. A lányok komolyan is vették végig a találkozót. Székely Norbert az utolsó percig űzte-hajtotta a csapatot.

Sokszor érthetetlenül kapkodtunk, de így is tartottuk 20 pont körüli előnyünket. Teljesen megérdemelten nyertük meg a találkozót.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés