Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

Trummer Rudolf szerint mindkét elődöntős mérkőzésen benne van a meglepetés

Állandó szakértőnk mondta el véleményét a szerdai mérkőzésekkel kapcsolatban.:

:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia ZTE KK

A Falco az év elején is favoritnak számított, nagyon jó állománnyal rendelkezik, mély a keret, tavaly talán magasabb szinten játszottak, idén volt egy kis hullámvölgy az alapszakaszban is. A Zalaegerszeget év elején nem tippeltem volna a legjobb négy közé, de rászolgáltak erre az eredményre. Jó csapatszellem, csapatjáték jellemző rájuk, mely Krasovec mestert dicséri. Különösen nagy sztárjuk nincsen, de O’Reilly, Trice, Osztojics, Rakicsevics és szerencsére a magyarok is képesek sokat hozzátenni, ez a sikerük záloga. Az alapszakaszban kétszer a Falco nyert, de ez teljesen más mérkőzés lesz, a ZTE játéka az utolsó fordulókban visszaesett, a Sopron ellen viszont nagyszerű teljesítményt nyújtottak, visszatértek a helyes útra. A Falco hozza azt a játékát amit egész évben, de így is kiemelkedtek és a kupát magabiztosan nyerték meg. Brown sérülése nagy hatással lehet a gárdára, tipikus csapatjátékos volt, remek védekezéssel, hiányozni fog a rotációból ez biztos. Szoros mérkőzésre számítok, ha a ZTE jó dobóformát fog ki, ami rájuk jellemző, de ha a Szombathely tudja kontrollálni a játékot, gyorsan tud indulni és keményen védekezni, akkor behúzzák ezt a meccset, és bár benne van a meglepetés, 60-40%-ban rájuk szavazok.

Arconic-Alba Fehérvár – Egis Körmend

Itt pont fordított a helyzet, pont az alapszakaszban rosszabbul szereplő csapat nyerte mindkét meccset a Körmend személyében. Ez az Alba azóta teljesen más, amióta Zollnert menesztették, a csapat úgy szárnyal, mint egy rab, mely ledobta láncát, nem tudom ennek mi az oka, de így van, a bajnokságban azóta veretlenek. A két csapat ismeri egymást, itt tényleg a napi forma fog dönteni. Nagyon jó csapat az Alba, főleg mezőnyposztokon – Pongó, Vojvoda, DeCosey, Somogyi -, de felső poszton is sokat javultak. A Körmend az alapszakasz utolsó nyolc meccsét azzal a teherrel játszotta le, hogy bármelyik vereség a szezonjukba kerülhetett volna, nagy pozitívum, hogy sikerült nekik ebből jól kijönniük, azután pedig igazi bravúrt mutattak be azzal, hogy kiütötték a Szolnokot. Ez a csapat tud küzdeni, akkor is ha nem megy a játék. Az első mérkőzésen bármi benne van, most haza fogok beszélni és Körmend győzelmet tippelek.

Sopron – DEAC

Csalódott csapatok csapnak össze, a Sopron bár minden alkalommal meccsben volt, végül 4 meccsen veszített a ZTE ellen, azóta Jones is távozott, úgy tűnik, – és remélem is minden helyosztós csapatnál – hogy a fiatalok több lehetőséget fognak kapni NB1-es szituációkban, ami löketet és tapasztalatot adhat a következő szezonra. Kíváncsi leszek mennyire lesz a fejekben a tétnélküliség, a DEAC-nak sok ideje volt pihenni és Taylor hiányozni fog, meglátjuk mennyire lesznek rozsdásak. Én a hazai pálya miatt az SKC-re teszek.

Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Itt is a hazai csapatnak voltak sokkal nagyobb reményei a rájátszás előtt, nem lepett meg az edzőcsere, Gasper Potocniknak sok sikert kívánok az életben és karrierje további állomásain, nagy dolgokat vitt végbe Szolnokon, de az elmúlt két évben nem sikerült elérniük a minimum elvárást és a négy közé jutást. Szarvas Gábornak ez egy nagy lehetőség, sok sikert kívánok neki. A Kecskemét szorossá tudott tenni mérkőzéseket az Alba ellen ami pozitívum, Boriszov nagyon fog nekik hiányozni, de rutinos a keret, rég óta játszanak együtt és bárkire veszélyesek. Az Olajnak nem fér bele a szurkolóikkal szemben, hogy ezt a meccset is elveszítsék, így szerintem nyerni fognak.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés