Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

19 ponttal nyert Sopronban az Alba

A Fehérvár 16 triplát dobott, Vojvoda extra napot fogott ki.

Sopron KC - Arconic-Alba Fehérvár 78-97 (23-22, 16-25, 16-27, 23-23)

Rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés.
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Benczur Tamás, Goda László, Fodor Attila (Forrai Sámuel)

Sopron: Nichols 11/6, Meszlényi -, Griffin 28/15, Gill 9/6, Molnár 10. Csere: Mathis -, Fazekas -, Schöll -, Csendes 3/3, Sidibe 17/9, Sitku -.

Alba Fehérvár: Chambers 17/12, Kass -, Barnett 16/6, Philmore 15/3, Dickey 8. Csere: Vojvoda 33/24, Roberts 7/3, Takács Mi. -, Balogh 1.

Griffin triplájával indult a párharc második mérkőzése, Philmore szolgálta ki nagyszerűen Dickey-t, majd megint Griffin következett egy hármassal. Philmore Barnettnek is kiosztott egy asszisztot, majd a korábbi soproni játékos kintről is betalált. Nichols válaszolt azonnal, Griffin megmutatta, hogy a triplavonalon belülről sem elveszett, de Chambers egy hármassal válaszolt (11-10). Sidibe Gill találta meg egy trojkára, Griffinre pedig továbbra sem volt ellenszer. Chambers csak a második büntetőjét dobta be, Sidibe viszont 2+1-et mutatott be Robertsen, Alejandro Zubillaga pedig időt kért (19-11). Griffin szerzett két újabb pontot, Vojvoda egy tempóval zárta le a soproni futást, de Sidibe azonnal válaszolt. Chambers tört be remekül, Roberts büntetett egy eladott labdát, így Gasper Potocnik időt kért. Vojvoda triplája után már csak egy pont választotta el a feleket a negyed végén. 23-22

Dickey zsákolásával átvette a vezetést az Alba, Balogh ehhez egy pontot tett hozzá büntetőből, Nichols és Vojvoda is bevágott egy hármast. A soproni irányító ziccerből is eredményes volt, Philmore két büntetőt küldött a helyére, a Sopron pedig ismét időt kért (28-30). Barnett is bedobta a maga büntetőit, Griffin törte meg a hazai pontcsendet, Chambers szerzett két pontot. Sidibe a második büntetőjét dobta be, Barnett zsákolt, Griffin ismét kintről köszönt be (34-36) Molnár egyenlített, Vojvoda 2+1-es akcióval büntetett egy eladott labdát, aztán egy triplát is bevágott. Griffin hármasára is a válogatott alapembere válaszolt egy duplával, sőt egy újabb hármast is elsüllyesztett, tarthatatlan volt ebben az időszakban. 39-47

Chambers hármasával rögtön a harmadik negyed elején 10 pont fölé nőtt a differencia, Sidibe kiosztásából Csendes dobott be egy dudaszós triplát. Vojvoda az ötödik triplakísérletét is értékesítette, Sidibe egy duplával válaszolt, majd egy hármast is bedobott, az Alba pedig időt kért (47-53). Vojvoda futtából sem hibázott kintről, Barnett a büntetőit küldte a helyére, Griffin nehéz floatert értékesített. Barnetté volt a következő Alba-tripla, Chambers nagy passzt adott Philmore-nak, a Sopron pedig időt kért (49-63). Roberts pontos volt távolról, Gill második esélyből szerzett egy kettest, majd egy hármast is. Griffin egy pontot a vonalon hagyott és bár a Sopronnak még volt lehetősége 10 ponton belülre érni, de Chambers révén 8-0-ás futással zárta a negyedet az Alba. 55-74

A negyedik negyedet a Sopron kezdte jobban, Griffin öt, Molnár pedig két pontot szerzett bő egy perc alatt, így 12 pontra zárkózott az SKC. Sidibe saroktriplája után már csak 9 pont volt a differencia, Philmore viszont egy 2+1-es akcióval törte meg csapata hullámvölgyét (65-77). Molnár tempója ért célt, Barnett zsákolt, Nichols ziccerezett. Vojvoda szerzett két könnyű pontot egy eladott labda után, Gasper Potocnik pedig magához hívta tanítványait. Molnár tette vissza Griffin rontott dobását, Vojvoda hetedik hármasát szórta – hét kísérletből -, Molnár pedig ezúttal egy alley-oopot fejezett be. Vojvoda 8/8-ra módosította triplamutatóját, Philmore pedig újabb 2+1-et csinált. A mérkőzés utolsó 3 percére Sidibe kettesével és 14 pontos különbséggel érkeztünk meg, innen pedig már nem volt visszaút a Sopron számára. Az Alba idegenben is nyert és 2-0-ra vezet a párharcban. 78-97

31 hozzászólás

31
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
16 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
G.sobiszlatan74bFreebulletzCsakaSopron Recent comment authors
G.
Olvasó

Jó ez az alba minden téren.. Archibaldal és Tulioval többre mentünk volna…Sajnos várható volt a 3-0 nagy valoszinűseggel…És ez lett volna Szolnok ellen is…SKC!

sobis
Olvasó

Vojvoda Izlandnak dobnál így de persze nem.

Freebulletz
Olvasó

Vojcinak ez nem extra, hanem egy sima meccsnap 🙂

Gratula a csávóknak, nem ijedtek meg, amikor a Sopron elment az elején, hanem szépen nyugodtan ledolgozták.
Aztán ezzel el is lőtte az SKC a puskaport nagyjából az első negyedben. Griffin mellé senki nem nőtt fel.
Avégén egy 10-0-át még repesztett a Sopron de az is kevés volt.
Profin lehoztuk. Pénteken zárjuk le.

sobis
Olvasó

Idiótaságokat beszélsz

Freebulletz
Olvasó

Ha te mondod.

CsakaSopron
Olvasó

Hát akárcsak idegenben, itt is nagyjából egy félidőnyi játék volt a csapatban. Még egy utolsó rohamot indítottunk az utolsó negyedben, benéztünk 10 alá, de 65-74 nél kétszer is belehibáztunk elől, pedig megkaptuk az esélyt, az Alba pedig eldöntötte. Reméltem hogy az 5 légiós és Voja csak csak elfogy a végére dehát nem. Voja extra volt, hiába volt 2-3 triplánál tényleg konkrétan az arcában az ember egyszerűen ma nem tudott hibázni, ezt pedig ellenfélként is meg kell tapsolni. Nálunk Griffin hozta az extrát, de mellette most Mathis óriási betli volt, Nicholsal együtt sajnos, talán itt létük eddigi 2 legrosszabb meccsük volt… Olvass tovább »

Arany Alma
Olvasó

Az első félidőben egész jól tartották magukat a fiúk, a második félidőtől főleg a 3.negyed teljes megsemmisülés. Griffin a szezonbeli legjobbját nyújtotta, még Sidibe és Molnár Marci teljesítménye említésre méltó. Mikor Nichols a 4.negyedben nem volt a pályán érdekes módon járt a labda, akkor voltunk igazán jók mikor csapatjátékot játszottunk. A múltkori szeged elleni meccs hangadó szurkolói most hol vannak?! Most is nézik a statisztikát?! Vagy csak a magyarokat tudják bántani és bekiabálni nekik amikor csak akarják meccs közben? Mathis 0/4 tripla 20p alatt -3 val Nicholls 2/6 2pontos és 2/8 tripla 5eladott labda -16val. Hogy lehet az hogy szídják… Olvass tovább »

CsakaSopron
Olvasó

Bizonyos részével egyet értek, csak számomra az a nem mindegy hogy valakinek van 10/2 rossz meccse mint Nicholsnak vagy ott van például Sitku akinek 10/1 jó meccse van idén. Nyilván, nem mindenki gép, és lehetetlen tökéletesen játszani, de aki meccseinek 70-80% ban nem hozza az NB1 és teljesítményt, szemmel láthatóan mind védekezésben lemarad, mint támadásban nagyobb veszélyt jelent a támadó óra berendezésre mint a gyűrűre. És nyilván, Marcinak de akár Fazekast is mondhatnám, akiknek igen, voltak jó beszállásai, de az esetek túlnyomó többségében sajnos negatív oldal volt ahogy beszálltak

atom00
Olvasó

Aki 5 perceket kap átlagosan azoktól mit vársz? Szeretnék tőled pár nevet (magyarok közül) akik ennyi játék idő alatt extrát tudnak nyújtani?????Ma nem a magyarokat kell szidni, mert ez nem rajtuk ment el! Köszönöm szépen!!!!!!!

CsakaSopron
Olvasó

És nem is a magyarokat szidtam, mitöbb egy szóval nem akartam azt írni, hogy ez ma a magyarokon ment el. Én arra az írásra reflektáltam, hogy nem mindig a magyarokat kell szidni, elnézést ha rosszul fogalmaztam. És én nem is várom el, illetve senki sem azt, hogy legyen extra és kiemelkedő, de ha valaki a pályán lévő 3-4-5 percében üt két faultot, megverik védekezésben egy vagy két leütésből, az sajnos nem hasznos játékos. Azzal én sem értek egyet hogy be kell kiabálni nekik, tudják ezt ők maguk illetve az edző is ha hibáznak, de amellett, hogy sem támadásban sem védekezésben… Olvass tovább »

Arany Alma
Olvasó

Azt gondolom, hogy meg kellene találni az egyensúlyt a magyarok és a légiósok között. Mert (nyilván) minden csapat a legjobb légióst akarja szerződtetni és ha vannak jó magyarjai akkor ütőképes lehet. Soha az életbe nem lennének olyan sztárok a válogatottunkban ha fiatalon nem kapnak lehetőséget. Értem, amit Ön mond, de játéklehetőség nélkül 2 max. 3 percre padról nagyon nehéz lehet beszállni úgy hogy ott van a fejükben(magyaroknak) hogy teljesíteni kell, mert ha elhibáznak valamit akkor a padon találják magukat. A pár u23ast azért nem említem mert őket a szabály védi és ígyis-úgyis játszanak. Egy szó, mint száz, hajrá sopron! Hajrá… Olvass tovább »

Kovacs
Olvasó

Voja 8/8 trí az elég komoly! ????

Kovacs
Olvasó

Kérdőjel nélkül értendő.

törrögszultán
Olvasó

Van 1 fontos feladata, a jövőre vonatkozóan az Alba vezetésének:
EZT A CSAPATOT EGYBEN KELL TARTANI!!! – de a kispadot valahogyan erősíteni kell…

Dobey
Olvasó

Sziasztok! Gillnek és Mathisnek szeretném kérni Korda Györgytől a Reptér című számot.

nemKalman
Olvasó

Hat nem igazán vagyunk egy súlycsoportban az Albával, sokkal erősebb, jobb csapat, csak egyszer árulja már el vki, hogy amikor tök egyértelműen jobb az egyik fél, azt miért kell a bíróknak ilyen szinten még támogatni??? Az egyik oldalon minden falt a másikon semmi. Minden negyed úgy kezdődött, hogy 3 perc és 5:1 a faultarány, minden vitatható labdát az alba kapott meg, de ezt ki lehet jelenteni mind a 4 alba elleni meccsre, ami eddig volt a bajnokságban. Tudom, hogy nem ezen múlt a 19 pontos vereség, de mihelyt kicsit feljöttünk volna 10 pont környékén, azonnal belenyúltak. Szóval szürke majmok menjetek… Olvass tovább »

Freebulletz
Olvasó

Már vártam. Konkrétan mi volt az az égbekiáltó tolás? 😀

törrögszultán
Olvasó

Ennek egyszerűen így kellett megtörténnie…
Voja 8/8 tripla!
Remélem lesz/maradt még muníció mindenkiben, nincs mese, írány az arany! (2o16 után legyen újra miénk a bajnoki arany!)
Szép volt Albacsávók, jó utat haza!
Pénteken pedig le ke zárni ezt a párharcot!

russelalba
Olvasó

Mindenkinek igaza van aki szerint ez a csapat 6-7 emberes, viszont az 5 légiós és Voja komoly minőséget képvisel, aminek a Falcon kívül elvileg mindenkivel szemben elégnek kell(ene) lennie. Én azért tartok az Olaj elleni párharctól is, sőt még a Sopron elleni söprésre sem fogadnék, bár a fordítást már kb nagyképűség meg magas ló nélkül sem tartom életszerűnek.

atom00
Olvasó

Köszönjük szépen Nichols önző játékát, ami rátette az i-re a pontot! Griffinnek és a magyar magnak gratulálok, harcosan küzdöttetek végig!!

Csakajót
Olvasó

Vojvoda 8/8 tripla. Az igen…

WestChampi
Olvasó

Freebulletz igazad volt, a mai eredmények alapján kijelenthető, hogy kiemelkedtek ebből a bajnokságból velünk együtt. Hiába rövidebb a pad, egyszerűen profi szinten csináljátok, amit tudtok.

Freebulletz
Olvasó

Kösz, bár az érdem a csapaté és a mesteré 🙂 de még nincs vége, “one game at a time” ugye.

SopronKCfan
Olvasó

Ezvan. Az mindent elmond az idei teljesítményről, hogy Sidibe dobál triplát. Griffin Potocnik kivételevel lehet az összes légiósnak lelépni.
Szebb jövőt!

Kosaras
Olvasó

Nincs kérdés mostantól!

SopronKCfan
Olvasó

Nincs. Ez az alba végig fog söpörni mindenkit. Falco készülhet

RigoJancse
Olvasó

Mire is? Az oké, hogy ti lélekben már leadtátok a párharcot, de az Alba még játszik majd egy Szolnokkal.

russelalba
Olvasó

Ennyi erővel ti meg egy ZTE-vel vagy Deaccal és lehet, hogy bronzért játszunk 😉

SopronKCfan
Olvasó

Ezen nincs mit leadni. Amelyik csapat így játszik idegenben is, azzal nem lehet mit kezdeni.

zlatan74b
Olvasó

MOST játszottak így, és ELLENETEK.

zlatan74b
Olvasó

Ne legyél te abban olyan biztos.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés