Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

Nagy lehetőséget kapott a Rátgéber Akadémia serdülő csapata

A Barcelonával meccsel – nagyon színvonalas nemzetközi tornán vesz részt a Rátgéber Akadémia Spanyolországban.



:

:

Többek között a Barcelonával is megmérkőzik majd a Rátgéber Akadémia serdülő fiú csapata azon a négynapos nemzetközi tornán, amelyre október 29.–november 1. között kerül sor a Barcelona közelében található tengerparti városban, Lloret de Marban. Az Akadémia célja a tapasztalatszerzés és a fejlődés mellett az, hogy ismét bizonyítsa, helye van a legszínvonalasabb európai utánpótlásnevelő bázisok között.

Az Akadémia hatalmas lépést tett előre az elmúlt egy-két évben, amit bizonyít, hogy ebben az időszakban olyan nemzetközi tornákra kaptak meghívást csapataik, amelyeken a legszűkebb európai top klubok vettek részt, illetve az általuk szervezett 2022 International Gienger Hungária Preseason Tournamentre elfogadta a meghívásunkat a Barcelona, a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano. Bekerültek abba a nemzetközi vérkeringésbe, amelyet néhány éve célul tűztünk maguk elé – ennek újabb megnyilvánulása, hogy serdülő fiú csapatuk részt vehet a Globasket által szervezett, GBK Elite elnevezésű spanyolországi tornán.

– Hosszú évek szívós, kitartó munkájának, építkezésének eredménye az, hogy a különböző korosztályos csapatainkat már rendszeresen hívják a legmagasabb színvonalat képviselő nemzetközi tornákra, amelyeken többek között a legjobb spanyol és olasz klubokkal vagyunk egy mezőnyben – fogalmazott Akadémiánk sportigazgatója, a férfiszakág vezetője, Csák Magdolna. – Tíz évvel ezelőtt Tuzlába és Eszékre jártunk, most már Olaszországba, Spanyolországba, Görögországba, Németországba. Bekerültünk az európai top kosárlabda vérkeringésébe, aminek természetesen nagyon örülünk, de ez hatalmas felelősséggel is jár: minden egyes tornán bizonyítanunk kell, hogy megütjük ezt a szintet, hogy méltó ellenfelek vagyunk mindenki számára, mert a célunk természetesen az, hogy bent is maradjunk ebben a mezőnyben!

Serdülő fiú csapatuk számára természetesen óriási kihívást jelentenek majd a spanyolországi mérkőzések. A négy nap alatt négyszer léphetnek pályára a srácok, szombaton a spanyol CB Palamós, vasárnap pedig az FC Barcelona lesz az ellenfelük, hétfőn és kedden az addigi eredmények függvényében játszhatnak helyosztó mérkőzéseket. A hatcsapatos, két csoportban zajló tornán négy spanyol (FC Barcelona, CB Palamós, Básquet Girona, CB Vilanova del Vallés) és egy német klub (Freak City Academy Bamberg) képviselteti magát Akadémiánk mellett.

– Mint minden nemzetközi tornára, úgy az előttünk állóra is az erőfelmérés, a tapasztalatszerzés és legfőként a fejlődés reményében utazunk – fogalmazott serdülő csapatunk edzője, Moosz Milán. – Az, hogy ilyen mezőnyben vannak, ilyen ellenfelekkel találkozhatnak, a pályán belül és azon kívül is többé teszi a gyerekeket. Nehéz célként kitűzni a végső győzelmet akkor, amikor a második ellenfelünk a Barcelona lesz, de nyilvánvaló, hogy szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, és szeretnénk legyőzni minden neves klub csapatát! Ugyanakkor, ha a meccseken látom az edzéseken tanultakat és a száz százalék feletti energiát, akkor már biztosan elégedett leszek az eredményektől függetlenül is. Tizenhárom éves gyerekekkel megyünk a spanyol tengerpartra, így mindenképpen szeretnénk a kosárlabdapályán kívüli élményekkel is gazdagítani őket! Mindig nagyon szerettünk Bolyos Robival együtt elutazni a külföldi tornákra, rettenetesen sajnálom, hogy ide már nem tudunk együtt menni… Jelenléte borzasztóan fog hiányozni az egész csapatnak!

 

A torna résztvevői

A csoport: FC Barcelona, CB Palamós, NKA Pécs

B csoport: Básquet Girona, CB Vilanova del Vallés, Freak City Academy Bamberg

A torna programja

Október 29., szombat, 19.00: CB Palamós–NKA Pécs.

Október 30., vasárnap, 16.00: FC Barcelona–NKA Pécs.

Október 31., hétfő: keresztjáték

November 1., kedd: helyosztó

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MilivojLaposvárbakiba Recent comment authors
Milivoj
Olvasó

Európai top kosárlabda…, az hát ?

bakiba
Olvasó

Van itt pénz! Most Spanyolországban, korábban Görögországban szerepelnek. Máshol meg nincs csarnok, stb. Szép!

Laposvár
Olvasó

“Kinek mit intézett a kormánya”

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés